Velux hővédő roló a vakító napfény ellen

Mire jó a Velux hővédő roló? Ha sötétben vagy kellemes félhomályban szeret aludni, akkor pontosan tudja. Ha pedig még nem, akkor a roló leengedésével azonnal rá fog jönni.

Tompítani szeretné a tetőtéri szobájába betűző napfényt?

Velux külső hővédő roló

Mit tud a Velux külső hővédő roló tetőablakán?

Ha igen, akkor a Velux hővédő roló lesz a jó választás a tetőtéri ablakra. A roló felszerelése után csak annyi lesz a dolga, hogy az ablaküvegen keresztül vakító napfény útjába húzza le a hővédő rolót. Érdemes megnézni, hogy miért olyan jó ez a hővédő roló.

Melyek a külső hővédő roló fő előnyei?

  1. A legfontosabb, hogy tompítja a betűző napfényt, és teljesen lehúzva nappal is kellemes félhomályt teremt a szobában. Ha éjszaka dolgozott vagy valami más miatt nyúlt túl hosszúra az éjszakája, és alváshiányát nappal szeretné bepótolni, akkor a roló lehúzásával a zavaró napfény problémáját nyugodtan kipipálhatja.
  2. Ha roló nélkül nyáron kinyitja a tetőablakot, akkor könnyen azt veheti észre, hogy jó néhány nem kívánatos vendége teszi tiszteletét a szobában. Ha szellőztetni szeretne, akkor a roló lehúzásával nyugodtan kinyithatja az ablakot, mert nem fognak berepülni a különféle bogarak, de még a jóval apróbb szúnyogok sem.
  3. Nyári kánikulában a tetőtéri ablakra tűző nap nemcsak vakító fényével, hanem szinte elviselhetetlen melegével is kiüldözné a szobájából. A hővédő roló lehúzásával kizárja a kinti meleget a szobából. A meleg kizárása olyan eredményes lehet, hogy a nap tűző sugarainak akár 80%-át is meg tudja fékezni a roló használatával. Ez pedig a júliusi és augusztusi kánikulában aranyat fog érni tetőtéri szobájában, mert csak annyi lesz a dolga, hogy lehúzza a rolót, és ezzel az egyszerű mozdulattal 5-6 fokkal kellemesebb levegőt varázsolhat a tetőtérbe. Ha izzadt már tehetetlenül a délutáni forró katlanban, akkor már tudja, hogy mit is jelenthet ez az 5-6 fok mínuszban.

A hővédő roló sötét színű külső felülete elnyeli a hőt, ezért az ablaküveg már jóval kevésbé melegszik fel. Ezért a szoba jóval hűvösebb maradhat.

A perzselő napfény elleni külső hővédő vonal nem minden, mert mellette még bármilyen belső árnyékolót is használhat az ablakon. A belső árnyékolóval még teljesebbé teheti esetleges nappali alvásának nyugalmát, mert a kellemes félhomály helyett, akár teljes sötétséget is tud teremteni a nap bármely órájában. Tehát a külső hővédő rolóval és egy belső árnyékolóval akár teljesen ki is zárhatja a fényt a szobából.

A külső hővédő rolóknak többféle technikai megoldása lehet

A kézi vezérlésű hővédő rolót nagyon könnyen használhatja. Csak annyit kell tennie, hogy kinyitja a tetőtéri ablakot, átfordítja az ablak szárnyát, és az ablak aljára felszerelt kampókba akasztja a rolót. Ha visszafordítja eredeti állásába az ablakot, akkor a roló automatikusan megfeszül. A kézzel vezérelhető rolót, tehát csak teljesen lehúzott állapotban használhatja.

Ezzel szemben a köteles változatot már fokozatmentesen húzhatja le és fel, és bármelyik pozícióban rögzíteni tudja a hálót.

A távirányítású elektromos vagy napelemes változatnál pedig még nagyobb a szabadsága, mert fokozatmenetesen húzhatja le, fel a rolót, és bármelyik állásban rögzítheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük