Schiedel Absolut és Advance, az univerzális kémények

A magas energiaárak nem kímélik a pénztárcánkat. Ezért ott spórolunk az energiával, ahol tudunk. Otthonáról szólva elsőre szinte biztos, hogy a hőszigetelésre gondol, vagy pedig a nyílászárók energiatakarékosra cserélésére.

Biztos eszébe jut még az is, hogy egy korszerű kazánnal is sokat takaríthat meg. A kémény szigetelésére, hőhídmentességére viszont nem biztos, hogy gondol.

Pedig a meleg már csak olyan, hogy a lakásból mindig keresi a kifelé vezető utat. Ezt az utat pedig ott találja meg, ahol valamilyen nyílást talál, vagy pedig hideg, vagyis szigeteletlen felületet. A szigeteletlen, hideg felületen nemcsak a pára csapódik le, hanem a meleg is szökik. Ha a kéménye szigeteletlen, akkor kéménynél fog sok energia kiszokni a lakásból.

Schiedel Absolut kémény

Schiedel Absolut, az univerzális kémény

Miért jelent Önnek fontos megtakarítási lehetőséget a Schiedel Absolut és Advance kéménye?
Azért, mert a Termo köpenytéglák tökéletesen szigetelik a kerámia kéménycsövet, ezért hőhídmentes felületet adnak a füstgázok és gőzök lakásból való eltávozásához. A Termo szigeteléssel a kéménycsövek nem hűlnek le, és nem megy veszendőbe a lakás fűtésére fordított energia. Ezzel pedig a tüzelőberendezés energiája jobb hatásfokkal hasznosulhat , és ez is segíti a fűtésre fordított kiadásai csökkenését.

Emellett az energiahatékony tüzelést még tovább erősíti a bordázott kerámia béléscső bordás kialakítása, ami a kémény jobb huzatát biztosítja, és ezzel is segíti a füstgázok még gyorsabb távozását.

A kerámiából készült béléscső további előnye a cső füsttömör kialakítása, valamint az égéskor felszabaduló savakkal és nedvességgel szembeni ellenálló képessége. Ez a kerámia anyagának köszönhető.

További előnyt jelent a két kémény univerzalitása, ami azt jelenti, hogy bármilyen tüzelőberendezést csatlakoztathat hozzá. Ez azonban még messze nem minden, mert a kéményhez kötődő külön költség nélkül lehetősége van a tüzelőberendezés lecserélésére, ha idővel úgy ítéli meg, hogy a tüzeléshez használt tüzelőanyag ára, már olyan magas, hogy érdemes átállni valamilyen másik tüzelőanyagra.

A kémények beépítésének megvan az az előnye is, hogy nem kell előre, a kémény beépítése előtt eldönteni a választott tüzelési módot. Az Absolut vagy az Advance kémény beépítésével az utolsó pillanatban is kiválaszthatja a fűtéshez használt tüzelési módot. Nemcsak a tüzelőanyagváltás, hanem a döntés szabadságát is adja.

A második kéménykürtő pedig egy alternatív tüzelési mód üzembe állítását is lehetővé teszi a házban használt elsődleges fűtési mód mellett. Például ideális a kétkürtős kémény egy kandalló vagy cserépkályha utólagos üzembe állítására.

A kémények élettartamára sem lehet panasz, mert rendeltetésszerű használatnál akár 5 évtizeden át is tökéletesen fog működni akár az Advance akár az Absolut. Erre pedig 30 éves garanciát is vállal a Schiedel, ami azt jelenti, hogy a bordázott kerámiacső érzéketlen a nedvességre, nem ártanak neki a füstgázban felszabaduló maró savak sem, és kiégéssel szembeni biztonsága is garantált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük