Tetőcserép formák

A tető fontos szerepet tölt be a családi házaknál, hisz a kéménnyel együtt a ház legmagasabban fekvő része. Távolról a tetőt pillantjuk meg először. Ezért nemcsak a tető tartóssága, időjárással szembeni ellenálló képessége fontos, hanem a megjelenése, kinézete is. Önnek is fontos a tetőcserép formája és a tető kinézete?

Hazánkban a legnépszerűbb tetőfedő anyag a tetőcserép. Felmérések szerint több mint 50%-os arányban használják a cserepet a tetőfedés során. Nyilván az sem véletlen, hogy éppen most Ön is ezt a cikket olvassa 🙂

Mi alapján választunk tetőcserepet?

A legismertebb tetőcserepek minősége kiváló. A gyártók több évtizedes garanciát vállalnak termékeikre. Ez alapján nem igazán lehet különbséget tenni a legnagyobb gyártók cserepei között. A vásárlók választását az árak mellett leginkább az ízlésük dönti el. Ezért a minőség mellett rendkívül fontos tényező a tetőcserép formai megjelenése, színvilága, és az adott cseréppel fedett tető összhatása.

Ma már, amikor házat építünk, és ezen belül tetőcserepet vásárolunk, akkor nem pusztán otthont teremtünk magunknak és családunknak, hanem otthonunkkal magunkról is üzenünk valamit a külvilágnak. Ezért otthonunkban kifejeződik személyiségünk, stílusunk, ízlésünk is. Bizony nem mindegy, hogy milyen üzenetet közvetítünk magunkról otthonunk által barátainknak, ismerőseinknek netán üzleti partnereinknek.

Különféle tetőcserép formák

A lehetőségeink megvannak erre, mert a technológia fejlődése lehetővé tette, a gyártók között verseny pedig megteremtette azt, hogy ma már kiváló minőségben rendkívül változatos formájú és gazdag színvilágú tetőcserepek között választhatunk építkezés vagy felújítás során.

Creaton Róna natúrvörös cseréptető

A hagyományos hódfarkú cserép ma is kedvelt

Régebben épült, hagyományos, régi stílusú középületek és polgári házak felújítására a természetes hatású tetőcserepek ajánlatosak.

A mai modern stílusú épületekhez már bátrabban választhatunk tetőcserepet is. A tetőcserép formai megjelenése és színvilága is változatosabbá teszi az épület megjelenését. Az épület esztétikus megjelenését, összhatását tartsuk szem előtt. Természetesen csak akkor, ha nem a polgárpukkasztás a célunk. Általánosságban azt célszerű elmondani, hogy a környezetéből ízlésesen kitűnő épületek vonzzák az elismerő pillantásokat, viszont a kirívóan rikító épületek rosszalló tekinteteket váltanak ki az emberek többségéből.

A hornyolt tetőcserepek nemcsak esztétikus megjelenést, hanem tökéletes vízzárást is biztosítanak a tetőnek. A hosszanti horonnyal rendelkező tetőcserepeket egymás mellé, és a sorokat megfelelő léctávolságban egymás fölé rakva megakadályozza az esővíz és hó bejutását a padlástérbe.

Természetesen a hódfarkú cserepek is biztosítják a megfelelő vízzárást. Ezt azonban a cserép két rétegben való lerakásával érjük el.

Mindkét cserepezés szemre tetszetős tetőt biztosít. A döntéshez érdemes tudni, hogy a hornyolt cserepekkel fedett tető vízzárása jobb. Fontos szempont, hogy hornyolt cserepekből kevesebbre van szükség, mert csak egy rétegű cserepezés szükséges. Ezért a tető súlya lényegesen kisebb. Vékonyabb szarufa is elegendő a tetőszerkezet biztonságos megtartásához, és ritkább lécezés is elegendő az egyrétegű cserepezésnél.

A tetőcserepek natúr kivitelben készülnek, vörös vagy engóbozott, rendkívül változatos színekben. A változatos formák és a gazdag színválaszték rendkívül nagy választási lehetőséget biztosítanak.

Tudja már, hogy Önnél a hornyolt vagy inkább a hódfarkú cserép lesz a befutó?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük