37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Új piaci szereplők

Az építőanyag kereskedelemben új piaci szereplők gyakorlatilag nincsenek a piacon.

Az univerzális építőanyag kereskedéssel foglalkozó vállalkozások piaci megjelenése nem reális a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben. 1-1 konkrét építőanyag forgalmazására azonban építőanyag közvetítő irodák eredményesen léphetnek be a piacra. Az új piaci szereplők terén ez a legjelentősebb veszély a hosszú ideje működő építőanyag kereskedések számára.

  • Ez a veszély leginkább a tetőcserép és a térkő forgalmazás területén érvényesül, mert ezeket a cserép és a térkő fizikai tárolása, készletezése nélkül nagyobb tételben lehet közvetíteni a gyártó és a vásárló között. Ezeknek a közvetítő irodáknak nincs szükségük az építőanyagok tárolásához szükséges telephelyre. Mindössze 1 iroda fenntartásával el lehet kezdeni a tevékenységet. Nincs szükség széleskörű építőanyag kereskedési tapasztalatra sem, mert mindössze az adott építőanyagban kell járatosnak lenni a közvetítőnek. Ez a járatosság sem alapvető szakmai tanácsadást jelent, ahol az egyes építőanyagok közötti választásnak komoly jelentősége lehet, hanem a választásban kell segíteni az érdeklődőt, és ez a választás elsősorban stílus és ízlésbeli választást jelent. A jó minőségű tetőcserepek és térkövek a velük szemben támasztott szakmai követelményeket magas színvonalon kielégítik.
  • A kereslet (különösen a tetőcserép kereslet) drasztikus visszaesésével azonban ezeknek a piacra lépésen gondolkodó közvetítő irodáknak is számolniuk kell.