Creaton cserépből tartós tető

A tetőfelújítás során talán még fontosabb a megfelelő kivitelezés, mint új tető építésénél. Természetesen mindkét esetben fontos a kivitelezés, de felújításnál még nagyobb körültekintésre és szakmai tapasztalatra van szükség, mert a meglévő tetőszerkezetet is fel kell mérni, és ahol szükséges, ott javítani.

Creaton Domino palaszürke tető

Új építésű családi házak kedvelt cserepe a Creaton Domino akár palaszürke színben is. Tető felújításnál kevésbé használják ezt az exkluzív kerámia cserepet

Új tető építésénél viszonylag egyszerű a helyzet, mert új anyagból kell dolgozni. A tető felújításánál azonban az is szakmai megítélés tárgyát képezi, hogy mi fog megmaradni a meglévő tetőszerkezetből, és mit fognak kicserélni a tető felújításakor. Természetesen fontos az is, hogy ne pazarolja a kivitelező feleslegesen a tetőfelújításra rendelkezésre álló pénzt, de az is alapvető fontosságú, hogy a felújított tető tartóssága érdekében minden olyan szerkezeti elem felújításra kerüljön, illetve kicserélődjön, amelyik nem felel meg a felújított tető építéséhez szükséges minőségnek.

Ebből a szempontból a tető tartószerkezetének a felújítása kiemelkedő fontosságú. Ugyanis a felújított tetőszerkezetnek nemcsak el kell bírnia a rá kerülő tetőfedő anyagot, hanem emellett még a csapadékkal és a viharokkal szemben is ellenállónak kell lenni a tetőnek. Mégpedig nemcsak a felújítás pillanatában, hanem utána lehetőleg évtizedeken át, illetve a felújításkor előre meghatározott időtartamig.

Egy tetőfelújításnál ugyanis lehet arról szó, hogy nem több évtizedre, hanem ennél rövidebb időre, például 10 vagy éppen húsz évre fog megújulni a tető. Nyilván ez azzal is jár, hogy nem fog annyiba kerülni a felújítás, mintha az elkövetkező öt évtizedre újítanák meg a tetőfedést és a tetőszerkezetet. Nagyon fontos azonban az, hogy ezzel a felújítást végző kivitelező és a tető felújítására megbízást adó épülettulajdonos is tisztában legyen, és ne legyen később ebből félreértés.

A felújított tető élettartamát ugyanis a megújult tetőhöz felhasznált építőanyagok tartóssága és minősége valamint a kivitelezés szakszerűsége együttesen határozza meg. Nem véletlen az a mondás, hogy „szarból nem lehet várat építeni”. Vagyis gyenge minőségű építőanyagokból nem lehet olyan tartós tetőket kialakítani, mint a legjobb minőségű építőanyagok beépítésével.

A Creaton esetében ez egy tetőfelújításnál pedig úgy jelenik meg, hogy a gyártó a másik hibázási lehetőséget igyekszik kizárni. Vagyis azt, hogy a jó minőségű építőanyagok felelőtlen beépítésével csökkentsék a tető élettartamát. A Creaton cserepeket illetve a komplett tetőrendszert vásárlók a gyártótól nemcsak a tető felújításához szükséges jó minőségű építőanyagokat vásárolhatják meg, hanem javaslatot kaphatnak arra, is, hogy az ő területükön kik azok a kivitelezők, akik jó minőségben dolgoznak, és bátran rájuk lehet bízni a tető felújítását a Creaton tetőcserepeivel.

A felújításra kerülő tető műszaki állapotától és hajlásszögétől is függ az, hogy milyen tetőcserepek közül érdemes választani a felújításkor, természetesen figyelembe véve a felújításhoz rendelkezésre álló pénzt is. A jó minőségű cserepekből csak jó szakemberek munkájával lesz jó minőségben elkészített tető, ezért a tető felújításához tetőfedő szakembert is ajánlanak a gyártó szakemberei a Creaton Jótető Program keretében.

Ez azt is jelenti, hogy ezeknek az ajánlott tetőfedőknek a munkáját annyira ismeri már a gyártó, hogy az ő munkájukért jótállást is vállal. Vagyis ezekben az ajánlott szakemberekben ugyanúgy meg lehet bízni, mint a Creaton cserepek minőségében. Ezt azért teheti meg, mert ezekkel a tetőfedőkkel együttműködési megállapodása is van cserepeinek a beépítésére.

A Creaton Jótető Program keretében megkötött Együttműködési megállapodások alapján, ha a Creaton rendszerét építik be ezek a szakemberek a megrendelőiknek, és ezt megfelelően dokumentálják is, akkor a Creaton nemcsak a cserepeire, hanem a megépített tetőkre is vállalja a jótállást. Persze amíg a cserepekre 50 év garancia van, addig a vele együttműködő szakemberek kivitelezésére 5 év jótállást vállal a Creaton.

Ez persze azzal is jár, hogy ezeknek a kivitelező szakembereknek rendszeresen képzéseket is tart a gyártó, és ellenőrzi is a munkájukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük