Terránra változott a Mediterrán cserép 2 éve

2014 elején Terrán cserép lett a korábban is közkedvelt mediterrán cserépből. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. megváltozott nevével és a Terrán márkanévvel modernebb megjelenésben, és éghajlattól függetlenül jelent meg ettől kezdve a beton tetőcserepek piacán.

A piaci igények módosulása és a márkanév alapján félreérthető pozicionálás is indokolta a márkanév váltást. A mediterrán területek harsány hangulatát felidéző termékvonalak mellett a Zenit és a Rundo már a letisztult modern egyszerűség tetőfedésre szabott megtestesülése a beton cserepeknek. A hullámzó mediterrán szenvedélyek mellett a letisztult modern egyszerűség meghódította a tetőcserepek piacát is.

A tetőcserepek származása is félreérthető lehetett korábban. A cég cserepei ugyanis nem a dél-európai országokból behozott import, hanem magyar tulajdonban lévő magyar fejlesztésű cserép a hazai tetőcserép piacon. Nem egyik napról a másikra jelent meg a Terrán betoncserép. A cég ma már évszázados múltra tekinthet vissza.

  • Mészáros Kálmán, az alapító még a XIX. század elején kezdett hozzá a betoncserép gyártáshoz Negyeden, amely ma már Szlovákia területén található.
  • A családi vállalkozás harmadik generációjával gyorsult fel a cég fejlődése és technikai fejlesztése. Ma már a székhely Bólyban van, és az itt lévő gyár mellett Kunszentmiklóson is gyártanak mediterrán cserepeket.

A kétezres években folyamatos fejlesztés eredményeként alakultak ki a jól ismert termékvonalak:

  • A 2000-es évek elején először kifejlesztették ki a még mindig népszerű hullámos mediterrán tetőcserép családot, a Danubiát.
  • A mediterrán tájak napfényes hangulatát idéző Coppo termékvonal olyan sikeres lett a vásárlók és a szakemberek körében is, hogy a Construma Nagydíjat is elnyerte.
  • Terrán Rundo cserép

    A Rundo cserepet 2005-ben BNV nagydíjjal tüntették ki.

    A Rundo cserepet 2005-ben BNV Nagydíjjal tüntették ki, és a Standard cserép is ekkor jelent meg a piacon.

  • A Zenit tetőcserép 2007-ben kerül a piacra. Carbon színével és egyszerű téglalap alakjával az addigi hagyományos tetőcserepekkel szemben egy új stílust képviselt a cég termékkínálatában. A termék további újdonsága volt a ColorSystem színvédelem alkalmazása.

A fejlesztés nem állt meg, ezért 2008-tól már a többi tetőcserepet is ellátják a ColorSystem színvédelemmel. 2010-ben pedig bevezették a Resistor felületkezelési eljárást is, amely még további védelmet, és nagyobb tartósságot biztosít a betoncserepeknek.

A fejlődés eredményeként a Terrán már régóta nemcsak tetőcserepeket gyárt, hanem komplett tetőrendszert kínál az építkezőknek családi házuk tetőfedéséhez. Ezek a modern betoncserepek otthona felújításakor és új építéskor is kiváló választás lehet majd.

Csak rá kell nézni a tetőcserepekre, és megjelenésük máris elmond mindent a hozzáértő szemnek. A szem mellett azonban az észnek is egy olyan érvet ad a Terrán, amelyet nem lesz könnyű visszautasítani. Ugyanis a betoncserép gyártók közül elsőként 50 év garanciát kínál a tetőcserepekre.

Terrán cseréppel 5 évtizeden keresztül biztonságban lesz otthona tetőfedése. Mit szól hozzá?

  • A modern vonalú Zenit vagy inkább a Rundo lesz a tetőn?
  • Vagy Önnek jobban tetszik a tetőcserepek hullámos vonalvezetése?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük