Födém hőszigetelése Isover üveggyapottal

Az Isover új, üvegfátyollal kasírozott Stropmax 31-es üveggyapot lemeze kiváló hőszigeteléssel rendelkezik. Ez az új üveggyapot hőszigetelő lemez rendkívül alacsony, 0,031 W/mK hővezetési tényezővel kiválóan szigetel. Az üveggyapot szigetelésnek megfelelően még kiváló a hangszigetelése is, és nem éghető.

Ráadásul a 60×120 cm-es, alsó síkján kasírozott táblák elég szilárdan állók ahhoz, hogy egyszerűen rögzíthetők is legyenek a pince és garázsfödémek alsó oldalára pontszerű rögzítéssel, dübelezéssel.

Isover Strompax födém szigetelés

Isover Stropmax szigetelés a garázs vagy pince födém alsó síkján

Ez a szigetelő lemez a pincék és garázsok mennyezetén, a födém alsó síkján a nem fűtött garázs vagy pince alsó födém oldali hőszigetelésén túl még a szigetelt födém alatti tér zajszintjének az elnyelésére is kiválóan használható.

  • Ha tehát a gyerek a pincében püföli a dobokat, akkor az Isover Stropmax 31-es üveggyapot szigeteléssel viszonylagos nyugalmat lehet biztosítani a felette lévő szobában tartózkodó családtagoknak is.

A födém alsó síkjának hő és hangszigetelésén túl még gipszkarton válaszfalak hangelnyelő betéteként is kamatoztatni tudja kiváló hangelnyelő és hangszigetelő képességét. Ugyanilyen jó szolgálatot tehet mennyezetek, álmennyezetek hangelnyelő szigetelő betéteként is.

Kiváló hangelnyelő képességét nemcsak a zajos gyerekszobából a falakon átszűrődő zajoknak a szigetelésére lehet használni, hanem még professzionális hangszigetelő betétként is remekül funkcionálhat zenetermekben vagy zajos gépműhelyekben a teremben keletkező zajok elnyelésére.

2021. január 1-től az energetikai szabályozás előírása szerint az új építésű épületeknél a fűtetlen terek (vagyis a garázs vagy a pince) feletti alsó zárófödém mennyezeti hőszigetelésénél 0,26 W/m2K kötelező hőátbocsátási tényező értéket kell elérni. A szabályozás szerint ez azt jelenti, hogy a 0,031 W/mK hővezetési tényezővel rendelkező Isover Stropmax 31-es lemezből 10 cm-es szigetelés beépítésével már teljesíteni tudja az előírásoknak való megfelelést.

Beépítéskor a szilárd tartású Isover Stropmax lemezeket pontszerűen, dűbelezéssel lehet rögzíteni a födém alsó síkjára a pince illetve garázsoldal felől. A 60×120 cm-es táblákat táblánknt legalább 2 dűbel beépítésével kell stabilan, szigetelésrögzítő tárcsával rögzíteni.

A beépítéskor arra kell figyelni, hogy a szigetelő lemez alsó oldalán lévő üvegfátyol bevonat ne nyomódjon be a dűbeles rögzítéskor.

A stabilan álló, stabil szerkezetű Isover Stropmax táblák rögzítésekor az egymás mellé kerülő táblákat szorosan egymás mellé illesztve, hézagmentesen egybefüggő, egyenletes felületet kap. Arra figyeljen oda a táblák felrakásánál, hogy az egyes táblákat az egymás mellé kerülő sorokban egymástól elcsúsztatva, kötésben fogassa fel a garázs illetve a pince mennyezetére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük