Multi, de nem cég, hanem por. Mi az?

Járatos a multik világában? Ismeri őket? Tudja, hogy melyik az a multi, amelyikért egyszer fizetni kell ugyan, de utána már nem fog pénzt kivenni a zsebéből, hanem pénzt takarít meg Önnek?

Vannak még más tulajdonságai is. A legfontosabb, hogy jól használható családi házak falainak utólagos hőszigetelésére. Rájött már melyik multiról van szó? Vagy szabad a gazda?

Ez a hőszigetelő multi a Multipor, méghozzá az Ytongnak a Multipora.

Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapok

Az Ytong falazóelemek már eleve kiváló hőszigetelők. A Multipor lapokkal azonban még rátehet egy lapáttal, és tovább javíthatja vele a fal szigetelését. Az Ytong falak és bármilyen egyéb tégla vagy betonfal szigetelését is.

A Multipor lapok gyártásakor a még jobb hőszigetelés érdekében a pórusok számát növelik meg. Ezért ezek a lapok az Ytong falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkeznek. Így lehet kifejezetten alacsony a hővezetési tényezőjük.

Multipor lapok belső oldali hőszigetelésre

ytong multipor

Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapok belső és külső oldali hőszigetelésre is. Melyikre van szüksége?

Ezzel a belső oldali multiporos hőszigeteléssel nem fog ráfaragni, mert az elkövetkező néhány évtized gázszámláit faraghatja le vele. A fák ugyan nem nőnek az égig, de abban szinte biztos lehet, hogy a gázárak várhatóan még tovább nőnek majd. A családi kasszának nem lesz mindegy, hogy mennyit fizetnek majd a fűtésért a hideg téli hónapokban. Ráadásul a Multipor nyáron sem fog szabadságra menni. A tikkasztó kánikulában az klímát működtető áram számlájának lefaragásában fog segédkezni.

Persze a homlokzati falak szigetelésére ez a belső oldali szigetelés nem a legjobb megoldás, de ha kívülről nem lehet valami miatt szigetelni a falakat, pl. műemléki jellegű épületben lakik, akkor csak a belső oldali szigetelés marad a rezsi lefaragásához.

Számlákat lefaragó képességén túl egyéb hasznos tulajdonságai is vannak még a Multipor lapoknak. Az egyik ezek közül az, hogy nem ég, mert olyan ásványi anyagból készítik, amely nem éghető. Ezért még a fokozottan tűzveszélyes helyeken is biztonságot fog nyújtani a beépítése. Biztos Ön sem tűzvészek átvészelésére építette a lakását, de ha mégis valamilyen tűz ütne ki a lakásban, akkor a Multipor útját állja majd a tűz terjedésének.

Meleg és biztonságos lakást teremtene családjának az Ytong Multipor lapokkal?

  • Hívja munkatársainkat munkaidőben a (26) 375-171-es számon, és beszéljék meg a részleteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük