Népszerű Tondach cserepek. Melyik lesz a házán?

Ha jó minőségű kerámia cserép lesz családi házán, akkor a Tondach és a Creaton cserepek közül tud választani. Ha pedig már választott, és Tondach cserép vásárláson töri a fejét, akkor pedig a Tondach cserepek közül kell választani egyet. Melyik lesz a legjobb családi házára?

A Tondach cserepek közül a Tangó, a Twist, a Bolero vagy talán a Rumba lesz a befutó? Milyen szempontok szerint fog választani közülük?

A cserepek élettartama alapján fog választani?

Ha a cserepek minősége és élettartama a leginkább fontos, akkor gyakorlatilag bármelyiket választhatja közülük, mert egyik cserépnek az élettartamára sem lehet panasza. Akár 50-80 évet is ki fognak bírni károsodás nélkül a tetőn. Akármelyiket választja végül, ezzel az élettartammal bátran számolhat. Az élettartamuk alapján nem fog tudni választani közülük.

Akár új családi házat épít, akár felújítja a meglévőt egyszerűen nem nyúlhat mellé a cserép kiválasztásakor. Így van ez akkor is, ha a tetőtér beépítése miatt szeretné felújítani egy füst alatt a tetőt is. A Tondach cserepek bármelyikét választja majd, a tetőtérben kialakított szobák több évtizeden át, akár egy fél évszázadon keresztül is biztonságban lesznek az esetleges beázásokkal és szélviharokkal szemben.

Ehhez persze a Tondacn cserepeken kívül még két további feltételre is szüksége lesz:

  • Egyrészt a cserepek kiváló minősége még kevés lesz a tető több évtizedes vízzáróságához és viharállóságához. Ehhez a tetőszerkezetnek is megfelelőnek kell lenni, és a kivitelezésben sem lehet hibát elkövetni.
  • Másrészt viszont tapasztalhatjuk azt is, hogy az utóbbi években egyre szélsőségesebb az időjárás. Ezért arra számolhat, hogy a megszokott széllökésekkel, viharokkal valamint zivatarokkal és hóesésekkel szemben a megfelelő rétegrendben megépített tető tökéletes biztonságot fog nyújtani. Azzal azonban számolnia kell, hogy az elkövetkező évtizedekben azért lehet, hogy előfordulhat majd olyan orkán erejű szélvihar, ami eddig még nem volt tapasztalható, és ekkor bizony előfordulhat, hogy még a tökéletesen megépített Tondach tető sem fog tudni ellenállni egy ilyen kivételesen nagy viharnak. Ennek a bekövetkezési valószínűsége azonban olyan kicsi, hogy nem érdemes előre minden tetőt ilyen extrém biztonsággal megépíteni. Ennek az extrém viharnak a bekövetkezési valószínűsége sokkal kisebb, mint amilyen az ilyen viharbiztos építésnek a plusz költsége.

A tetőcserepek színe alapján is választhat

Tondach Tangó terrakotta tető

Tondach Tangó tető terrakotta színben. Tetszik Önnek?

Kerámia cserépként a Tondach cserepek színválasztéka olyan széles, hogy szinte biztos lehet abban, hogy meg fogja találni azt a színárnyalatot és azt a felületet, ami a legjobban tetszik majd, és a kiválasztott szín tartósságát is biztosítja majd hosszú évtizedekre.

A legelterjedtebb téglavörös színtől az izgalmas borvörösön és a rézbarnán át az elegáns antracit és az exkluzív feketéig terjed a Tondach cserepek színválasztéka.

Az engóbozott cserepek mellett pedig megtalálhatja az exkluzív szépségű üvegmázas cserepeket is, amelyeknél a tetőcserepekre égetett porcelán bevonat védi a cserepet és gondoskodik a szín tartósságáról.

Sokan választanak a cserepek formája alapján is

A különböző formájú és méretű cserepek teszik lehetővé azt, hogy nemcsak egyenes, hanem íves felületeket is jól lehessen lefedni a tetőn.

A különféle tetősíkok találkozásánál pedig a Tondach cserepekhez tartozó kiegészítő elemek biztosítják a tető tökéletes fedését.

Ha a jól ismert hullámvonalas, lendületes felületkialakítást szeretné látni a tetőn, akkor a Twist cserepeket érdemes választani a tetőfedéshez.

A hagyományos kettős bordájúra sajtolt Tangó cserepeket sokan vásárolják a tető felújításához. Talán legfőbb előnye a rugalmas rakhatósága. Változtatható léctávolságának köszönhetően rugalmasan felrakható a meglévő, jó állapotban lévő lécezésre is.

A nagyméretű, lágyan hullámzó vonalú Bolero tetőcserép tökéletes választás lehet modern otthona évtizedeken át vízzáró és viharálló fedésére.

A lágyan ívelt vonalú Rumba a temperamentumos mediterrán délvidék hangulatát varázsolja a háztetőre az elkövetkező néhány évtizedre.

Milyen hangulatban szeretné látni családi otthona tetőjét az elkövetkező évtizedekben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük