Tetőablak csere. Ne sajnálja a pénzt a minőségre!

Ha sajnálja, akkor ne tegye, mert felmérések szerint megéri jó minőségű tetőablakot választani. Kutatások szerint szívesen költünk lakásunk otthonosabbá tételére, és ha ezzel még pénzt is takaríthatunk meg hosszú távon, akkor még nagyobb a felújítási és átalakítási kedvünk. Ön is a tetőtéri ablakok cseréjén gondolkodik?

A Velux még 2013-ban készített egy kutatást, amelynek a legfontosabb megállapítása az volt, hogy a tetőteres lakásokban és családi házakban élő családok az egyik legfontosabb feladatuknak a tetőablakok cseréjét tekintik otthonuk felújításakor.

A felmérés kimutatta azt is, hogy azoknál a családoknál, akik hosszú távon gondolkodnak a minőség magasan az elsődleges szempont az új tetőablak kiválasztásánál. Ez nem véletlen, hisz ha az új tetőablak nemcsak jól néz ki, hanem még remekül szigetel is, akkor ezzel hosszútávon sokat megtakaríthatnak tetőtéri szobáik fűtési költségein.

Ablakcserét tervez Ön is jó minőségű tetőablakokkal?

Velux tetőablak

A Velux valamelyik tetőablakának beépítését tervezi?

Megtakarításának mértéke és az ablakcsere megtérülési ide természetesen függ attól is, hogy milyen a jelenlegi tetőtéri ablak hőszigetelő képessége, és ezzel szemben milyen hőszigetelő képességgel fog rendelkezni az új tetőablak. Emellett természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen hideg lesz az elkövetkező néhány évben a téli hónapokban.

Ha Ön felújítása tervezésekor a kemény januári mínusz tíz fokokkal számol, akkor már 3-4 év alatt megtérülhet a jó minőségű tetőablakok többletára.

  • Ha viszont figyelembe veszi azt, hogy a téli időszakban is hosszú hetekre enyhe az idő, és télen is csak néhány hétig van igazi hideg tél, akkor 5-6 év is lehet az ablakcsere megtérülési ideje.
  • Ha pedig kifejezetten meleg telekkel számol, és a felújításkor tényleg a jelenleg elérhető legjobb minőségű tetőablakokat szeretné beépíteni, akkor 6-8 évet számolhat felújítása megtérülési idejének.
  • Ablakcseréje tervezésekor a 3 forgatókönyv közül Ön melyik számol?

Ha ezt már eldöntötte, akkor a cserével kapcsolatos igényét máris jelentősen pontosította.

Az elmúlt évek építkezési kedvének mélypontján ma már túl vagyunk, azonban csak lassan tér vissza az emberek építkezési kedve. Sokkal óvatosabban vágnak bele új lakás építésbe, és inkább a jelenlegi otthonuk felújításával és korszerűsítésével alkalmazkodnak a család megváltozott igényeihez.

Megszokott dolog, hogy az összeköltöző fiatal pár várhatóan évtizedekig tartó közös életük első néhány évét valamelyik szülő családi házának felújított tetőterében kezdi. Ha pedig ennél egy kicsit nagyobbat álmodnak, és korábban már félretettek némi pénzt, vagy szülői támogatást kapnak, akkor ráépítenek egy szintet a családi házra, vagy hozzáépítenek a házhoz egy lakrészt, amely így külön bejáratot is fog kapni.

Ha a fiatalok a tetőtérbe költözés mellett döntenek, akkor a tetőtér felújítás egyik első lépése lehet a tetőablak korszerűen hőszigetelő ablakra cserélése. Ez nemcsak új lakóterük megújításának, hanem várható rezsijük lefaragásának és az energiafogyasztásuk mérséklésének is alapvető fontosságú eszköze lesz.

  • A fiatal pár lány tagja arról fog beszélni az édesanyjával, hogy az új tetőablak milyen világosságot fog biztosítani, és mennyire otthonossá fogja tenni új otthonukat az elkövetkező években.
  • A fiú pedig azt fogja megbeszélni az édesapjával, hogy milyen sokat fognak ezzel az ablakcserével megtakarítani a téli hónapok vastag fűtésszámláin, ha az új tetőtéri ablak kiválasztásakor a minőségi szempontok meg fogják előzni az ablak árát.

Ezt a tapasztalatot már a 2003-as kutatás adatai is alátámasztják, mert már akkor is fontosabb volt a választásnál a minőség az árral szemben. Ha nem áll rendelkezésre a legkorszerűbb tetőablak beszerzéséhez szükséges pénz, akkor inkább elhalasztják az ablak cseréjét, és nem választanak szükségmegoldásként egy kevésbé jó minőségű tetőablakot. Az is járható út azonban a fiatalok közös életének kezdetekor, hogy valamelyik szülő fogja fedezni a felújítás, és ezzel együtt az ablakcsere kiadásait. Ennyit megér a szülőknek a fiatalok boldogsága. Sőt sokszor még ennél többet is.

Önnek van már kiválasztott tetőtéri ablak márkája a felújításhoz?

Az ablakcsere, illetve az új tetőtéri ablak beépítése a legtöbbször más felújítási munkákkal együtt történik. Az ablak cseréjével együtt mindenképp érdemes elvégezni a tető hőszigetelését és a tetőtéri szoba belső festését. Ha a tetőtér teljes felújításában gondolkodik, akkor a padlóburkolat cseréjén is érdemes elgondolkodni. Ez azonban már „csak” egy újabb hab lehet az összeköltöző fiatalok esküvői tortáján akkor, ha még fényesebb alapokon szeretnék elkezdeni közös életüket. Tetőtere milyen mértékű felújításán gondolkodik?

Ablakcserénél sok múlik a kivitelező szakemberen is

A felmérések is rávilágítanak arra, hogy körültekintően érdemes kivitelezőt választani. Ha nincs az ismeretségi körében jól kipróbált szakember, akkor érdemes körültekintően választania. Sokan választanak ilyenkor olyan szakembert, akit a barátaik és ismerősök ajánlanak, és jó tapasztalataik vannak. Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy nehogy valamelyik korábban már lecserélt barát illetve barátnő által ajánlott kivitelező mellett tegye le a voksát, mert előfordulhat, hogy a bosszú ebből az irányból támadva fogja utolérni.

Az is járható megoldás ilyenkor, hogy egy évtizedek óta piacon lévő, megbízható építőanyag kereskedőtől vásárolja meg a beépítéshez szükséges tetőablakot, és tőle kér ajánlatot a beépítőre is.

Ha Budapest környékén tervezi az ablakcserét, akkor biztonsággal ajánlhatunk Önnek kiváló minőségben dolgozó, megbízható kivitelezőt tetőtéri ablaka cseréjéhez.

Milyen további információval segíthetünk még Önnek az ablakcsere lebonyolításához?

  • Várjuk hívását a (+36-26) 375-171-es számon munkaidőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük