Vakolható kőzetgyapot innováció

A vakolható kőzetgyapot zseniális ötleten alapuló kiváló termék. Ezért több szempontból is kivételes. Egyrészt zseniális ötletek sokaságából nem lesz soha semmi, mert csak ötletek maradnak a kitaláló agytekervényében. A sikerhez a gondolatoknak meg kell járni a termékké válás kutyanehéz útját. Az új termékek felfedezésének útja nem könnyű sétagalopp.

Másrészt nem lesz minden kifejlesztett termék kiváló. A Rockwool Frontrock Max E kőzetgyapot lemeze viszont az lett. Vajon miért?

kétrétegű, vakolható kőzetgyapot

Miért olyan kiváló hőszigetelő a Rockwool kétrétegű vakolható kőzetgyapot lemeze homlokzatára?

A Frontrock Max E kőzetgyapot lemezek kifejlesztésénél a Rockwool munkatársai azt a kérdést tették fel maguknak, hogy hogyan segíthetik a vásárlóikat abban, hogy jobbá tegyék az életüket? Mivel tudnának ők, a hőszigetelő anyagok közül a kőzetgyapot gyártással foglalkozók, hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen az életük. A kérdésre a választ az innováció folyamata adta meg. A Rockwool korábbi vakolható kőzetgyapot terméke kiváló homlokzati hőszigetelő. Ráadásul az RP-PT lemezek nemcsak a hőszigetelésben jeleskednek, hanem szálas szerkezetű, természetes anyaguk révén a páraáteresztő képességük is verhetetlen. A fejlesztők ülhettek volna a babérjaikon, de nem ezt tették. Gondolkodtak a lehetőségeken, és a rengeteg járhatatlan út között találtak is egy járhatót.

Azt a kérdést tették fel, hogy tudnánk-e javítani a kőzetgyapot lemezeink hőszigetelő képességét, ha nem egy rétegben, hanem két rétegben gondolkodnánk? A választ nem lehetett tudni előre, így hát ki kellett próbálni, és a próbálkozások után a válasz egyértelmű igen lett. A megoldáshoz vezető út kacskaringókkal teli volt, de a legjobb megoldás kárpótolta a fejlesztőket a megtett út zsákutcáiért.

  • A Frontrock Max E lemeznél a felső réteg két centiméter vastag lett. Ez egy tömör, jól terhelhető anyag, ami a szigetelés külső oldalán védi a homlokzatot a mechanikai hatásokkal szemben.
  • Az alsó, vastagabb réteg változó vastagságú, a szigetelés vastagságának megfelelő. Ez egy rugalmas anyag, ami minden gond nélkül alkalmazkodik a fal felületi egyenlőtlenségeihez. A szigetelés tökéletesen illeszkedik a falhoz. Miért van ennek olyan nagy jelentősége? Azért mert ez különösen utólagos szigetelésnél nagy előnyt jelent. Főleg azért, mert az évtizedekkel ezelőtt, különböző falazóanyagokból épült egyenetlen falfelületre is hézagmentesen illeszthető a kifejlesztett kőzetgyapot lemez.

A fejlesztés eredménye pedig a Frontrock Max E kétrétegű vakolható kőzetgyapot lett, amely 10%-kal jobb hőszigeteléssel rendelkezik, mint a korábbi egyrétegű termék. A Rockwool munkatársai azzal, hogy nem elégedtek meg az egyrétegű termékükkel kifejlesztettek egy jobb hőszigeteléssel rendelkező homlokzati hőszigetelő anyagot.

Családi háza szigeteléséhez Önnek is szüksége van a kétrétegű vakolható kőzetgyapotra?

  • Milyen vastagságban fogja beépíteni a homlokzati falra?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük