37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Csemperagasztó és ragasztók

Csemperagasztó és egyéb ragasztók bármilyen típusú ragasztáshoz

Milyen ragasztóra lesz szüksége a burkoláshoz?

 1. Kerámia burkolólapokhoz (csempéhez, padlólaphoz), természetes kőlapokhoz (mészkő, márvány, gránit), vagy talán üveg-, kerámia- vagy márványmozaikokhoz keres ragasztót?
 2. Kisebb vagy nagyméretű lapokat választott?
 3. A padlót, a falat vagy a mennyezetet fogja burkolni?
 4. Beltérben vagy kültérben használja a ragasztót?

Választékunkban megtalálja az optimális megoldást bármelyik típusú ragasztáshoz.

A csemperagasztó anyag szakszerű kiválasztása

Nemcsak új építkezésnél, hanem felújításnál is nagy bosszúság, ha meglazul a csempe, mert elengedett a ragasztó. Ha megválaszolja a fenti kérdéseket, és a megfelelő ragasztót választja ki, akkor nem kell bosszankodnia.

 • A csemperagasztó megfelelő kiválasztása mellett ehhez természetesen szükség van a szakszerű burkolásra is.

A hagyományos csemperagasztó helyett flexibilis csemperagasztót használjon

 • erősen nedves, vizes környezetben.
 • Használhatja falra, aljzatra és mennyezetre is.
 • Különösen előnyös a csempe csempére ragasztáshoz.

Miért jelent többet a flexibilis csemperagasztó?

Miben más a fagyálló és a flexibilis csemperagasztó?

A fagyállóság a ragasztó és fugázó anyagoknál azt jelenti, hogy a szabványokban meghatározott többszöri fagyási és olvadási ciklusok hatására sem keletkeznek a burkolaton repedések. Nem jelentkezik semmilyen jelentős károsodás.

A ragasztóanyagoknál a "flexibilitás" rugalmasságot, jó deformálódó képességet és magas fokú szakítószilárdságot jelent.

 • A flexibilis ragasztó anyagok képesek rá, hogy a kültéri burkolatokat érő hirtelen hőmérsékletváltozások miatti feszültségeket kompenzálják.
 • Például a nyári kánikulában a tűző napon lévő burkolat hőmérséklete a napsütés hatására a színétől függően akár a 45-55 Celsius fokot is elérheti. Ilyenkor egy hirtelen nyári zápor a burkolatot néhány perc alatt több tíz fokkal lehűtheti. A hőmérséklet hirtelen csökkenésére a burkolat, az alatta lévő ragasztó és az aljzatbeton is elmozdul, összehúzódik. (A hőmérséklet növekedésére pedig tágul.) A probléma oka, hogy az aljzatbeton, a ragasztó és a burkolat hőtágulási együtthatója különbözik, ezért az elmozdulásuk is eltér egymástól. Jelentős hőmérsékletváltozáskor az aljzat-ragasztó-burkolat szerkezetben feszültségek keletkeznek. Ezt a feszültséget a burkolat felválása nélkül kell elviselnie a ragasztónak.
 • Egy egyszerű fagyálló ragasztó, főleg nagyméretű (20x20 cm-nél nagyobb méretű), sötét árnyalatú lapok esetében nem tudja a keletkezett feszültséget elviselni.

"Milyen csemperagasztót vegyek a burkoláshoz?"

 • Segítünk a választásban.
 • A burkolásához szükséges megfelelő ragasztó anyag, fugázó és a szükséges kiegészítők szakszerű kiválasztásához kérje munkatársaink segítségét a (+36-26) 375-171-es telefonszámon.