Miért előnyös a Multipor hőszigetelés belülről?

Borzasztó magas volt a fűtésszámlája ebben a hónapban is?

  • A társasház többi lakója pedig nem akarja szigetelni a lakását?
  • Vagy kívülről nem is lehet szigetelni a homlokzatot?

Van jó megoldás a belső szigetelésre.

Ismerje meg a Multipor rendszer előnyeit, és használja fel fűtésszámlája lefaragására!

Ytong Multipor lapok

Ytong Multipor lapok a falak belső oldali utólagos hőszigetelésére

A Multipor hőszigetelő lapok az utólagos hőszigetelés rendszerfüggetlen szigetelő anyagai. Jól használhatók tégla és betonfalak utólagos hőszigetelésére is. Ön milyen falat szigetel?

  • Az ásványi Multipor átereszti a párát, és ezzel kiküszöböli a kifejezetten káros hideg fali páralecsapódást. Ezzel nemcsak a nedvesedést akadályozza meg, hanem a falak penészesedését is megelőzi. A Multiporral szigetelt lakásban egészséges, gombaspóráktól mentes levegőt is biztosít.
  • A Multipor lapok hővezetési tényezőjének értéke minden irányban 0,045 W/mK, ami igencsak kiváló érték. Belső oldali hőszigetelő rendszerként beépítve kellemes hőmérsékletet tart a lakásban elfogadható áron.

Hozzá kell azonban tenni, hogy a Multipor lapok csak normál páratartalmú és hőmérsékletű helyiségekben használhatók belső falszigetelésre. A tartósan magas páratartalommal megvert helyiségek, például vízszigetelés nélküli pincék belső fali utólagos szigetelésére nem használhatók.

Multipor lapok a falak belső hőszigetelésében

Normál nedvességtartalmú és hőmérsékletű helyiségekben viszont a Multipor lapok porózus szerkezete biztosítja azt, hogy a belső falszigetelés párazáró réteg beépítése nélkül is a páralecsapódás és az esetleges penészesedés veszélye nélkül működjön.

A beépítést követően a Multipor lapok a kellő hőszigetelésen túl nedvszívó és páraszabályozó szerepet is ellátnak. A homlokzati fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így a korábbi hideg felületen nem csapódik le a pára.

A téli fűtéskor a lakásban kialakuló pára egy részét a Multipor lapok kapilláris szerkezetük révén képesek megkötni, és később az eltárolt párát visszavezetik a lakás légterébe. A párának ez a tárolása és visszavezetése teszi lehetővé, hogy a szigetelés mögötti külső falfelületen a nedvesség ne nőjön meg. A nedvesség szabályozó szerepen túl, a Multipor beépítéshez használatos habarcsa a penészgombák szaporodását is gátolja.

A páraszabályozás biztosítására és a penészképződés megakadályozására is fontos, hogy a lapokat a rendszerhez tartozó Multipor habarccsal illessze össze.

Kedvet kapott a Multipor lapokhoz?

  • Még további információra van szüksége?
  • Hívja munkatársainkat munkaidőben a (+36-26) 375-171-es számon, és a Multiporra vonatkozó összes kérdését megválaszolják. Emellett még segítenek is Önnek, ha gondban van a döntéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük