Bramac vagy Tondach cserép?

Bramac vagy Tondach cserép lesz épülő családi házán? Vagy akár úgy is kérdezhetnénk, hogy a kerámia vagy inkább a betoncserepek szerelmese?

Mit gondol? Mit néznek meg először a családi házán?

A legtöbben azt válaszolják erre a kérdésre, hogy a tetőt. A tető van a ház tetején, az látszik a legmesszebbről. Természetesen a ház előtt állva először nem a felhőkre bámulva vizslatjuk az eget, hanem inkább az előttünk lévő homlokzati falat vagy, ha a bejárati oldalon állunk, akkor a lépcsőt és a bejárati ajtót vesszük először szemügyre.

  • Ön hogyan néz meg egy először látott házat?
kontytető

Terrán Danubia téglavörös cserépfedés családi házára

Bármit is néz meg először, azt elmondhatjuk, hogy a tetőnek fontos szerepe van a családi háza építésekor. Elsősorban a tető védi meg otthonát az időjárás viszontagságaitól. A tető fedésére a legnépszerűbb tetőfedő anyag a tetőcserép. Felmérések szerint Magyarországon a tetőcserepek piacrészesedése meghaladja az 50%-ot.

A tetőcserép választás kérdései

A tetőcserepek minősége és a cserepezés milyensége határozza meg, hogy mennyi ideig képes a tető megvédeni otthonát az esőtől és a hótól. A hornyolt cserepek jóval nagyobb népszerűségének is az egyik legfontosabb oka, hogy sokkal jobb a vízzárása, mint a hódfarkú cseréppel fedett tetőnek. A hornyolt cserepezés további előnye, hogy a horonnyal kapcsolódó cserepek a viharokkal, széllel szemben sokkal ellenállóbbak.

A tetőszerkezet kialakításának is fontos szerepe van a tető élettartamában, de az esővel, hóval közvetlenül a tetőcserepek találkoznak.

A tetőcserép kiválasztásakor több fontos kérdésben kell döntenie. Az első és talán a legfontosabb kérdés, hogy betoncserép vagy kerámia cserép fedje családi házát. Mindkettő kiváló minőségű tetőcserép, évtizedekig nagy biztonsággal ellenállnak az esőnek, hónak, szélnek. Sokszor nem racionális érvek döntik el a választást, hanem a szimpátia.

  • Melyiket szereti, melyikhez vonzódik elsősorban?
  • Melyikről hallott az ismerősöktől több jót?
creaton róna cseréptető

Creaton Róna cseréptető natúrvörös színben. A tetőfelújítások egyik közkedvelt cserepe a Creaton Róna

Egy fontos kérdést azonban eldönt a betoncserép és a kerámia cserép közötti választás. Mégpedig azt, hogy a betoncserép nehezebb, igaz, hogy nagyobb méretű is, mint a kerámia cserép. Az egy négyzetméterre eső cserépsúly ezért már jóval kiegyenlítettebb a kétféle cserépnél. Azt azért kijelenthetjük, hogy a betoncserép választásakor erősebb tetőszerkezetre lesz szükség a tetőcserepek biztonságos megtartása érdekében. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a betoncseréphez szükséges tetőszerkezethez vastagabb szarufákra lesz szükség.

Ezután ki kell választani a tetőcserép márkáját, színét és formáját. Itt már bizony az egyéni ízlés, a divat, a személyiség dönt a legtöbbször. Vagy ragaszkodik az ismert és megszokott színekhez, a hagyományos formákhoz, vagy bevállal egy merészebb színt családi háza tetőfedésére.

A tetőcserép piacán a legismertebb márkák fedik le a piac jelentős részét. Itt kevésbé jellemző a néhány más építőanyagnál megszokottabb olcsóbb termékek megjelenése.

A piacvezető tetőcserép márkák

A betoncserepek közül egyértelműen a kiváló minőségű tetőcserepeket gyártó Bramac a piacvezető. Közép-Európa legnagyobb gyártójaként egyszerűen nem is engedheti meg magának a középszerűséget. A versenytársai azonban ott toporognak a nyomában, ezért nem ülhet kényelmesen a babérjain. A Terrán tetőcserép is kedvelt a vásárlók között, és a legnagyobb hazai építőanyag gyártó a Leier is gyárt betoncserepeket.

Tondach Tangó tetőcserép

Ha a kerámia cserepeket kedveli, akkor a Tondach Tangó cserepeket sokan választják. A képen rézbarna színben látja. Tetszik Önnek?

A kerámia cserepet kedvelők a Tondach és a Creaton tetőcserép között választhatnak. Széles forma és színválasztékuk a legkényesebb ízlésű vásárlók igényét is képes kielégíteni.

A tető fedésére a cserép mellett természetesen kiegészítők sokaságára van még szükség. A gyártók ezért a kiegészítő termékek széles választékát is kínálják az építkezőknek.

Ezzel fel is soroltuk az 5 legnépszerűbb tetőcserép márkát. Ön melyiket választja családi háza tetőfedésére? Kiválasztotta már családi háza tetőcserepét?

hogyan válasszon tetőcserepet

Kerámia vagy betoncserép? Hogyan válasszon tetőcserepet családi házára? Kattintson a képre a cserép választást megkönnyítő kérdőívéért!

Ha még nem döntött, akkor a Hogyan válassza ki családi háza tetőcserepét kérdéssor segíteni fog a választásban.

A Dalos Építőanyag kereskedés 10 ezer m2-es tüzép telepén és honlapunkon mindegyik tetőcserepet megtalálja. Ha további kérdése van a tetőcserép kiválasztása előtt akkor munkatársaink munkaidőben várják hívását a (+36-26) 375-171-es számon. Segítenek a választásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük