Jégesőálló üveg a tetőtéri ablakokban kívül és belül

Az alacsony ár és a jó minőség minden vevő vágya, amikor betér egy üzletbe vásárolni. Nem kivételek ez alól az építőanyag kereskedések sem. A jó minőségnek azonban ára van, és ezt természetesen tudja a vásárló is. Ezért bármennyire is szeretne minél olcsóbban vásárolni, a garantáltan jobb minőségért hajlandó többet fizetni.

tetőablak edzett üveggel

A Velux tetőablakait a jégesővel szemben ellenálló edzett üveggel készíti

Nemcsak a minőségre vágyik azonban a vevő, hanem a biztonságra is. Akkor is hajlandó magasabb árat fizetni egy-egy termékért, ha ezzel nagyobb biztonságot kap. Nem véletlen az, hogy a hosszabb garanciát vállaló építőanyag forgalmazókban mindig nagyobb a vevő bizalma.

  • Ön is jobban bízik a hosszabb garanciát adó gyártóban?

A jégesővel szembeni védelem különösen a tetőcserepeknél és a homlokzati vakolatnál meghatározó fontosságú. Azonban a nyílászárók üvegeinek is ellen kell állniuk a jégesőnek is. Ezért nem véletlen, hogy a tetőablakok gyártásakor a külső ablaküveg edzett üvegből készül. Ez az edzett üveg a legerősebb jégeső hívatlan kopogtatásának is ellenáll. Sőt olyan biztonsági foka van, hogy még a betörés ellen is védi a lakást. Ez persze elsősorban az erkélyablakoknál meghatározó jelentőségű, mert a hívatlan vendég nem a tetőtéri ablakon keresztül közlekedik.

A kívül edzett üvegréteg mellett a belül edzett üvegnek is biztonságot fokozó szerepe van. Különösen hálás beépítési helye a belül is edzett üveggel ellátott ablakoknak a gyerekszoba.

A gyerekek játék közben vidáman ugrálnak az ágyon. Arról most ne beszéljünk, hogy ehhez mit szólnak az ágy rugói, de az sem mindegy, hogy a fejük milyen biztonságban van, amikor vészesen közel kerül egy-egy nagyobb lendületnél a ferdén álló tetőablakhoz.

Nem kell azonban még közvetlen testi érintkezés sem az ablaküveggel ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Épp elég az, ha egy megrúgott labda, vagy egy eldobott játék betöri az üveget, és az ablaküveg véletlenül kitörik. A ferdén álló ablakból a kihulló üvegdarabok ilyenkor könnyen a megszeppent gyerekek fején landolhat, és máris kész a baj. Akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha széthullanak az üvegcserepek a szobában, és nincs felnőtt a közelben. Ilyenkor a gyerekek első megszeppenés utáni kíváncsisága jelent fokozott veszélyforrást.

Ha a tetőtéri ablakban belül is edzett és ragasztott üveg van, akkor ilyen baleset nem fordulhat elő. Ragasztott üvegnél ugyanis töréskor sem hullik darabjaira az eltört üveg. Az üvegdarabok a PVB-fóliaréteghez tapadnak, és egyben maradnak.

A ragasztott üveg biztonsága nemcsak a fokozott veszélynek kitett gyerekszobákban, hanem minden olyan helyen hasznos lehet, ahol véletlenül is bekövetkezhet az ablaküveg törése. Olyankor pedig kifejezetten ajánlott, amikor fej felett található egy ilyen veszélyeztetett ablak.

A tetőablak gyártók érzékelve ezeket a veszélyeket fokozott biztonságot biztosító ablak üvegezéssel ellátott termékeiket is kifejlesztették.

Az Önök gyerekszobájában is ragasztott üvegezéssel ellátott tetőtéri ablak van már?

2 gondolatok ezen: “Jégesőálló üveg a tetőtéri ablakokban kívül és belül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük