Energiahatékony házak épülnek a Porotherm téglából

Hallott már az energiahatékony téglaházakról? Ismerje meg ezt a gazdaságos és előremutató koncepciót!

Tudta azt, hogy az energiahatékony téglaházak a falakon természetszerűleg bekövetkezett energiaveszteséget hatékony hővédelemmel csökkentik?

Emellett pedig az épület energiaellátásának a biztosításához nem a kifogyóban lévő energiaforrásokat használja, hanem a megújuló energiahordozókat.

Wienerberger Thermo Profi tégla

A Wienerberger Thermo Profi téglája energiahatékony hőszigetelést biztosít

A koncepció lényege, hogy az optimalizált hőszigetelésű, alacsony energiafelhasználású tégla házaknál a tégla magasabb bekerülési költségét a korszerű hőszigetelésű téglákból épített épület hosszú távon kifejezetten kedvező üzemeltetési és fenntartási – jóval kevesebbet kell a fűtésre fordítani, ráadásul azt is a megújuló energiaforrások biztosítják, illetve a fenntartási, karbantartási költségek minimálisak az épület több évtizedes teljes élettartama alatt – költségei miatt számos család számára vonzó és elérhető lehetőség családi háza építésekor.

A szűkös energiaforrások megóvása, környezetünk védelme, gazdaságossági szempontok és az egészséges lakóklíma harmonikus összhangja jellemzi a koncepciót. Érdekli, hogyan?

Az energia megtakarítása

A kőolaj és földgáz készletek fogyóban vannak. Át kell térnünk a megújuló energiahordozókra.
A jövőben egyre inkább azok lesznek az energiahatékony fűtési rendszerek, amelyek a fosszilis tüzelőanyagok helyett a megújuló energiahordozókra építenek. Ezzel nemcsak a szűkös energiaforrásokkal gazdálkodunk felettébb takarékosan, hanem energiát is takarítunk meg, és ráadásul még a környezetet is védjük. Többszörösen nyereséges koncepció.

Környezetünk védelme

Az Európai Bizottság jelentése szerint a lakóépületek fűtése és hűtése a széndioxid kibocsátás mértékadó részéért, 7,9%-áért felelős.

A megújuló energiaforrásokkal működtetett energiahatékony lakóépületeknél ennél jóval kisebb széndioxid kibocsátás érhető el.

Gazdaságos üzemeltetés

Az energiahatékony téglaházaknál a hőszigeteléssel biztosított hővédelem és az megújuló energiaforrások hasznosítása miatti energiafelhasználás miatt az energiaellátás gazdaságilag optimalizált.

A megújuló energiaforrások, pl. a napenergia hasznosításával nemcsak a fűtési költségek, hanem pl. a melegvíz-készítés költségei is gazdaságosan tervezhetők.

Életminőség otthonában

Az agyagból égetett tégla természetes anyag, semmilyen káros hatása nincs a lakás levegőjének a minőségére. A téglafal különösen jól teljesít az egészséges páratartalom fenntartásában. Hőtároló tömegével pedig télen a meleg benntartásában, nyáron pedig a lakás hűvösének a megtartásában teljesít jól.

A fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások hasznosítása a családi házak tulajdonosainak a szemléletén is múlik. Az épületek hatékony hővédelmét azonban a Wienerberger a Porotherm téglák 2012-es fejlesztésével eredményesen megoldotta.

Wienerberger az energiahatékony lakóházakért

Az ebben az évben kifejlesztett POROTHERM Klíma és Klíma Profi, valamint Thermo Profi téglák önmagukban olyan kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mint egy hagyományos POROTHERM 38 N+F tégla 8-16 cm homlokzati hőszigeteléssel. Kiváló hőszigetelő képességű téglákból épült falak nem igényelnek további hőszigetelést.

Korszerű téglatechnológia

A Porotherm Profi téglák Klíma (K) üregszerkezettel és Dryfix extra ragasztóhabbal való beépítése azért olyan forradalmi, mert egyszerre biztosítja a

  • A Profi technológia milliméterpontosra csiszolt sima falfelület esztétikus megjelenését, és ezzel együtt a minimális vakolási szükségletét.
  • A Klíma üregszerkezettel a hőnek 45%-kal hosszabb utat kell megtenni, mint egy hagyományos üregszerkezetnél. Ez kiváló hőszigetelést ad.
  • A Dryfix technológia pedig a ragasztóhab révén a ragasztóhabarcs mellőzését teszi lehetővé.

A technológia előnyei Önnek

  • A ragasztóhabarcs mellőzésével a falazáskor alig kerül nedvesség a falba, így elkerülhető a falak penészesedése.
  • Hamar szárad a fal, ezért az építkezési idő is lerövidül.

A vásárlóink által legkeresettebb 38-as Klíma Profi téglából építi fel Ön is új családi házát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük