Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?

A hőszigetelés fontosságát Ön is jól ismeri, és oldalakon keresztül lehetne ecsetelni. A legfontosabb azonban kétségtelenül az, hogy hosszú távon sok pénzt takaríthat meg vele a családi kasszába.

Mivel meglehetősen változékony időjárással járó éghajlaton élünk, ezért a külső hőmérséklet messze nem állandó. Hol hidegebb van, hol pedig melegebb. Ettől függetlenül azonban az emberek zöme szeret viszonylag állandó hőmérsékleten tartózkodni. Ez motiválta a klímák és a modern fűtőrendszerek feltalálását. Ahhoz azonban, hogy ezen a lehető legtöbbet spóroljuk, mégis jól érezzük magunkat a lakásunkban, fontos a megfelelő hőszigetelés is. Hőszigetelni többféle anyaggal is lehet, így például grafitos hőszigetelő rendszerekkel is.

Mit érdemes tudni a grafitos hőszigetelésről?

grafitos hőszigetelő rendszer

Mi a grafitos hőszigetelő rendszer talán legfontosabb előnye?

A grafitos hőszigetelő rendszerek alapja polisztirol, ami egy kis grafit adalékot tartalmaz. Ez a grafit anyag javítja fel a szigetelést. A grafitnak köszönhetően mintegy 20 százalékkal csökken a polisztirol lemez hővezetési képessége, ami nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást jelent.

Nagy előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy az előbb említett tulajdonságon kívül semmiben sem tér el a többi hőszigetelő rendszertől, ezért beépítése nem igényel semmilyen új technikát. A grafitos hőszigetelő rendszerekkel spórolhatunk már a kialakításnál is, ugyanis az elvárt szigetelési értéket ezzel kisebb vastagságban is el lehet érni. Ennek az az előnye, hogy vékonyabb szigetelés is elég. Nem kell sok anyagot felhasználni a szigetelés során, legalábbis más szigetelőanyagokhoz képest.

Kinek ajánlhatók a grafitos hőszigetelő rendszerek?

Gyakorlatilag bárkinek használható lakóháza homlokzatának szigetelésére, de persze vannak helyzetek, amikor kifejezetten a grafitos hőszigetelés javasolt.

 • Használata különösen előnyös olyan helyeken, ahol egyébként vastag hőszigetelő anyagot kellene a falszerkezetre rögzíteni, de
 • felújítások során is, mikor azt szeretnénk, hogy a szigetelés minél kevesebb helyet igényeljen, a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél kedvezőbb legyen a hőszigetelési érték. A grafitos hőszigetelés akár 20 százalékkal is vékonyabb lehet, mint egy fehér polisztirol lap, de ugyanolyan jól szigetel. Nem nehéz tehát kikövetkeztetni, hogy ezzel a szigeteléssel jobban jár, különösen akkor, ha a szállítási és tárolási költségeket is nézzük.

Van még kérdése arról, hogy milyen szigetelést válasszon otthona utólagos szigetelésére?

 • Hívja a (+36-26)375-171-es számot, és mondja el nekünk a kérdését.

2 gondolatok ezen: “Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?

 1. Adrian

  Jó napot.Azt szeretném kérdezni,hogy a grafitos szigetelőanyagot,lehet alkalmazni szilikát téglából épült családi házra?

  1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Adrian
   Fontos kérdés azért az is, hogy mikor gyártották a szilikát téglákat, és hol. Szilikát és szilikát között ugyanis vannak különbségek.
   A grafitos hőszigetelő azonban jól használható a szilikát téglára is. A szakemberek azt javasolják, hogy páratechnikai okokból nem szabad vékonyan szigetelni polisztirollal a szilikát falakat. Ez azt jelenti, hogy 10 cm alatti szigetelés ne legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.