Nagyméretű Creaton cserepek

Amikor a tetőcserépre gondol, akkor talán Ön előtt is első gondolatként a klasszikus méretű, téglavörös színű hullámos vagy éppen hódfarkú tetőcserép jelenik meg. A tetőcserepek választéka azonban ma már sokkal szélesebb.

A nagyméretű Balance és Rapido cserepekkel gyorsabban halad a tetőfedés

Creaton Rapido cseréptető

A Creaton Rapido nagyméretű cserepekkel fedett tető fedésképe

A sajtolással gyártott, nagyméretű kerámia tetőcserepek a megszokotthoz képest új minőséget hoztak a tetőfedésbe. Ezek a korszerű Rapido és Balance cserepek már csak az 50×32 centiméteres méretük miatt is gyorsabb és gazdaságosabb tetőfedést tesznek lehetővé. Ezek az XXL cserép szélesség és hosszúság méretek pedig azt jelentik, hogy egy négyzetméter tető lefedéséhez kevesebb mint 9 cserépre van szükség a Balance és Rapido cserepekből. Amikor pedig kevesebb cserepet kell pontosan beilleszteni a helyére a tetőfedéskor, akkor gyorsabban lehet haladni a munkával.

Gondoljon csak arra, hogy mennyivel gyorsabban halad majd családi házának a fedése, amikor más cserepekből például 12 darabra, vagy pedig a hagyományos méretű hódfarkú cserepekből 35 darabra van szükség egy négyzetméter tető lefedéséhez. Tetőfedéskor ezeket a cserepeket ennyiszer kell megfogni, kézbe venni, és beilleszteni a helyére. Ekkor pedig még a cserép odaszállításáról és a tetőre való feljuttatásáról még nem is beszéltünk.

A nagyobb méretek nemcsak azt jelentik a tetőfedéskor, hogy kevesebbszer kell kézbe venni a cserepeket, hanem azt is, hogy kevesebbszer fogják fedni egymást a cserepek illesztésénél. Mivel a nagyobb cserépméretek miatt az átfedés kevesebb lesz, ezért a cserépfedés súlya is kisebb lesz. Ez több előnnyel is jár:

  • Arról már beszéltünk, hogy egy négyzetméter tetőre kevesebb cserepet kell felrakni.
    A kevesebb átfedés miatti kevesebb anyagkettőződés pedig azt jelenti, hogy egységnyi felületre még kisebb súlyú cserepet kell felrakni és felhordani a tetőre.
  • Ez pedig azt is jelenti, hogy a tetőcserepek közúton történő szállítási súlya és költsége is kisebb lesz. Egy átlagos méretű, közkedvelt sátortetős formájú tető cserepezésénél ez több mázsával kevesebb súlyú tetőcserép helyszínre szállítását és tetőre való feljuttatását jelenti a kisebb méretű cserepekkel való tetőfedéssel szemben.
  • Arról is fontos beszélni, hogy ezekhez a nagyobb méretű tetőcserepekhez ritkább lécezésre van szükség, ezért kevesebb faanyag kell a tetőszerkezethez is.
  • A nagyobb méretű cserepek nemcsak gyorsabb és haladósabb cseréplerakást tesznek lehetővé, hanem azt is jelentik, hogy a tetőfedéskor szükséges egyéb munkák is gyorsabban haladnak. Elég csak arra gondolnia, hogy a nagyobb cserép méretek miatt kevesebb sorral tudja lefedni a tetőt, ezért kevesebb félcserépre, kevesebb vágásra lesz szüksége.

Gazdaságosabb tetőfedés ugyanolyan hosszú garanciával

creaton balance téglavörös tető

Creaton Balance téglavörös cseréptető

A Balance és Rapido cserepek nagyobb mérete nem befolyásolja tartósságukat és hosszú élettartamukat. Ezt leginkább az bizonyítja, hogy ezekre a cserepekre is ugyanúgy 50 év garanciát vállal a Creaton, mint az összes többi cserepére. Emellett azonban a Rapido és Balance tetők élettartama ennek a duplája, akár 100 év is lehet.

Ezt a hosszú élettartamot a korszerű gyártástechnológia, a nagynyomású préseléses gyártás biztosítja, mert ezzel a gyártási móddal biztosítják a sajtolt cserepek pórusmentességét, ami csökkenti a cserepek vízfelvevő képességét. Emellett még a cserepek felületébe beleégetett engób is javít a minőségen. Ez a védőréteg nemcsak szebbé, hanem tartósabbá is teszi a cserepeket, mert még jobban lecsökkenti a cserepek vízfelvevő képességét.

A kerámia cserepek mindig is ismertek voltak gazdag színválasztékukról, és ezt a hírüket a Balance és Rapido cserepek színösszeállítása sem cáfolja meg. Olyannyira nem, hogy a Balance és a Rapido cserepek is nyolcféle színben választhatók családi háza fedésére. A hagyományos vörös színek mellett a földszínek nagy választéka a sötétbarna, szürke és fekete is választható családi háza tetőjére.

2 gondolatok ezen: “Nagyméretű Creaton cserepek

  1. Dr. Borisza Gyula

    800 m2 tetőt cserélünk. Nagyméretű cserepet szeretnénk vásárolni! Árajánlatot kérek és süly adatot.

    1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Dr. Borisza Gyula
      Köszönjük az érdeklődését. Elnézését kérem a késedelemért. A blog kérdéseit nem figyeljük naprakészen. Ezért, ha még aktuális az érdeklődése, akkor kérem, hogy az info@dalostuzep.hu e-mail címünkre küldje el az érdeklődését. Még egyszer elnézését kérem, a figyelmetlenségünkért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük