Kedvező Leier tégla árak

A tégla kereslet az elmúlt években olyan mélységekben járt Magyarországon, mint korábban még sohasem. Pl. 2013-ban összesen 7.293 új lakás épült, 2014-ben 8.358 és 2015-ben pedig 7.612 lakás. Ilyen kevés új lakás korábban még sohasem épület nálunk. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy az elmúlt 3 évben a kutyának sem kellett a tégla Magyarországon.

Az ezt megelőző néhány évben sem volt rózsás a helyzet a téglafronton. Ez oda vezetett, hogy még a legnagyobb gyártókra is rájárt a rúd az elmúlt években. Téglagyárak sorát zárták be, mert egyszerűen nem kellett senkinek sem a tégla.

kedvező Leier tégla árak

A kiváló minőségű Leier téglák ára igencsak versenyképes a többi falazóanyaggal szemben

A legnagyobb építőanyag gyártó a Leier hazánkban, de még ő is megérzi az építőipar utóbbi években tapasztalt mélyrepülését. Sőt legnagyobb gyártóként az abszolút számokat tekintve, valószínűleg a cég bevétele esett vissza a legjobban a 8-10 évvel ezelőtti árbevételekhez képest. Legalábbis a tégla értékesítésből származó árbevételekhez képest.

Legnagyobb gyártóként az építőanyag kereskedelemben mindig jelentős arányban fogynak a cég termékei, ezért összességében megteheti azt, hogy kedvező áron értékesítse építőanyagait. A Leiernek már a válság előtt is ez volt az árpolitikája, és kedvező áraival valószínűleg még nagyobb részesedést tud elérni a jó minőségű építőanyagok piacán.

A jó minőségű falazóanyag vásárlásnál is az ár az elsődleges döntési szempont. Emellett persze fontos a falazó anyag minősége, hőszigetelő képessége is, de mivel a 2-3 legnagyobb tégla gyártó termékei egyformán kiváló minőségű falazóanyagok, ezért az ár elsődlegességét nem veszélyezteti semmi más.

Ebben a helyzetben a Leier építőanyagai még kedvező helyzetben is vannak, mert a cég jó minőségű építőanyagokat gyárt, és a sűrű fillér jobb, mint a ritka forint elvet követi az árképzésénél. Ez teszi lehetővé, hogy a jó minőségű Leier tégla ára versenyképes a többi falazó anyaggal szemben.

A mai energiaínséges időkben a falazóanyag árát a szigeteléssel együtt érdemes nézni, és az elkövetkező évtizedek várható fűtési költségeivel is érdemes számolni. A rövid és a hosszú távú érdekek között ezért nem könnyű a választás. A pillanatnyilag olcsóbb, azaz kisebb hőszigetelő képességű téglából építkezik, akkor a tégla árán most megtakarított forintokat kamatostul el fogja költeni lakása téli fűtésénél vagy pedig a

nyári kánikulában, amikor a klímát fogja megnövekedett üzemidőben működtetni. Nem egyszerű a döntés, de mindenképp érdemes tisztában lenni családi háza későbbi várható üzemeltetési költségeivel is.

LeierPlan ISO+ és ISO tégla

A jók közül melyik a legjobb? Látja is. A Leier szürke színű, grafitos polisztirollal töltött ISO+ téglája bír a jobb hőszigetelési értékkel. Kőzetgyapot betétes társa se nagyon marad le tőle.

Ha most építkezik, és meg kell néznie, hogy mire költi a pénzét, akkor érdemes Leier tégla mellett dönteni. Például a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalú, és legjobb hőszigetelési értékkel bíró téglát a Leier gyártja. A 44 centiméteres síkracsiszolt ISO+ tégla hőszigetelési értéke 0,15 W/m2k. Ennél jobbat jelenleg egyetlen gyártó sem képes előállítani.

Családi háza felépítéséhez Önnek is jó minőségű téglára van szüksége elfogadható áron?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük