Leier betoncserép új építéshez és felújításhoz is

Új családi házuk építéséhez és a tetőfelújításokhoz is sokan keresik a betoncserepeket. Az Önök házán kerámia vagy inkább betoncserepek lesznek? Ha betoncserepeket választ, akkor a legnagyobb gyártók kínálatából érdemes választani. A legnagyobb betoncserép gyártók közül a Leier cserepei is kedvelt tetőfedő anyagok.

A legnagyobb hazai építőanyag gyártó a betoncserepek piacán is fontos gyártó.

Milyen célból keres betoncserepet?

  • Palatetős háza tetőszerkezetének felújításakor csak akkor választhatja a betoncserepet, ha a könnyű pala tartásához épített szerkezetet is kicseréli. A betoncserepek nagyobb súlyának biztonságos tartásához ugyanis erősebb tetőszerkezetre van szükség. A tetőszerkezet teljes cseréjével együtt egy palatetős ház betoncserepesre való átalakítása nem a legolcsóbb megoldások egyike.
  • leier toscana téglavörös tető

    Leier Toscana téglavörös cseréptető

    Ha cseréptetős házat újít fel, akkor a meglévő tetőszerkezet akár az új tetőfedő anyagként kiválasztott Leier betoncserép tartására is alkalmas lehet. Ha a tetőszerkezet a rovarokkal és a gombásodással szemben le volt kezelve, akkor nem szükséges lecserélni a tartószerkezetet. Ilyenkor „csak” a szerkezetben előforduló kisebb-nagyobb javításokat kell elvégezni, és a lécezés megfelelő távolságát kell biztosítani a kiválasztott új tetőcserépnek megfelelően.

  • Új ház építésénél nincs ilyen gondja az alkalmazkodással, mert a tervnek megfelelően kiválasztott Leier cserepek biztonságos tartásához megfelelő tetőszerkezet fog elkészülni a tetőn, és ez a tetőszerkezet a tető biztonságos megtartásán túl megfelelően le lesz kezelve a bogarakkal és a gombásodással szemben is.

Tetőtér beépítés esetén a tetőszerkezet megfelelő szigetelését is meg kell oldani, mert a felszálló meleg levegő a téli időszakban hamar elillanna a tetőn át. A szigetelés azonban nemcsak a télen, hanem a nyári kánikulában is fontos, mert júliusban és augusztusban pedig a perzselő kinti meleget kell mindenképp kívül tartani a tetőtéren.

A tetőtér szigetelésére a szarufák közötti és a szarufák feletti szigetelést is választhatja. Új építésnél a kiválasztott szigetelési módnak megfelelően készül el a tető. Átalakításnál azonban a szarufák feletti szigetelést csak a tetőszerkezet átépítésével tudja megoldani, hisz nemcsak a tetőfedő anyagot, kell ilyenkor lebontani a tetőről, hanem még a lécezést is, mert a szarufák külső síkjára előbb a szarufa feletti szigetelés kerül, és erre szegelik fel a cserepeket tartó lécezést, és rakják fel a cserepet.

Leier betoncserép

Leier Toscsana cseréptető sötétbarna színben. Ez tetszik a legjobban Önöknek is? Vagy más színt fognak választani?

A Leier Toscana és Lux cserepekre a gyártó 50 év garanciát vállal. Nézzük mennyit ér, és mit is jelent ez a garancia?

Ennél hosszabb garanciát egy gyártó sem nyújt a tetőcserepekre. Ez a garancia a Leier esetében a cserepek fagyállóságára, vízzáróságára és méretpontosságára is vonatkozik. A cserepek fagyállóságát minimális vízfelvételük, vízzáróságát pontos illeszkedésük, méretpontosságát pedig a gyártás technológiája és a szigorú minőség-ellenőrzés biztosítja. Ha tehát a tető fedésére a Leier cserepeit választja, akkor biztos lehet abban, hogy a fagyállóság mellett a cserepek nem fognak vetemedni sem, hisz a méretpontosságnak a vetemedett cserép már nem felelne meg.

Ezekből a 33×42 centiméteres betoncserepekből pontosan 10 darabra van szükség egy négyzetméterre. Ezért könnyű kiszámolni a tető fedéséhez szükséges mennyiséget. A szükséges mennyiségen túl azonban a cserép színét is el kell dönteni a vásárláskor.

A Lux cserepek közül az élénk bronz és a sötétebb árnyalatú barna szín közül választhatja ki családi háza tetőcserepét.

A mediterrán formavilágot képviselő Toscana jól ismert téglavörös Avanti színe mellett a klasszikus téglavörös, terra, mogyoró és fekete színek mellett a mediterrán palazzo és exkluzív capello színek közül választhatja ki családi háza cserepét.

  • Melyik szín tetszik a legjobban? Melyik szín illik az otthonához?
  • Milyen színvilágot választ otthonára?

A betoncserepek színének kiválasztása és a szükséges mennyiség kiszámolása után persze még a kiegészítőkből szükséges mennyiségeket is meg kell határozni a tetőfedéshez szükséges anyagok összeállításához.

Ha viszont megvannak a kiegészítők is, akkor kezdődhet a tető elkészítése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük