Sokoldalúan használható fel a gipszkarton

Egy lakás átalakításánál vagy felújításánál sokszor merül fel az az igény, hogy könnyen, gyorsan és praktikusan lehessen megoldani új helyiségek kialakítását, egy-egy javítást. Szerencsére az építőipar már kínál olyan termékeket, amelyekkel ez nem lehetetlen. Ilyen például a gipszkarton is, ami nem véletlenül közkedvelt: igen sokféleképpen használható fel, ráadásul mindezt egyszerűen és praktikusan.

Átalakításkor mire tudja használni a gipszkartont?

A gipszkarton a XXI. század korszerű építőanyaga, és ez nem véletlen. Ön is könnyen és gyorsan tudja vele lakását átalakítani.

gipszkarton válaszfal építése

Gipszkarton válaszfal építése acélváz szerkezetre

Alkalmas arra, hogy helyiségeket válasszon ketté, és arra is, hogy például a falak, vagy a plafon hibáit kijavítsa, elrejtse a lapokkal. Szigetelésnél is jól jön, ha el kell fedni a szigetelőanyagot a lakás belsejében. Tehát szinte bármit meg tud vele oldani úgy, hogy mind minőség, mind esztétikum szempontjából megfelelő legyen.

Álmennyezet gipszkartonból

gipszkarton a lakás átalakításához

Ilyen volt, és ilyen lehet. Könnyen és gyorsan szeretné átalakítani lakása belső elrendezését?

Ha a plafon valamiért nincs megfelelő állapotban, elég gyakori megoldás, hogy álmennyezetet készítenek, és ezzel elfedik a mennyezet kisebb-nagyobb hibáit.

Akkor is kézenfekvő megoldás egy álmennyezet készítése, ha a lakás nagy belmagassága miatt nem szeretne súlyos ezreket kifizetni a magas mennyezetnél kavargó légköbméterek fűtésére.

Ilyenkor egy mennyezet készítése, nemcsak igen praktikus, hanem esztétikus megoldás is. Szép, szabályos felületet hozhat létre, ráadásul a mostanság divatos spot lámpákat is be tudja rakni egy álmennyezetbe. Nem véletlen, hogy az álmennyezetet általában gipszkartonból készítik, hiszen ez az anyag tökéletesen megfelel erre a célra. További előnye még, hogy nagyon könnyen és gyorsan készíthető el belőle a mennyezet, ami minden igényt kielégít. A gipszkarton álmennyezet mindemellett biztonságos és időtálló, így jó darabig nem kell majd ezzel a kérdéssel foglalkoznia. A jól kinéző mennyezet és az olcsóbb fűtés problémája is meg van oldva ezzel otthonában.

Egy nagy szobából két kicsi

Ez is gyakori igény lehet számos családban. Főleg többgyermekes családoknál szokott felmerülni az az igény, hogy egy nagyobb szobából csináljanak két vagy több kisebbet, hogy a gyerekeknek saját szobájuk lehessen. Önöknél is erről van szó?

Az ilyen munkálatokhoz tökéletes eszköz a gipszkarton, ugyanis gyakorlatilag pár óra alatt felhúzhatja az elválasztó falat. A kész falon nem fog látszani, hogy miből van, ráadásul a gipszkartont ugyanúgy le lehet festeni, mint a hagyományos falazó anyagokból készülteket. Ha az átalakításnál a gyorsaság is számít, mindenképpen érdemes ezen a megoldáson elgondolkodni. Az átalakításhoz szükséges gipszkarton mennyiségére és a szükséges tartozékokra pedig bátran kérjen segítséget, ha bizonytalan.

Álmennyezetet épít, vagy válaszfalat szeretne kialakítani a gipszkartonból?

Munkatársaink munkaidőben a (+36-26)365-171-es számon várják a hívását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük