Üveggyapot beépítés védőfelszerelésben

Az üveggyapot az egyik legolcsóbb szigetelő anyag. Beépítéséhez azonban megfelelő védőruhára lesz szükség.
Az üveggyapot meglehetősen gyakran használt anyag a házak, lakások szigetelésénél. Nagyon hasznos, mert jól szigetel, így sokat tehet az energiatakarékosságért, ami nemcsak a környezetét óvja meg, hanem a pénztárcáját is jelentősen kíméli. Népszerűségét több dolognak köszönheti.

Az egyik legfontosabb érv mellette, hogy az egyik legolcsóbb módja a szigetelésnek, mégis nagyon hatékony, bár használata igényel némi óvintézkedést. Nagyon fontos a megfelelő beépítés, ugyanis ha ez hibás, máris csökken a szigetelés hatékonysága – akár 25 százalékkal is, ami bizony nem kevés. Éppen ezért, vagy csak akkor kezdjen bele az üveggyapotozásba, ha ért hozzá, és alaposan informálódott a szigetelés menetéről, vagy kérjen inkább szakértő segítséget.

Beépítéskor vigyázzon az egészségére!

A beépítéskor mindenképp figyeljen az óvintézkedésekre!

üveggyapot beépítés

Az üveggyapot beépítés nélkülözhetetlen eszköze a megfelelő védőfelszerelés.

Az üveggyapotról érdemes tudnia azt, hogy bár nagyon hasznos szigetelőanyag, elég kellemetlen vele szigetelni. Ez azért van, mert szúr, méghozzá nem is kicsit. Az üveggyapot beépítés nélkülözhetetlen eszköze a védőfelszerelés. Ha üveggyapottal készül szigetelni, mindenképpen szerezzen be megfelelő védőfelszerelést.

Figyeljen oda arra, hogy véletlenül se kerülhessen az anyag a ruhája alá, ne adj isten a légcsövébe, utóbbi ugyanis életveszélyes is lehet. Ha azonban megfelelő öltözetben áll neki üveggyapotozni, akkor nem lehet probléma. A beépítés után már nem kell tartania az anyag tulajdonságai miatti kellemetlenségektől. A már beépített üveggyapot a mindennapi életben nem veszélyes, hiszen nem közvetlenül érintkezik vele, lényegében „benne van a falban”. Amennyiben úgy dönt, hogy üveggyapottal szigetel, akkor egy olcsó és hatékony megoldást használ majd otthona rezsiköltségeinek a lefaragásához.

Fontos a minőség

Természetesen az üveggyapot megvásárlása során is tekintettel kell lenni a megfelelő minőségre, ha a lehető legjobb eredményt akarja. Egy vékony, kisebb sűrűségű, silányabb minőségű üveggyapot értelemszerűen nem fog annyit szigetelni, mint egy vastagabb, sűrűbb, jobb minőségű. Ön nem biztos, hogy a szigetelőanyagok tudora, ezért nem feltétlenül kell tudnia, hogy melyik az Önnek leginkább megfelelő üveggyapot. Ha nincs otthon a szigetelőanyagok világában, akkor nyugodtan kérjen segítséget a választáskor. Mindenképp megéri megkérdezni egy hozzáértő szakembert, mert választásával az elkövetkező évtizedek fűtésszámlájának az alakulásáról dönt majd.

Ha nem biztos a szigetelőanyag szükséges mennyiségében, akkor ezzel kapcsolatban is forduljon profikhoz. Munkatársaink tervrajz alapján vagy az Ön megkérdezésével pontosan kiszámolják a szükséges mennyiséget.

tetőtér szarufák közötti szigetelése

Tetőtér szarufák közötti szigetelése üveggyapottal

Otthona szigeteléséhez hol használhatja a legeredményesebben az üveggyapotot? Mire használhatja az üveggyapot szigetelést otthona felújításakor?

  • Szóljon hozzá cikkünkhöz! Mondja el, hogy mire van szüksége, és segítünk takarékosan építkezni.
  • Ha nem szeretne hozzászólni, akkor hívja munkatársainkat a (26) 375-171-es számon. Válaszolnak a kérdéseire, és segítenek Önnek az üveggyapot kiválasztásában is.

4 gondolatok ezen: “Üveggyapot beépítés védőfelszerelésben

  1. Bea

    Az akril fürdőkádunkat szeretnénk beépítés előtt üveggyapottal szigetelni. Mit tanácsolnak, mekkora darabokat vágjunk, stb. Tekercseset vettünk.

    1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Bea
      Elnézését kérem. Ebben nincs semmilyen tapasztalatom, ezért inkább mondok semmit, mert nem tudom.

  2. Erzsébet

    Üdvözlöm!
    A padlásteret szeretnénk szigetelni, ezzel megakadályozva a felfelé áramló energia távozását. Annyit elmondanék, hogy ez egy több mint 100 éves ház, a lakás belsőt 40 cm-rel alacsonyabbra vettük és az álmennyezetbe 10 cm-es üveggyapot helyeztünk. A padlás anyaga: deszka és arra sártapasz került.
    Kérdésem: Melyek a legjobb üveggyapot fajták, ezek valamelyikéből 30 cm-es vastagság elég-e?
    A választ előre is köszönöm.

    1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Erzsébet
      Több „jó fajta” üveggyapot is van. Mi leginkább az Isover és a Knauf üveggyapot fajtákat javasoljuk. Ezeken kívül is vannak azonban jó üveggyapot fajták és típusok.
      Az a fontos, hogy padlás szigetelésre alkalmas típust válasszanak, és a kiválasztott üveggyapot hővezetési tényezője ne legyen magasabb 0,039 W/mK hővezetési tényező értéknél. Ennél alacsonyabb lehet, mert az azt jelenti, hogy még jobb az üveggyapot hőszigetelése.
      Igen, a 30 cm-es vastagság már megfelelő lehet a padlás szigetelésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük