Építőanyag vásárlásnál mire figyeljen?

Mire ügyeljen építőanyag beszerzésnél? Több dologra is figyeljen oda, de kettőre, az építőanyagok minőségére és árára mindenképp.

Felújításoktól mentes otthont szeretne családjának?

építőanyag vásárlás új lakás építéshez

Új lakás építés jó minőségű építőanyagokból

Ha igen, akkor jó minőségű építőanyagokból építkezzen.

Ez azért is fontos, mert a hazai lakásállomány nagyságát (4,3 millió lakás) ismerve, és évi negyvenezer új lakás építését feltétezve is családi házuknak legalább 100 évig lakhatónak kell lenni ahhoz, hogy a lakások száma változatlan maradjon.

  • Azt pedig ugye tudja, hogy 2014-ben mindössze 8358 új lakás épült.
  • 2015-ben vajon épül-e tízezernél több új lakás?

Ebben a tízezres számban az a legborzasztóbb, hogy ilyen építkezési ütemnél a lakásállomány számának fenntartásához egy lakásnak 400 évig kellene lakhatónak lenni.

Ön szerint gyenge minőségű építőanyagokból építkezve hányszor kellene majd felújítani a most megépített új lakást az elkövetkező 400 évben?

  • Még belegondolni is elborzasztó, nem?

Főleg akkor, ha tudjuk azt is, hogy 2013-ban körülbelül 100 ezer lakást újítottak fel. Ezzel az ütemmel számolva a most megépített lakásnak 40 évig felújítás nélkül működnie kell.

  • Gyenge minőségű építőanyagokból építkezve lehetséges ez Ön szerint?

Az építőanyagok ára

Az építőanyagok árára is figyeljen oda, ezért több helyről kérjen árajánlatot. Kedvezőbb árat kaphat, ha egyszerre nagyobb mennyiséget vagy többféle építőanyagot vásárol. Válassza azt az építőanyag kereskedőt, aki nem kihasználja a tanácstalanságát, hanem hasznos tanácsokkal segíti a megfelelő építőanyag kiválasztásában. Ha valamiben bizonytalan, akkor kérdezze meg. Az értékesítő munkatársak nemcsak azért vannak ott, hogy eladják a termékeket, hanem azért is, hogy Ön a megfelelő építőanyagokat vásárolja meg.

Ha talál egy olyan kereskedőt, amelyik elnyeri a bizalmát, akkor az is jó megoldás lehet, ha tőle vásárol minden építőanyagot. A tégla megvásárlása után a tetőcserépre már visszatérő vásárlóként kér ajánlatot, és várhatóan kedvezőbb áron kaphatja meg, mintha első vásárló lenne.

Visszatérő vevőként nemcsak kedvező árat, hanem hasznos tanácsokat is kapni fog a legmegfelelőbb építőanyagok kiválasztásához.

Építőanyag beszerzéskor mi lehet fontos még?

Az építkezés után nyilván nem szeretne a megmaradt építőanyagokkal bajlódni?

A megbízható építőanyag kereskedésekben felkészült szakemberek dolgoznak, akik segítenek az építőanyagok szükséges mennyiségének a kiszámításában is. Nagyobb lehet a bizalma abban a kereskedőben, aki nem tegnap kezdte a szakmát.

Házhoz szállítást szinte minden építőanyag kereskedő vállal. Önnek azonban hasznos lehet, ha előre egyeztetett ütemben, az építkezéséhez igazodva szállítják az építőanyagot, és nem kell feleslegesen kerülgetni a bedolgozásra váró anyagokat. Vásároljon attól az építőanyag kereskedőtől, akinél biztos lehet abban, hogy megtalálja akkor is, ha esetlegesen problémája lenne.

Ha elfoglalt, és a családi háza építéséhez szükséges építőanyagok beszerzése túlságosan sok idejét venné el a munkájától, akkor talál olyan kereskedőt is, aki megoldja ezt Önnek.
Tartsa szem előtt, hogy jó minőségű építőanyagok szakszerű beépítésével akár 100 évnél is tovább lakható családi házak építhetők.

Az olcsó és gyenge minőségű építőanyagokról csak évek múlva derülhet ki, hogy rossz vásárt csinált. Az azonban biztos, hogy ez az „évek múlva” nem száz évet fog jelenteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük