Kerámia cserép a Creatontól?

A Creaton a kerámia cserepek vezető gyártójaként folyamatosan követi a piaci igények változását. Odafigyel arra, hogy a vásárlói mit szeretnének, és ezek a vevői igények beépülnek a termék fejlesztésébe. Nemcsak a Creaton cserép, hanem a kiegészítő termékek fejlesztésébe is.

Creaton Rapido téglavörös cseréptető

Creaton Rapido téglavörös cseréptető alacsony hajlásszöggel

A kerámia cserép gyártó mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy új termékei ne csak kielégítsék a vevői igényeket, hanem még túl is szárnyalják azokat. A vásárlói igényekre alapozott termékfejlesztés kiemelt fontosságú a Creatonnál. Folyamatosan javítják a már eleve is jó termékeiket.

engobozott kerámia cserép

A Creaton Balance engóbozott cserepei közül a vöröst, a borvöröst, a rézvöröst, a sötétbarnát, a palaszürkét vagy inkább a feketét választja családi háza tetőcserepének?

A Creaton cserepek egyik legnagyobb előnye a hatalmas színválaszték. Ezeknek a színeknek azonban tartósaknak is kell lenni. A cserépnek ellen kell állni a nap fakító hatásának, és a jég pusztításának is.

Az elmúlt években az egyik legjelentősebb fejlesztés a kerámia cserepek tartósságának a növelése volt. Az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás, elsősorban a jég és a szél sokszor okozott bosszúságot a kerámia cserepekkel fedett házak tulajdonosainak. Az orkán erejű szélviharok gyakran megbontották a tetőket, a tetőre hulló jégdarabok pedig a cserepek felületét tették tönkre. Az orkánerejű széllel szemben a cserepek még tökéletesebb záródásával, és a cserepek pontosságának a fokozásával lehet hatékonyan védekezni. A jég pusztító hatásával szemben pedig a cserepek felületét kell még tartósabbá és ellenállóbbá tenni.

A megrongálódott tetők látványa és az ezekből származó kártérítési problémák nem hiányoztak a háztulajdonosoknak és a gyártónak sem. Éppen ezért a kerámia cserepek felületi tartósságának a javítása mindenki érdekét szolgálja.

A kerámia cserepek felületének megnövekedett tartósságát pedig az engóbozott felülettel tudják biztosítani. Az engóbozás nem egy felületi kezelés a cserepeken, hanem a cserép felületébe égő engób védi meg a cserepeket a jégesővel szemben.

A kerámia cserepek megnövekedett tartósságáról nem festék vagy máz, hanem a cserép felületébe égő, annak az égetés során a részévé váló engób gondoskodik.

Az engób nem újdonság. Egy olyan évezredek óta használt természetes anyag, amely még az égetés előtt kerül rá a kerámia cserepekre. A szerepe az, hogy az égetéskor beleég a cserépbe, ezáltal nemcsak szebbé, hanem ellenállóbbá és színtartósabbá is válik a cserép.

Az időjárással szemben ellenállóbb engóbozott felület előnyeit a Creaton a Nuance márkanév alatt biztosítja minden egyes kerámia cserép típusára. A hagyományos, klasszikus tetőcserép formákat kedvelők ugyanúgy választhatják az engóbozott felület előnyeit, mint a modern, minimál vonalakat kedvelők.

A kerámia cserepek engóbozott „NUANCE felülete“ a tartósság és a színmegmaradás lehetősége. A tetőfedésben biztosítja annak a lehetőségét, hogy a természet változatos színvilága otthonaink tetőfedésében is tökéletes tartósságban jelenhessen meg. A kerámia cserepek természeti tájba illő, rendkívül gazdag színvilága az engóbozással éri el azt a rendkívüli felületi tartósságot, ami a színek eredeti szépségének és a felület tartós biztonságának a megőrzéséhez szükséges. De mi is ez az engób?

Az engób olyan agyag bányákból gondosan kiválasztott természetes földfesték, amelyet a még ki nem égetett cserép felületére visznek fel. Ezután pedig 1000 ºC feletti hőmérsékleten égetik egybe ezt a cseréppel.

Ennek az égetésnek a során jön létre a rendkívül tartós engóbozott kerámia cserép felület. Ezek az engóbozott felületek különlegesen matt fényűek, és nemes hatást keltve csillognak. Nemcsak matt fényű szépsége, hanem a felület tartóssága is egyedülálló.

Az engóbozott Creaton cserepek közül melyik fog felkerülni családi házára?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük