Lábazat szigetelés utólagos hőszigetelésnél

A lábazat szigetelés is fontos, ha jelentős összeget szeretne megtakarítani családi háza utólagos szigetelésével. Attól, hogy a téli zimankóban sálat vesz fel, és sapkát is tesz a fejére, még szüksége lesz a télen megszokott csizmájára is. A csizma nélkül fázni fog, és a lábazat hőszigetelés nélkül otthona is didereg.

Rezsicsökkentő megoldás az utólagos hőszigetelés

Az utólagos hőszigetelés fontosságát egyre többen látják be, és ennek felettébb praktikus oka van. Az utólagos szigetelés segít abban, hogy komoly összegeket spóroljunk meg télen a fűtéssel. Márpedig a legtöbb embernek a fűtésszámla esik a legrosszabbul a téli hónapokban. Ez nem véletlen, hisz a családi házak rezsijének körülbelül a háromnegyedét a fűtési költségek adják. Ha ezt a cikket olvassa, akkor nyilván Ön is gondolkodik otthona utólagos szigetelésén?

A fűtés sokba kerül, az energiaárak várható emelkedésével pedig még többe fog kerülni. Régebben épült családi háza utólagos szigetelését ugyan húzhatja-halaszthatja még egy ideig, de előbb-utóbb úgyis kénytelen lesz rászánni magát a szigetelésre. Családi házára vastagabb ruhát kell adnia. A szigetelés árát úgyis meg kell majd fizetnie, viszont addig is jóval többet kell fizetni a téli fűtésért.

Persze a szigetelés helyett csökkentheti a fűtés költségeit azzal is, hogy nem fűtenek annyit, és fagyoskodnak télen a lakásban. A gyerekei azonban biztos nem örülnének ennek a rezsicsökkentő megoldásnak. Látatlanba is biztos vagyok benne, hogy ők a lakásuk hőszigetelése mellett teszik le a voksukat. Az utólagos hőszigetelés elvégzése után már hideg sem lesz télen a lakásban, és a családi kassza sem fog fenékig kiürülni a téli fűtésszámlák kifizetése után.

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a szigetelés nyáron is jól jön majd, mert tovább tudják hűvösen tartani a lakást a legnagyobb kánikulában is. Ráadásul, ha van klíma a lakásukban, akkor sokat foghatnak meg az üzemeltetési költségein is, mert egyszerűen ritkábban kell használni.

Nyilván ezeket Ön is tudja nagy vonalakban, valami miatt mégis húzta-halasztotta eddig a szigetelést. Nyilván nem véletlenül. A hőszigetelés komoly pénzbe kerül, jelentős beruházás. Azt azonban Ön is tudja, hogy a téli fűtési és a nyári áramszámlák nagyságának függvényében visszahozza majd az árát.

Nem csak a homlokzatot kell szigetelni! A lábazat szigetelés sem maradhat ki

lábazat szigetelés utólagos szigetelésnél

A lábazat szigetelés fontosságát nem lehet túlhangsúlyozni otthona utólagos szigetelésénél.

Ha már felismerte a hőszigetelés fontosságát, akkor lehetőleg még most, ősszel lásson neki a munkálatoknak. Így télre, mire jönnek a kemény mínuszok, minden készen áll majd az alacsonyabb gázszámlák kiállításához. Ha a nyílászárók már hőszigeteltek, akkor a kezdeti lépés általában a házfal szigetelése, amit legtöbbször a vakolat alá helyezett polisztirollal, ritkábban pedig kőzetgyapottal oldanak meg. Ön melyik szigetelőanyagban gondolkodik?

A hőszigetelést még meg lehet fejelni azzal, hogy hőszigetelő festéket is használ a fal festésekor, ezzel is fokozva a hatást.

Ne feledkezzen meg azonban arról sem, hogy nem csak a tetőn és a homlokzaton át jut be a hideg a lakásba. Sokan megfeledkeznek a padló és a lábazati hőszigetelésről. Ha ezt nem végezteti el, majdnem fölösleges volt az egész addigi munka, ugyanis lefelé ki fog szökni a meleg. Ez ráadásul még csak az egyik, talán a kisebbik gond: a felemás szigetelés következménye lehet ugyanis a nedvesség lecsapódása a falon, a penészesedés.

Többféle anyaggal hőszigetelhet

Logikus, hogy a ház szigetelése során felmerül az a kérdés, hogy vajon mivel szigeteljenek, mely anyag a leghatékonyabb. A választás nem könnyű, ugyanis a házak szigetelésére különböző hőszigetelő rendszerek és szigetelőanyagok állnak rendelkezésre. A polisztirol és a kőzetgyapot szigetelés a leginkább használatos, de ezen belül is többféle termék van, és számos gyártó kínálja homlokzati hőszigetelő anyagait és rendszereit. Hozzáértő szakember az, aki biztonsággal eligazodik a hővezetési és hőátbocsátási tényezők világában.

Ha Ön nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy otthonosan mozog ebben a világban, akkor bizony nehéz dolga lehet. Ilyenkor nincs mese, csak két választása lehet:

  • elkezdhet információkat gyűjteni, és ezek segítségével dönt majd, vagy
  • nem képzi magát szakemberré, hanem szakértő segítségét kéri. Az utóbbival többnyire jobban jár.

Úgy érzi, hogy jól jön majd a segítség gáz és áramszámlája lefaragásához?

  • Írjon e-mailt nekünk, vagy
  • hívjon bennünket munkaidőben a (+36-26)375-171-es számon, és segítünk a számlafaragásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük