Ilyen tetőcserepet ne vegyen!

A tetőcserép minősége nagyon fontos, hiszen ez az, ami befedi a házainkat. Véd a beázás és a szél ellen, hogy otthonunk mindig száraz és védett lehessen. A tetőcserép vásárlás fontos szempontja mi lehet még?

Ha rosszul választja meg a tetőcserepet, nagyon sok baja lehet csapadékos időjárás esetén a beázással. Egy komolyabb viharral is remegve nézhet szembe, mert könnyen előfordulhat, hogy röpködnek majd a cserepek a tetőről.

Többek között a tetőcserépen múlik ezen kívül az is, hogy mennyire marad meg a lakás belső hőmérséklete. Főleg a tetőtéri szobákban lesz ez közvetlenül érezhető. Ezeken a praktikus szempontokon túl legalább olyan fontos az is, hogy hogyan fog kinézni a tető.
Ezért ne vegye félvállról a tetőcserép kiválasztását. Bár a cserepeket csak felszínesen ismerőként nem biztos, hogy tudja, milyen tetőcserepet nem szabad megvenni.

Összeszedtük a tetőcserép vásárlás legfontosabb szabályait:

  1. tetőcserép vásárlás

    Jól ismeri a tetőcserép vásárlás legfontosabb szempontjait?

    Ne vegyen használt tetőcserepet! Ezek lehetnek látszólag nagyon jó állapotban, de biztos, hogy jó ötlet olyan tetőcseréppel befedni a házát, ami már évekig szolgált máshol? Egy használt tetőcserép, legyen bármilyen szép állapotban is, már nem fogja olyan sokáig bírni, mintha újat venne.

  2. Ne vegyen olyan márkát, ami nem ismert! Bár alapvetően nem mindig jó ötlet a márkákra bízni magunkat, tetőcserép esetén bizony jól teszi, ha nem egy névtelen gyártó termékét vásárolja meg. A nagy tetőcserép gyártók ugyanis nem véletlenül érdemelték ki hírnevüket a tetőcserepek piacán. Termékeik nagyrészt tényleg megbízhatók. Mivel egy nagyon fontos, az időjárásnak fokozottan kitett építőanyagról van szó, érdemes biztosra menni, és egy megbízható márka mellett dönteni.
  3. Figyelje a garanciát! Semmiképpen sem szabad megvenni olyan tetőcserepet, amire nincs garancia, vagy csak nagyon kevés ideig tartó, ugyanis ez nem véletlen. Aki biztos a terméke megfelelő minőségében, az mindig hosszú ideig tartó garanciát vállal. Ha nem több évtizedes garanciát lát egy cserépnél, akkor az már több mint gyanús.
  4. Ne álljon meg a legolcsóbbnál! Nem feltétlenül biztos, hogy egy kedvező ajánlat silány minőséget takar, de soha ne az ár legyen a döntő tényező a választásnál. Sokkal jobban jár, ha az adott cserép tulajdonságai és minősége alapján fog választani.

Mindig jobb kérdezni, mint rosszul választani. Ez a cserepekre is igaz. Ha nem járatos a tetőcserepek bonyolult világában, akkor kérjen szakszerű segítséget a választáshoz. Menjen biztosra, hogy ne kelljen néhány év múlva megbánni a választását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük