Napelemes tetőcserép a Terrántól

A környezetvédelem, a természetben található erőforrások gazdaságos felhasználása és az energiatudatosság, az energiafelhasználás gazdaságosságának a javítása egyre fontosabb. Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdaságossági szempontok szerint is.

Ennek megfelelően a Terrán Generon napelemes cserép tökéletes megoldást kínál nemcsak a tetőfedésben, hanem az energiafelhasználás gazdaságosságának a javításához is.

A feladatát tökéletesen ellátó tetőfedéshez szakszerűen megépített tetőszerkezetre és az erre felrakott tetőcserepekre van szükség. A ház időjárással szembeni védelmét tökéletesen ellátó és szemre is tetszetős fedéssel megszépül a családi ház, és még az értéke is jelentősen emelkedik. A tartós és viharálló tető nemcsak a csapadékkal, hanem a széllel, viharokkal szemben is védi az épületet. Ezen túl még megfelelő tervezésnél kitűnik a környező tetőszerkezetek közül vagy éppen ellenkezőleg, harmónikusan belesimul az utca arculati megjelenésébe. Attól függően, hogy mi volt a tulajdonos céljaként meghatározva a tervezéskor.

Terrán Generon napelemes tetőcserép

Terrán Generon napelemes tetőcserép a tető esővel, széllel, viharral szembeni védelmén túl, még a ház elektromos energiával való ellátásában is részt vesz

Ezek mellett az elvárható előnyök mellett a Terrán Generon napelemmel ellátott tetőcserép még a napenergia elektromos energiává való átalakításával az épület energiaellátásához is hozzájárul.

  • Ezzel pedig nemcsak fedi a tetőt, hanem még gazdasági hasznot is hoz a villamos energia termelésével.
  • A napelemes tetőcserép fedéssel az elektromos energia előállítása nemcsak a környezetet védi, hanem még mindezt költséghatékonyan is teszi.

Ezek a napelemmel ellátott cserepek a megtermelt villamosenergiát visszatáplálják az elektromos rendszerbe. A villamos energia mérésekor nemcsak hagyományos módon, az elektromos hálózatról elfogyasztott energiát méri a mérőóra, hanem a napelemes cserepek által megtermelt energiát is. A villamosenergia fogyasztás ilyenkor tehát a két érték közötti különbség lesz. Számítások szerint egy átlagos családi háznál 200-300 napelemes cserép tetőre helyezésével biztosítható a család elektromos energia felhasználása. Nem a hálózatból tehát, hanem a napelemes tetőcserepek által megtermelten.

Ez a fejlesztés nemcsak az épület villamosenergia felhasználását csökkenti jelentősen, hanem még az épület energetikai besorolását is javítja. Hisz az épület energiafelhasználását megújuló energiát felhasználó napelemes rendszerrel oldják meg az épületnél. Erről energiatanúsítványt érdemes kérni, és ez 10 évre tanúsítja az épület gazdaságos energiafelhasználását.

Ha tehát például napelemes cserép kerül fel a házra, akkor ezt az energiatanúsítványt érdemes megkérni, mert a beruházás javítja az épület energetikai besorolását, és ezzel pedig növeli a piaci értékét is. Vagyis ha el szeretné adni a napelemes rendszert használó házat, akkor ezzel a tanúsítvánnyal jelentősen megnövelt értéken teheti azt meg.

A napelemes tetőcserepek megjelenése hazánkban igazi újdonságnak számít. Nagytáblás napelemek már szép számmal vannak családi házaink tetőjén is. Ezeket azonban a cserépfedés síkja felett helyezik el, és nem simulnak bele a fedésképbe, mint a napelemes cserepeknél tökéletesen illeszkedve a ház megjelenéséhez.

Egy háznál a tető az, amelyet a kéménnyel együtt a legtávolabbról észreveszünk. A tető megjelenéséből is véleményt alkotunk a házról. Márpedig az is egy vélemény, mégpedig markáns vélemény, ha a ház megjelenését nemcsak esztétikussá, hanem karekteressé teszi a cserépfedés.

A Terrán Generon tetőcserép a jövő naprakész energiahatékony cserepe, amely már a jelenben is kézzelfogható valóság lehet családi háza tetőfedésén.
Ennek a tetőcserépnek az igazi különlegessége az, hogy a villamosenergia termelést végző napcellák úgy vannak felhelyezve a Terrán cserepek felületére, hogy gyakorlatilag belesimulnak a mellettük lévő napelem nélküli cserepek megjelenésébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük