Nem mindegy, mivel ragasztja fel a csempét

Nem segíti a csempe burkolat tartósságát, ha a csempe leesik a falról, és összetörik.

Ha nemcsak szép, hanem tartós burkolatot is szeretne, akkor burkoláskor körültekintően válassza ki a csemperagasztót.

Amikor házat vagy lakást építünk vagy alakítunk át, egy igen fontos szempont, hogy szép, otthonos, kellemes hangulatú legyen. Ahhoz, hogy ezt elérjük, oda kell figyelni a részletekre is, például arra, hogy milyen legyen a burkolat az egyes helyiségekben. Hogy pontosan mivel burkoljuk a padlót, esetleg a falakat, az nyilván függ a helyiség funkciójától is. A fürdőszobában, a konyhában például nagyon hasznos a csempe és a járólap, mert dekoratív, ugyanakkor eléggé ellenálló és könnyen tisztítható. A funkcióját azonban csak akkor tudja tökéletesen ellátni a burkolat, ha odafigyelünk a megfelelő minőségre. Itt természetesen legtöbben a csempére illetve magára a burkolólapra gondolnak, pedig nem csak ezen múlik a dolog: legalább ugyanilyen fontos a csemperagasztó, a fuga is.

A csemperagasztón múlik a burkolat tartóssága

csemperagasztó

A csemperagasztón is múlik a burkolat tartóssága. Ön milyen csemperagasztót használ?

A csempe burkolat tartóssága főleg azon múlik, hogy milyen ragasztóval ragasztja fel. Ezen nem érdemes spórolni, ugyanis egy silány minőségű csemperagasztó lehet, hogy olcsó, de az is valószínű, hogy hosszútávon csak bosszúságot okoz vele magának. A rossz csemperagasztónak megvan az a bosszantó tulajdonsága is, hogy pár év után elengedi a burkolólapot. Kellemetlen, amikor a csempe leesik a falról, összetörik, és pótolhatja a burkolatot. Ez egyszer-egyszer még elmegy, de ha tényleg nem jó a ragasztó, egyre gyakoribbá válik a lehulló csempelap, és folyamatosan javítgathatja a csempézést. Felettébb bosszantó időtöltés tud lenni, és az sem biztos, hogy mindig a tökéletesen megfelelő csempével tudja majd pótolni a lehulló lapot. Érdemes a csemperagasztóra egy picit több pénzt szánni. Cserébe hosszú éveken át nem lesz semmilyen problémája a csempézéssel.

A fuga sem mindegy

A jó fugáról elsősorban azt lehet elmondani, hogy tartós. Ettől persze nem lesz könnyű laikusként dönteni, mert tapasztalat hiányában honnan is tudhatná, hogy a fuga tartós-e vagy nem? Ilyen helyzetekben segíthetnek Önnek a szakemberek, akik azért vannak jelen a tüzépen, hogy eligazítsák a bizonytalan vásárlókat, és segítsenek a lehető legjobb döntést meghozni. Ezeket olvasva most gondolhat arra, hogy ugyan-ugyan, nekik az a céljuk, hogy minél többet adjanak el, és nem az, hogy nekem a legjobbat ajánlják. A kettő között azonban csak látszólag van ellentmondás, valójában az Ön és a kereskedő célja hosszú távon ugyanaz.

Háza építésekor és felújításakor újabb és újabb anyagokra lesz szüksége, és Önnek ugyan mindegy, hogy ezeket az anyagokat kitől fogja megvenni, a kereskedőnek viszont nagyon is számít az, hogy újabb és újabb építőanyag igényével is hozzá menjen majd vissza. Ha egyetlen „jól sikerült üzlet” reményében rásóz Önre valamilyen gagyi építőanyagot, akkor már el is vágta magát Önnél, mert többet az életben nem fog visszamenni hozzá másik építőanyagot vásárolni. Azok az építőanyag kereskedők, akik már több évtizede vannak a piacon, tökéletesen tisztában vannak ezzel, és biztos lehet benne, hogy egyetlen jól sikerült üzlet pillanatnyi előnyéért nem fogják átverni. A legjobb tudásuk szerinti információval fogják segíteni a legjobb döntés meghozásában.

Ilyen hosszú távú döntés a csemperagasztóról és a fugáról szóló is. A döntéskor érdemes arra figyelni, hogy ne a minél kisebb kiadás legyen az elsődleges szempont, hanem a minőség. Inkább szánjon rá kicsivel többet, minthogy a fuga pár év alatt berepedjen, kiessen, rontva ezzel nemcsak a látványt, hanem magát a burkolatot is.

Ön mit gondol? A burkolat árának hány %-át jelenti a fuga ára?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük