Az Austrotherm jobban szigetel, mint ahogy eddig tudta

Az Austrotherm szigetelés jobb, mint ahogy eddig gondolta. Ez önmagában még nem lenne hír, hisz ha nem hőszigeteléssel foglalkozó szakember, akkor nem ismeri a hőszigetelő anyagokat. Az Austrotherm szigetelés azonban még annál is jobb, mint ahogy az Austrotherm szakemberei eddig tudták. Innentől kezdve pedig ez már bizony hírértékű. Önnek is fontos információ lehet ez, ha éppen most gondolkodik otthona hőszigetelésén.

A hőszigetelő képesség rendszeres vizsgálatakor derült ki az Austrothermnél, hogy több termékük hőszigetelő képessége jobb, mint amit eddig közöltek a termékekről. Ez mindenképp jó hír a hőszigetelésen gondolkodóknak.

A hővezetési tényező – lambda (W/mK) – a szigetelő anyagok egyik legfontosabb mutatószáma, a hőszigetelő képességet mutatja. Annál jobb egy szigetelőanyag hőszigetelő képessége minél kisebb a lambda értéke. Ezért a hőszigetelő anyagok gyártásával foglalkozók minél kisebb hővezetési tényezővel rendelkező anyagok gyártására törekszenek, és a termékeik minőségét kifejező egyik legfontosabb mutatószám alakulását folyamatosan nyomon követik. Így van ez a polisztirol gyártással foglalkozó Austrothermnél is.

  • Az emelkedő energiaárak és a vevői igények miatt folyamatosan törekszenek arra, hogy egyre jobb minőségű hőszigetelő anyagokat állítsanak elő. Ez a törekvésük vezetett a jobb hőszigetelő képességgel bíró szürke színű Grafit és Grafit Reflex homlokzati hőszigetelő lemezek innovációjához.
  • Az újabb termékek piaci bevezetésén túl azonban a meglévő termékek hőszigetelő képességének javításával is jobban ki lehet szolgálni a vevők igényét. Ezt történt most az Austrothermnél, és ennek a bizonyítékát mutatták ki a gyártott polisztirol termékek rendszeres minőségellenőrzése során.
Austrotherm polisztirol lemezek

Austrotherm polisztirol lemezek családi háza hőszigeteléséhez

Nem újdonság már, hogy az Austrotherm győri, gyöngyösi és szekszárdi telephelyén is korszerű laboratórium segíti a gyártott termékek minőségellenőrzését. A laboratóriumokban mért eredmények pedig már nyilvánosak is. Az Austrotherm honlapjáról az „Átlátható minőség” kampány keretében már több mint egy éve letölthetők az AT-H80-as hőszigetelő lemezek minőségvizsgálati dokumentumai. Ezek a mindhárom telepen folyó rendszeres heti vizsgálatok mutatták ki azt, hogy korábban hivatalosan közölt hővezetési tényezők túl magasak a tényleges értékekhez képest. Ezért az Austrothermnél elindították 21 gyártott termékük felülvizsgálatát.

A kedvezőbb hőszigetelési értékekre vonatkozó belső adatokat független minőségellenőrző intézmények mérései is alátámasztották. Ezért 2016. május 9-től már a vizsgálatok alapján feltárt jobb hőszigetelő képességi értékek szerepelnek a termékek teljesítmény nyilatkozataiban. A jobb hőszigetelési értékek tapasztalata szinte az egész termékkínálatra vonatkozik. A független ellenőrző vizsgálatok is megerősítették, hogy sok hagyományos, fehér színű EPS hőszigetelő mutat ma már a korábbinál jobb értékeket. Emellett azonban a grafitos homlokzati hőszigetelő lemezek és a lábazatszigeteléshez használatos formahabosított polisztirolhab lemezek, és az XPS hőszigetelők egyes típusai és egyes vastagságai is felkerültek az aktualizált listára. Megnézi a szigetelő anyagok új hővezetési tényezőit?

Családi házát szigeteltető építettőként Önnek ebből talán csak annyi az igazán fontos információ, hogy még jobb hőszigetelési értékekkel számolhat az egyes hőszigetelők beépíttetésekor. A hőszigetelést végző és a hőszigetelés kiválasztásához tanácsot adó szakemberek azonban az újabb értékekkel számolva még pontosabb számításokat tudnak készíteni majd, ha Ön megbízza őket családi háza szigetelésének a megtervezésével.

Milyen korszerűsítést tervez családi házánál?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük