Biztonságos a kéménye?

Hazánkban még mindig sok olyan kémény van, amelyik nem biztonságos. Ennek leginkább az az oka, hogy elhanyagolták a kémények karbantartását, és nem végezték el a felújításukat. A gáztüzelés bevezetésével nem mindig járt együtt a hozzá tartozó kémény felújítása.

Az Ön kéménye biztonságos?

A kémények épületen kívül futó része ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért megfelelő karbantartás nélkül fokozottan használódik. A kémény elhasználódásának folyamatát a tüzelőberendezés nem megfelelő üzemeltetése is sietteti. Több kockázati tényező is van a tüzeléskor. A gáztüzelés sajátossága az égéstermék jóval kisebb kilépő hőmérséklete és nagyobb vízgőztartalma. Ez a hagyományos falazott kéményeket rendkívüli mértékben igénybe veszi, és rongálja. Gáztüzeléséhez Önnek már korszerű kéménye van?

A kémények biztonságos felújítása speciális szaktudást igényel. A szakértelmet nélkülöző kivitelezés nemcsak sok kellemetlenséget okozhat az elkövetkező években, hanem még életveszélyt is teremthet. Családja biztonsága érdekében a korszerű tüzelőberendezéshez tartozó megfelelő kémény kiválasztásához mindenképp érdemes szakember tanácsát kérni.

Kéményseprői szakvéleményre is szüksége lesz gázkészülék cseréje vagy a kémény bélelése után. Ezért is érdemes a kivitelezést szakemberre bízni. Biztonságuk érdekében a tüzeléssel és füstelvezetéssel kapcsolatos bármilyen javítási, bélelési és építési eljárás akkor zárul le, ha azt a helyi kéményseprő átvette, és erről elfogadó szakértői véleményt adott ki.

Ön mivel tüzel otthon?

Tüzelés közben előfordulhat a nedvesség kicsapódása vagy a koromégés jelensége?

A korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal fűtött tüzelőberendezéseknél (pl. faapríték, pellet vagy biobrikett tüzelésnél) ma már a legújabb követelményeknek megfelelő kéményre lesz szüksége. Ugyanis a tüzelés közben előfordulhat a nedvesség kicsapódása is a kéményben, és a fűtés másik fázisában pedig a koromégés is lehetséges. Ilyenkor a kéménybe lerakódott korom ég el. A legnagyobb kéménygyártók erre a helyzetre tökéletesen megfelelő kémény típusokat fejlesztettek ki.

Schiedel Advance kémény

Schiedel Advance kémény

Schiedel Advance biztonságos kémény bármilyen tüzelőanyaghoz és tüzelőberendezéshez

Ez a bordás kerámia csővel szerelt kémény egyszerre felel meg a

  • kicsapódás, a nedves üzem (W) követelményeinek,
  • bármilyen tüzelőanyagot (szilárd tüzelőanyagok, olaj és gáz) használhatunk a fűtésre (3) és
  • ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak is (G).

Ez az a sokszor hallott W3G minőség, a biztonságos kémény jellemzője.

Advance kémény bármilyen tüzelőanyaghoz és tüzelőberendezéshez

Mivel minden tüzelőberendezéshez lehet csatlakoztatni, ezért bármikor lehetőség van a tüzelőberendezések között váltásra a kéményhez kapcsolódó bármilyen külön költség nélkül. Az egyre dráguló energiaárak miatt Ön a családi házában azzal fűthet, amivel a leghatékonyabb. A tüzeléshez természetesen a megfelelő tüzelőberendezéshez is szüksége van.

Az Advance két legfontosabb előnye, hogy maximálisan energiahatékony, mert elősegíti az aktuális tüzelőberendezés tökéletes működését, és ezzel fűtési költséget takarít meg Önnek.
Másrészt pedig biztonságos működésével óvja értékei biztonságát és szeretteinek életét.

Biztonságos az Ön kéménye?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük