Miért jó álmennyezetet készíteni gipszkartonból?

Túl magas az épület belmagassága, és sokba kerül a fűtés? Vagy rejtett világítást szeretne kialakítani a mennyezeten?

Miért érdemes még álmennyezetet készíteni gipszkartonból? Megnézi?

rigips gipszkarton

Rigips gipszkarton lapok válaszfal és álmennyezet gyors és tiszta építéséhez

A gipszkarton egy nagyon sokoldalúan felhasználható építőanyag. Nem véletlen, hogy sokan szeretik, és szívesen használják, amikor felújításról, átalakításról van szó. A gipszkarton előnyei közé tartozik – és ez talán a legfontosabb –, hogy nagyon könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni. Gyakorlatilag pillanatok alatt készen lehetünk egy fal felhúzásával, esetleg egy álmennyezet készítésével. Mindemellett a gipszkartonnal kapcsolatosan nem kell tartani esztétikai hátrányoktól sem. Ezen a téren is tökéletesen teljesít, mert jól néznek ki a gyorsan felrakott falak.

Álmennyezet készítésére különösen gyakran használják, számos pozitív tulajdonsága miatt.

De miért is jó Önnek a gipszkartonból készült álmennyezet?

  1. gipszkarton álmennyezet készítése

    A gipszkarton álmennyezet készítésének legfontosabb előnyeit elolvasta már?

    Nagy megtakarítást érhet el. Csökkentheti a fűtendő vagy hűtendő légköbmétert azzal, hogy feltesz egy álmennyezetet alacsonyabban, mint az eredeti plafon. Ez egyrészt környezetkímélő megoldás, másrészt viszont pénz is megtakaríthat, hiszen sokat foghat meg így a klíma költségein, vagy éppen a fűtésszámlán – szezontól függően.

  2. Látott már igazán jó dekorációs világítást, rejtett világítást? Na, ezekhez szükség van gipszkartonból készült álmennyezetre. Ha ilyen jellegű dekorációra vágyik, akkor ne habozzon beruházni egy álmennyezetre, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
  3. Jótékonyan elfedhet kisebb-nagyobb hibákat. Ha az eredeti mennyezet némileg szépséghibás, de nem akarja, vagy nem tudja javítani, akkor egy álmennyezettel tökéletesen elfedheti az ilyen jellegű problémákat. Nem fog elütni az új plafon a környezetéből. Senki nem veszi majd észre, hogy ez csak álmennyezet.
  4. Használhat spot lámpákat. A mennyezetbe süllyesztett lámpák mostanság nagyon divatosak, és ha LED égőket vásárol ezekbe, akkor még energiatakarékosak is, amivel meg is takaríthat némi pénzt. Ilyen lámpákhoz viszont szintén szükség van az álmennyezetre, mert csak ebbe tudja belesüllyeszteni őket.
  5. Az álmennyezettel bármilyen extrém ötletet megvalósíthat. Ne fogja vissza magát. A lehetőségeknek csak a fantáziája szabhat határt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük