37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Forgalmazott építőanyagok

Keresett építőanyag fajták

Új lakásokat alig-alig építünk. Az építőanyag kereskedéseket a lakásfelújítások tartják életben.

Elsősorban már meglévő lakásaink átalakítására, felújítására és csinosítására vásárolunk építőanyagokat.

 • A szigeteletlen családi házakban a fűtési költség télen elviselhetetlen. Aki teheti, utólagosan szigeteli lakásának homlokzati falait. Ez kifejezetten kedvez a kőzetgyapot és a polisztirol értékesítésének.
 • A lakás belső átalakításához ma már elsősorban gipszkarton lapokat használunk, mert ezekkel a lapokkal az átépítés tiszta és gyors. A mostani gazdasági helyzetben az sem utolsó szempont, hogy a téglafalnál a gipszkarton fal sokkal olcsóbb is.
 • Az épületek állagmegóvását is segítik a felújítások. A külső homlokzati falak hőszigetelő burkolattal való felújítása, nemcsak olcsóbbá teszi a fűtést, hanem szebbé is teszi otthonunkat.
 • Az évtizedekkel ezelőtt épült palatetős házak beáznak ma már. A felújításuk időszerű. Ez a tetőcserép gyártóknak is kedvez.

Nemcsak a házunkat, hanem a kertünket is szépítjük. A betonjárdák helyett a térkő burkolat praktikusabb és sokkal szebb is. Nem fagy fel, nem pattogzik le a felülete.

Jó és gyenge minőségű építőanyagok

A nehéz helyzetben lévő kereskedések a vevők elmaradására és árérzékenységére a legtöbbször úgy reagálnak, hogy még nagyobb arányban jelennek meg telepeiken a gyenge minőségű építőanyagok.

 • Szinte mindegyik építőanyagra jellemző ez a „választék bővítés”.
 • Kifejezetten nagy arányú azonban a szigetelőanyagoknál. Az üveggyapotnál a gyenge minőségű áruk aránya a 80%-ot is eléri. Ezeknek a termékeknek egy része nem teljesíti a hazai szabvány előírásait sem, de ezt senki sem ellenőrzi ma.

A hosszú ideje működő, ismert és jó nevű építőanyag kereskedések mindegyike jó minőségű építőanyagokat is forgalmaz. Sokan közülük kizárólag jó minőségű építőanyagokkal foglalkoznak. A verseny fő területe nem a forgalmazott építőanyagok köre. Azonban a forgalmazott építőanyagok területén is jelentős eltérések vannak az építőanyag kereskedések között:

 • Különbség van abban, hogy milyen nagyságú készletet tartanak raktáron.
 • Különbség van abban is, hogy milyen széles a forgalmazott és a készleten tartott építőanyagok köre. A legnagyobb piaci szereplők az építőanyagok széles körét forgalmazzák. Természetesen előfordul, hogy 1-1 termékkört nem forgalmaz az adott építőanyag kereskedés, de akkor forgalmaz helyette másikat. Az adott termék iránt érdeklődő vásárlónak pedig a kapcsolati rendszeréből tud ajánlani megfelelő forgalmazót.
 • Különbség van abban is, hogy 1-1 termékkategórián belül a jó minőségű építőanyagot gyártók közül melyik gyártónak a termékét forgalmazzák, illetve milyen széles kínálatot tartanak az adott termékkörből. Általános, hogy 1-1 kategórián belül több márkát is forgalmaznak a vevői igények mind teljesebb kielégítésére. Ilyen termékkör pl. a falazóanyagok, a tetőcserép, a szigetelőanyagok, a vakolatok, a térkő vagy a kémény is.

A forgalmazott márkák körében már jelentősebb az eltérés van a kereskedők között azzal együtt, hogy a legismertebb márkákat (Porotherm, Leier, Bramac, Tondach, Rockwool, Austrotherm, Rigips, Baumit stb.) szinte mindegyik kereskedő forgalmazza.

Nincs jelentős különbség az építőanyagokhoz kapcsolódó szolgáltatások körében sem, mert az

 • építőanyagok kiválasztásával kapcsolatos tanácsadást,
 • anyagköltség számítást és
 • szállítást szinte minden építőanyag kereskedő nyújtja vevőinek.