Ismeri a Schiedel kémények legfőbb előnyeit?

Melyek azok a fő előnyök, amelyek a Schiedel elemes kéményeit a legjobb kész kémények közé emelik?

Szeretné tudni, hogy miért olyan jók a Schiedel kerámiából készült kéményei?

Jó huzatú samott kerámia béléscső

A vékonyfalú, kerámiából készült béléscső sima, kerek belső felülete biztosítja az égéskor keletkezett füstgázok biztonságos elvezetését. A jú huzatú kerámiacső lehetővé teszi, hogy még igen alacsony füstgáz hőmérsékletű gáztüzelésnél is gazdaságos lesz a tüzelés.

Biztonságos tüzelés a háromrétegű samott béléscsővel

A füsttömör béléscső tűzbiztos tüzelést biztosít.

A nagytömörségű samott béléscsövön nem hatolnak át az égéskor keletkezett égéstermékek. Olyan nagytömörségű kerámiából készül a belső samott béléscső, hogy sem a füst, sem a tűz, sem pedig a levegő és az égéskor keletkező füstgázok sem hatolnak át rajta. Miért lehetséges ez?

Azért mert a külső köpenyből, szigetelésből és belső samott kerámia béléscsőből álló háromrétegű kémény még 1.000 Celsius fok feletti hőmérsékletnél sem reped meg, és továbbra is füsttömör marad. Erre szükség is van, mert kiégetésnél ilyen hőmérsékleten ég a kerámia béléscső. Ennek az a legfőbb előnye, hogy utána is még évtizedekig bírja a magas hőmérsékletű égéstermékek elvezetését.

A kémény az égéskor keletkező nedvességgel szemben is ellenálló

schiedel uni

Uni Plus, a Schiedel legkeresettebb kéménye

A ma használatos energiatakarékos kazánokban az égéskor nedvesség keletkezik, ami rongálhatja a kéményt. A kerámia kéményrendszerben keringő meleg levegő azonban szárazon tartja a kéményt. Ez pedig nagymértékben megnöveli a kémény élettartamát.

A savakkal, gázokkal szemben is ellenálló

Az égéskor nemcsak nedvesség (víz) keletkezik, hanem különféle maró savak és gázok is felszabadulnak. Ezek a maró savak a kéményen keresztül eltávozva nemcsak a környezetet szennyezik, hanem a kémény kürtőjét is rongálják, korrodálják. A kerámia béléscső azonban évtizedeken keresztül ellenáll ezeknek a maró savaknak.

Garantáltan hosszú élettartam három évtizedes garanciával

A füsttömör és tűzbiztos tüzelést biztosító kerámia béléscsövek több évtizedes megbízható füstgáz elvezetésre alkalmas kivitelben készülnek. Ez a Schiedel több évtizedes fejlesztő munkájának és a kémények korszerű gyártástechnológiájának az eredménye.

Éppen ezért a Schiedel elemes kéményeire 3×3 évtizedes garanciát ad. Ez azt jelenti, hogy a garancia kiterjed az égéskor keletkező nedvességgel, maró savakkal és füstgázokkal szemben is.

A 30 év teljes körű garancia természetesen azt is jelenti, hogy ezeknek az elemes kéményeknek rendeltetésszerű használattal jóval hosszabb az élettartama, csak a gyártó ebből a 40-50 éves élettartamból az első 30 évre vállalja a teljes körű garanciát.

A kerámia béléscső nem korrodálódik

Bármilyen tüzelőanyaggal fűt, azzal számolnia kell a tűztérben és az égéstermékek elvezetésekor a tüzelőberendezésben és a kéményben lévő, fémből készült alkatrészek korrodálnak. A Schiedel kerámia kéményekben azonban nincs fémből készült alkatrész. A kémény teljes hosszában kerámiából készült a füstöt elvezető béléscső, ezért nem fenyegeti a rozsdásodás veszélye, még 400-500 celsius fokos hőmérsékletnél sem. Ez is a kémények több évtizedes élettartamát biztosítja.

Egyszerű és könnyű szerelhetőség

Az előregyártott elemes kémények egyik nagy előnye, a háromrétegű elemek könnyű összerakhatósága és kompatibilitása. A kémény talapzatától a kéményfejig a kémény hosszának megfelelő elemszám beépítésével könnyen és gyorsan építheti meg a tüzelőberendezésnek megfelelő kéményt.

Választhatja azonban az Absolut kéményt is, amelynek legfontosabb előnye, hogy minden tüzelőanyaghoz használható és bármilyen tüzelőberendezéshez csatlakoztatható. Az összes jelenleg ismert tüzelési technológiához tökéletesen biztonságos füstelvezetést biztosít garantáltan hosszú évtizedeken át.

Önnek milyen tüzelőberendezése van?

  • Milyen kéményrendszerre van szüksége a biztonságos tüzeléshez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük