Milyen a hatékony vízszigetelés?

Új otthonának szeretné kialakítani a szakszerű vízszigetelését?

Vagy utólagosan teszi rendbe a víz szigetelését lakásában?

utólagos vízszigetelés

Otthona vízszigetelése rendben van? Ősszel és télen különösen fontos, hogy ellent tudjon állni az esőnek és az olvadó hónak.

Ha nem ért hozzá, akkor nem feltétlenül gondolna rá, pedig nagyon fontos, hogy az épületeket megfelelően vízszigeteljék. Különösen ősszel és télen fontos, hogy ellent tudjanak állni az esőnek és az olvadó hónak. Voltaképpen a vízszigetelés az, ami megvédi az épületeket a csapadék okozta károktól legyen az eső, hó, jégeső, vagy éppen ónos eső. Ennek ellenére előfordul, hogy a vízszigetelés kimarad az építkezéskor. Ez azonban számos kellemetlenséggel jár. A fal nedvesedhet, salétromos lehet. Ezek néhány év alatt is komoly károkat okozhatnak az épületben.

Szerencsére azonban ilyen esetben is van megoldás, ugyanis az utólagos vízszigetelés is egy lehetséges opció. Ehhez tulajdonképpen nem kell mást tenni, mint olyan szigetelőanyaggal szigetelni, ami vízhatlan. Az utólagos vízszigeteléssel megszűnik a fal nedvesedése, aminek több kézzelfogható előnye is lesz otthonában.

Bízza profira a vízszigetelést

A vízszigetelés az, amit semmiképpen se végezzen el saját maga, hacsak nem ért hozzá véletlenül. Az esővel és hólével szembeni védelemmel nem érdemes nekiállni kísérletezgetni. Vagy ért hozzá, és bátran hozzáláthat a munkához, vagy nem. Ha az utóbbi helyzet áll fenn, mindenképpen bízza inkább szakemberre a vízszigetelést.

Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy a szigetelőanyagot Önnek kell beszerezni. Ha nincs egyértelmű utasítás, hogy milyet vásároljon, érdemes kérdezni. Nem mindegy azonban, hogy hol próbál informálódni. Nem biztos, hogy szerencsés, ha az interneten próbál félinformációkat összeszedni, és ezek alapján dönteni. Jobban jár, ha szakember segítségét kéri, akár azon a tüzép telepen, ahol beszerzi az anyagot.

Miért kell mindenképpen vízszigetelni?

Persze joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mi történik, ha nincs vízszigetelés. Nos, elég sok kellemetlensége adódhat belőle. Ezek közül a legbosszantóbb talán a beázás, valamint a penész.

A penész azon kívül, hogy nem valami esztétikus látvány, a családja egészségére is veszélyes lehet, ezért ne vegye félvállról. Sokan nem foglalkoznak vele, pedig otthonunk kellemes levegője is hozzátartozik a kellemes lakókörnyezetünkhöz. Ezzel nemcsak a lakás komfortosságát, hanem családja egészségét is védi. Sajnos nem megoldás, ha egész egyszerűen kifest pár évente. A penész ugyanis ettől még ott van a festék alatt, és újra elő fog bukkanni. „Csak” a festéken kell áthámoznia magát, ami nem nagy ügy a penésznek.

A penész kiűzéséhez a végleges megoldást a szigetelés jelenti, persze csak akkor, ha profi módon végzik, ezért mindenképpen fordítson nagy gondot a vízszigetelés szakszerű elvégzésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük