Vakolható kőzetgyapot innováció

A vakolható kőzetgyapot zseniális ötleten alapuló kiváló termék. Ezért több szempontból is kivételes. Egyrészt zseniális ötletek sokaságából nem lesz soha semmi, mert csak ötletek maradnak a kitaláló agytekervényében. A sikerhez a gondolatoknak meg kell járni a termékké válás kutyanehéz útját. Az új termékek felfedezésének útja nem könnyű sétagalopp.

Másrészt nem lesz minden kifejlesztett termék kiváló. A Rockwool Frontrock Max E kőzetgyapot lemeze viszont az lett. Vajon miért?

kétrétegű, vakolható kőzetgyapot

Miért olyan kiváló hőszigetelő a Rockwool kétrétegű vakolható kőzetgyapot lemeze homlokzatára?

A Frontrock Max E kőzetgyapot lemezek kifejlesztésénél a Rockwool munkatársai azt a kérdést tették fel maguknak, hogy hogyan segíthetik a vásárlóikat abban, hogy jobbá tegyék az életüket? Mivel tudnának ők, a hőszigetelő anyagok közül a kőzetgyapot gyártással foglalkozók, hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen az életük. A kérdésre a választ az innováció folyamata adta meg. A Rockwool korábbi vakolható kőzetgyapot terméke kiváló homlokzati hőszigetelő. Ráadásul az RP-PT lemezek nemcsak a hőszigetelésben jeleskednek, hanem szálas szerkezetű, természetes anyaguk révén a páraáteresztő képességük is verhetetlen. A fejlesztők ülhettek volna a babérjaikon, de nem ezt tették. Gondolkodtak a lehetőségeken, és a rengeteg járhatatlan út között találtak is egy járhatót.

Azt a kérdést tették fel, hogy tudnánk-e javítani a kőzetgyapot lemezeink hőszigetelő képességét, ha nem egy rétegben, hanem két rétegben gondolkodnánk? A választ nem lehetett tudni előre, így hát ki kellett próbálni, és a próbálkozások után a válasz egyértelmű igen lett. A megoldáshoz vezető út kacskaringókkal teli volt, de a legjobb megoldás kárpótolta a fejlesztőket a megtett út zsákutcáiért.

  • A Frontrock Max E lemeznél a felső réteg két centiméter vastag lett. Ez egy tömör, jól terhelhető anyag, ami a szigetelés külső oldalán védi a homlokzatot a mechanikai hatásokkal szemben.
  • Az alsó, vastagabb réteg változó vastagságú, a szigetelés vastagságának megfelelő. Ez egy rugalmas anyag, ami minden gond nélkül alkalmazkodik a fal felületi egyenlőtlenségeihez. A szigetelés tökéletesen illeszkedik a falhoz. Miért van ennek olyan nagy jelentősége? Azért mert ez különösen utólagos szigetelésnél nagy előnyt jelent. Főleg azért, mert az évtizedekkel ezelőtt, különböző falazóanyagokból épült egyenetlen falfelületre is hézagmentesen illeszthető a kifejlesztett kőzetgyapot lemez.

A fejlesztés eredménye pedig a Frontrock Max E kétrétegű vakolható kőzetgyapot lett, amely 10%-kal jobb hőszigeteléssel rendelkezik, mint a korábbi egyrétegű termék. A Rockwool munkatársai azzal, hogy nem elégedtek meg az egyrétegű termékükkel kifejlesztettek egy jobb hőszigeteléssel rendelkező homlokzati hőszigetelő anyagot.

kőzetgyapot homlokzati szigetelés

Milyen vastag kétrétegű kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés lesz családi házán?

Családi háza szigeteléséhez Önnek is szüksége van a kétrétegű vakolható kőzetgyapotra?

  • Milyen vastagságban fogja beépíteni a homlokzati falra?
  • 10 cm-es kőzetgyapot szigetelés elég lesz fűtési költségük tervezett lefaragásához?
  • Vagy inkább a 15 vagy 20 cm-es vastagságra van szükségük a homlokzat szigeteléséhez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük