Csúcsminőségű, praktikus tetőablakok

Bővíteni szeretné otthonát, és tetőteret alakít ki családi házában?

Mire érdemes odafigyelnie a tetőablak vásárlásakor? Néhány hasznos információval segíthetünk Önnek?

A tetőterek beépítése már évek óta bevett szokás, különösen a kisebb alapterületű házak esetében, így ugyanis jelentősen növelhető a lakótér. A tetőtéri lakásokat, lakrészeket kifejezetten sokan szeretik, legfőképpen azért, mert nagyon hangulatosak tudnak lenni. A tetőterek beépítése azonban nem könnyű feladat, speciális építési technikákat igényel. Egyrészt azért, mert nagyon fontos a biztonság, másrészt pedig azért, mert egy tetőtérben más formák és szerkezetek érvényesülnek, mint a hagyományos, földszinti helyiségekben. Ennek az az oka, hogy a tető befelé dől.

A beépítéskor követendő speciális technikák érintik a nyílászárókat is: értelemszerűen nem fogunk tudni a döntött falba egy hagyományos ablakot beszerelni. Legalábbis úgy nem, hogy hatékonyan tudjuk azt használni, és ne legyenek gondjaink az ablakok kinyitásával és bezárásával. A tetőtéri ablakokkal azonban ez a probléma kitűnően orvosolható.

Tetőablakból is csak minőségit!

jó minőségű tetőablak

Tetőablak vásárlásakor mire érdemes odafigyelnie? Segíthetünk Önnek néhány hasznos információval a cikkben?

A nyílászárók kiválasztásakor több szempontot kell figyelembe vennie. Fontos az is, hogy jól nézzen ki az ablak, de emellett még olyan praktikus szempontokra is figyelni kell, mint pl. az ablak szigetelése. Nyilván Önnek sem mindegy, hogy mennyi meleg szökik ki az ablakon télen.

Mint ahogy az összes nyílászáróval kapcsolatban, a tetőablakok terén is érvényes az a szabály, hogy jól nézze meg, milyet választ. Ne csak az ár legyen irányadó. Ha a tetőablakot jól választja ki, akkor nagyon sokat tehet hozzá lakása hőszigeteléséhez, aminek köszönhetően télen melegebb lesz a lakás belül. Ezáltal csökkennek a fűtési költségei is, nyáron pedig jobban meg tudja tartani a benti hűvös levegőt. Ezzel is kevesebbet kell használnia a klímát. Mindez persze csak akkor igaz, ha olyan tetőablakot választ, aminek megfelelő a hőszigetelő képessége.

Figyeljen a beépítésre is!

A minőségi tetőablakokat általában garanciával adják, azonban ahhoz, hogy ezt tudja érvényesíteni, figyelni kell néhány feltételre. A garanciát csak akkor kapja meg probléma esetén, ha nem a használat okozta a meghibásodást, hanem gyártási hibáról van szó. Vagyis nagyon oda kell figyelni a beépítésnél, nehogy rosszul legyen berakva az ablak, vagy kár keletkezzen benne. Legtöbbször van lehetőség arra, hogy a gyártóval, esetleg a forgalmazó által ajánlott kivitelezővel építtesse be a tetőablakot. Ha nincs megfelelő szakembere a beépítésre, akkor éljen ezzel a lehetőséggel, mert így biztos, hogy nem fog a beépítő hibájából elesni a garanciától.

Ajánljunk Önnek jó kivitelező szakembert?

Milyen méretű tetőtéri ablakokra lesz szüksége tetőtere beépítéséhez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük