37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Helyettesítő termékek

A helyettesítő termékek versenyében a gazdasági válság még markánsabban felszínre hozta az olcsó és gyenge minőségű építőanyagok iránti kereslet növekedését.

  • Ebben leginkább talán a szigetelőanyagok és a gipszkarton érintett.

A vásárlók többsége tisztában van vele, hogy a hőszigetelés hatékonyságát a kivitelezés szakszerűsége mellett a lábazatba, homlokzati falakba, a födémbe és a tetőtérbe beépített szigetelőanyagok minősége határozza meg. Egy családi ház utólagos szigetelése azonban a nyílászárók cseréje nélkül is milliós nagyságrendű, jelentős kiadás, és ezt a jelenlegi gazdasági helyzetben sok család nem tudja vállalni, viszont a fűtési költségek csökkentésére mindenképp szüksége van.

A gyenge minőségű hőszigetelő anyagok beépítésének kockázataira, és a jó minőségű szigetelőanyagok beépítésének előnyeire mindenképp fel kell hívni az építtetők figyelmét. Ez a tájékoztatás mindenképp az építőanyag kereskedők fontos feladata, és kommunikációjuk eredményessége javításának fontos területe lehet. Megfelelő szaktudással, pl. a honlapon megjelentetett szakmai tartalmakkal (hőszigetelő anyagok, hőszigetelő rendszer, dryvit stb.) az érdeklődők tájékoztatása mellett jelentős látogatottságot is biztosíthatnak honlapjukra.

A jó minőségű szigetelőanyagok beépítését az állami támogatás is segíti, mert az épületek utólagos hőszigetelését biztosító beruházás jelentős részére állami támogatást lehet igényelni, és a támogatás igénybevételének egyik feltétele a jó minőségű szigetelőanyag beépítése.