A távirányítású tetőablak kényelme

A távirányítású tetőablak a korszerű tetőtéri ablakok hőszigetelésén és igényes megjelenésén túl még az ablak működtetésének teljes kényelmét is biztosítja.

Ha tetőtéri szobájában a fűtés gazdaságosságán túl még a szoba működtetésének maximális kényelmét is el szeretné érni, akkor távirányításos tetőtéri ablakot érdemes beépítenie. Milyen előnyökkel jár a távirányítás?

elektromos, távirányítós tetőablak

Milyen kényelmi funkciókkal jár a Velux Integra távirányítós tetőablaka?

Az Integra intelligens, elektromos tetőablaka nem igényel különösebb beépítést. Az elektromos ablak beszerelése alig tér el a hagyományos, kézzel működtetett ablakok beépítésétől. Igazából csak annyi a különbség, hogy az ablak elektromos egységeit csatlakoztatni kell a hálózatra, és már működtethető is.

Velux tetőablak a nappaliban

A kényelem és a pazar fényviszonyok csak az egyik előnye a korszerű tetőablak beépítésének

Az elektromos tetőablak legfőbb előnye, hogy egyetlen távirányítóval működtethető, nemcsak az összes tetőablak, hanem a hozzájuk tartozó külső és belső árnyékolók is. Tehát egyetlen helyről egy mozdulattal irányíthatók a tetőtéri szobában a természetes fénytől függő fényviszonyok. Ráadásul az ablakok éppen aktuális állapota látható a távirányító kijelzőjén is.

Akkor mindenképp érdemes a távirányítást választani, ha a tetőablakok túl magasan helyezkednek el, és valóban kényelmetlen lenne a kézzel való működtetésük.

Milyen funkciói vannak a távirányításnak?

A szellőztetés programozása

Bármikor tudja nyitni és zárni az ablakokat. Sőt előre be tudja állítani azt, hogy mikor legyenek nyitva és mikor zárva az ablakok.

Késleltető funkciója is van a távirányítónak, és ez kifejezetten jól jön például a konyha vagy a fürdőszoba ablaknál, mert ezekben a helyiségekben hosszabb ideig kell nyitva lenni az ablakoknak. Nemcsak a levegő felfrissítéséről van szó, hanem a főzéskor illetve fürdéskor keletkezett gőzök eltávozásáról is. Emellett még az ablakok nyitási szögét is be tudja állítani.

Automatikus esőérzékelés

Amikor Ön távol van, az otthona akkor is biztonságban van. Egy kiadós esőnél ugyanis az érzékelők érzékelik a csapadékot, és zárják az ablakokat. Az ablakszárnyba beépített szellőzőnyílás azonban ilyenkor is nyitva marad, és a szellőzés az ablakok zárt állapotában is biztosított lesz a lakásban.

Egyedi beállítások az egyes ablakokra

Eltérően szeretné működtetni az egyes ablakokat?

Nem jelent gondot ez sem.

Ehhez csak a távirányító funkcióit kell alaposan megismernie, és akár minden egyes ablakot egyedi módon programozhat be. Ezzel például minden családtag reggeli felkeléséhez tudja igazítani az árnyékolók állását és az ablakok nyitását, zárását.

A redőnyök és a belső árnyékolók működtetése

Ehhez csak arra van szükség, hogy a rendszerhez csatlakoztassa ezeket. Ezek a redőnyök és árnyékolók az ablak működtetése során később is bármikor felszerelhetők, mert automatikusan felismeri a távirányító az újonnan csatlakoztatott elemeket, és hozzáadja a rendszerhez.

A beépített világítás vezérlése

A tetőtéri ablak felső részébe két halogénlámpa van beépítve. Attól függően, hogy milyen hangulatot szeretne a szobában irányíthatja ezeknek a lámpáknak a működését is. Fel és lekapcsolhatja a világítást.

Az ablakok állapotának kijelzése

Nem káptalan a feje, de nem is kell, mert a távirányító kijelzőjén minden információt le tud olvasni, és minden ablak illetve árnyékoló állapotát ellenőrizheti.

Egyszerű a beépítés

Az ablak működtetéséhez szükséges kábeleket a beépítéskor el tudja rejteni a belső burkolat mögött.

Amikor azonban a régi tetőablakot cseréli újabb elektromos vezérlésűre, és a belső falborítást nem szeretné megbontani, akkor a kábelek kívül is futhatnak.

Az ablakhoz beépített redőny és a belső árnyékoló külön kábelezés nélkül csatlakoztatható a rendszerhez.

Az elektromos árammal működtethető távirányító helyett napelemes változatot is választhat. Ezt nem kell az elektromos vezetékekhez csatlakoztatni, ezért egyszerűbb és gyorsabb a beépítése. A napelemes változatnál a tetőablak külső felületén helyezheti el a távirányítót működtető napelem cellákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük