Keresett tetőcserepek betonból

Népszerű a betoncserép. Bár az elmúlt néhány évben új családi ház alig épült, de az az évi 8-10 ezer lakás, ami évente megépült nagy részben cseréptetős lett. Nem véletlen ez. A cserepet már több évezrede használják tetőfedésre. Ön is betoncserép vásárlását tervezi?

A betoncserép persze nem több évezredes építőanyag, az utóbbi néhány évtizedben azonban valódi sikertörténet lett a tetőfedő anyagok sorában. Ilyenkor persze azonnal jön a kérdés, hogy vajon mi miatt ennyire felkapott a betonból készített cserép?

Több dolognak is fontos szerepe van a betoncserép térhódításában:

  1. Bramac Reviva Novo téglavörös cseréptető

    A Bramac Reviva tetőcserepeket Novo bevonattal nemcsak téglavörös, hanem rubinvörös és antracit színben is megvásárolhatja családi házára.

    Változatos színvilága – teljes anyagában színezett cserép, szemben a kerámia cserepekkel, amelyeknek a máz adja meg a színét – és formagazdagsága biztosítja, hogy gyakorlatilag olyan színű tetője lehet a vásárlónak, amilyet szeretne. El kell ismerni azt, hogy a betoncserepek színválasztéka nem versenyezhet a kerámia cserepek még nagyobb színkavalkádjával, de nem vall szégyent a betoncserepek színvilágának a választéka sem.

  2. A cserepek formagazdagsága is segíti népszerűségét. Az örök kedvenc hullámos betoncserepek mellett nagy választékban megtalálhatók a hódfarkú és az egyenes vonalú, modern hornyolt cserepek.
  3. A betoncserepek vízzárósága és fagyállósága is önmagáért beszél. Olyannyira igaz ez, hogy még a hagyományos kerámia cserepeknél is jobb tulajdonságokkal rendelkezik ebben a két tulajdonságban. Nem véletlen ez. A beton nagyon kevés vizet vesz fel, kevesebbet, mint az égetett agyag. Természetesen mindkét fajta cserép kaphat felületvédő bevonatot, ami javítja a cserép vízzárását és fagyállóságát, valamint a felületét is védi a szennyeződések lerakódásától.
  4. A kerámia cserepeknél nagyobb méretű betoncserepek egységes, letisztult felületet adnak a felrakás után, arról nem is beszélve, hogy a nagyobb cserepekkel gyorsabban is halad a cserepelés.
  5. Azt már talán említeni sem kell, hogy a betoncserepek is a teljes tetőrendszer részeként érhetők el. A legnagyobb gyártók a tető elkészítéséhez szükséges minden kiegészítő terméket és tartozékot kínálnak a cserepek mellé. A rendszerben vásárolt cserepek tökéletesen illeszkednek a hozzájuk tartozó kiegészítőkhöz, és nem kell attól tartani, hogy a felrakáskor gond lenne az illesztésekkel, és utána sem kell tartani a rosszul illeszkedő cserepek miatti kisebb-nagyobb beázásoktól.
  6. További vonzó tulajdonsága a kedvező ár. Ugyanis egy keresett termékről van szó, ezért a gyártók nagy sorozatokban, gazdaságosan gyárthatják a betonból a cserepet, és ez gazdaságossá teszi a gyártást. A gyártásuk hasonló, változatos formai megjelenésük, és eltérő felületi kezelésük tér el az egyes típusoknál. Ezek azok a jegyek, amelyek eltérő tulajdonságait adják a betoncserepeknek.
  7. Mivel a gyártáskor nem égetik, csak szárítják, ezért a zsugorodásuk kisebb a kerámia cserepeknél. Nem is vetemednek a gyártás közben, és az égetés elmaradása miatt mérettartóságuk is meghaladja az égetett kerámia cserepekét.
  8. A több évtizedes, akár 50 éves garancia is növeli a betoncserép tetők biztonságát, és elhárítja az utolsó akadályokat is a vásárlás esetleges bizonytalanságaival szemben.

További előnye a betoncserepeknek a felhasználhatóság. Változatos formáinak köszönhetően szinte bármilyen alakú tető befedhető betoncserepek felhasználásával. Természetesen nem lehet mindenféle betoncseréppel fedni bármilyen tetőt. Görbült, íves, kúpos tetőszerkezetek fedésére csak a horony nélküli, hódfarkú cserepek használhatók kettős fedésben felrakva. A kettős teher bírásához természetesen megfelelő tetőszerkezetre van szükség.

A nagyobb tömegű tető persze nemcsak többletkiadással, hanem fontos előnyökkel is jár. Viharos, szeles időben egy nagyobb súlyú tető stabilabban áll, és nem kell annyira tartani attól, hogy a vihar megbontja a tetőt. Ezt persze nemcsak a tetőszerkezet súlyával, hanem a cserepek rögzítésével is biztosítani kell.

hogyan válasszon tetőcserepet

Hogyan válasszon tetőcserepet házára? Kattintson a képre a cserép választást megkönnyítő kérdőívéért!

Választott már cserepet a tetőre? Ha még nem tudott dönteni, akkor a Hogyan válassza ki családi háza tetőcserepét kérdéssor segíteni fog a választásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük