37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Tetőablak és kiegészítőik

Tetőablak választás a Velux, a Fakro és a Roto tetőablakok teljes kínálatából

Válasszon tetőablakot a Velux, a Fakro és a Roto tetőablakok teljes választékából!

Kiváló minőségű tetőablakokkal vigyen fényt tetőtéri szobájába. A természetes fény bejutásának biztosítása mellett még takarékoskodna a fűtési költségekkel is?

Melyek a tetőablak választás fontos kérdései?

Hogyan választ Ön tetőablakot tetőtéri szobájára?

 1. A tetőtéri ablak választáskor fontos szempont, hogy alsó vagy felső kilincses legyen az ablak? Alacsony vagy magas lesz a beépítési magasság? Melyik nyitással fogja tudni kényelmesen elérni tetőablaka kilincsét?
 2. A választáskor figyelni fog arra is, hogy az ablak megfelelő kilátást biztosítson a szobából. Milyen méretű ablakkal fog elegendő napfény bejutni a szobába?
 3. Fa vagy műanyag ablakot szeretne?
 4. A középen billenő vagy a felnyíló-billenő ablakok közül fog választani?
 5. Az ablak kiváló hőszigetelő képessége vagy a betörésbiztos kialakítás fontos szempont lesz választásakor?
 6. Kézi vagy távirányítós vezérléssel szeretné működtetni ablakát?
 7. Külső és belső árnyékolót is szeretne vásárolni?
 8. Mennyire számít Önnek a kiválasztott tetőablak ára?

A tetőtéri ablak kiválasztásakor ezek közül melyek lesznek a legfontosabbak?

Ragaszkodik valamelyik tetőablak márkához? Vagy nem meghatározó fontosságú lesz ez a választáskor?

Tetőablak csere mikor éri meg?

Tudja, hogy tetőtéri ablakait mikor építették be?

 • Jól záródnak az ablakszemek?
 • Az ablaktok vetemedésmentesen, pontosan illeszkedik a kinyíló ablakhoz?
 • Hiba nélkül működik az ablak szigetelése?

Ha nem szakember, akkor ezekre a kérdésekre az első kivételével nem biztos, hogy pontosan tud válaszolni. Vannak azonban apró jelei az ablakok rosszul záródásának. Melyek lehetnek ezek a figyelmeztető jelek, amikor a tetőtéri ablakok már nem záródnak tökéletesen?

A tetőablak csere idejét jelző figyelmeztető jel lehet

 1. Ha az ablakoknál állandó huzatot érez tetőtéri szobájában, akkor már érdemes gyanakodni.
 2. A folyton párásodó ablak egy újabb figyelmeztető jel lehet.
 3. Súlyosabb esetben pedig már előfordulhat az is, hogy az ablak kereteinél a kicsapódó párától megjelent a penész is.

Az első két esetben már érdemes elgondolkodni azon, hogy a tetőablakok talán megértek egy cserére. Sietni azonban ilyenkor még nem feltétlenül kell. Ha viszont ki szeretné festeni tetőtéri szobáját, akkor a felújítással együtt célszerű lehet a tetőablakot is korszerűbbre és tökéletesen záródóra cserélni.

A penészedés megjelenésekor viszont már olyan nagyon gondolkodni sem kell, mert a penész egyértelmű jele az ablak olyan mértékű rosszul működésének, aminek a cseréjét nemcsak a kellemesen egyenletes hőmérséklet, hanem otthona egészséges levegőjének a biztosítása érdekében sem érdemes halogatni tovább.A penészedés jeleinél nem érdemes megvárni a tervbe vett felújítást sem a tetőablakok cseréjével.

Amikor a hőszigetelésre gondol, akkor először biztos, hogy nem a tetőablakok cseréje jut az eszébe. Pedig az egyre drágább pénzen vett téli meleg levegő nemcsak a homlokzati falakon és a tetőn át, hanem a nem megfelelően szigetelt nyílászárókon is hamar kiillan otthonából. Homlokzata szigetelésével együtt érdemes kicserélni a rosszul záródó nyílászárókat is a lakásában.

A tető szigetelése pedig a tetőtéri ablakok korszerűre cserélésével együtt lehet igazán hatásos. A tetőtéri ablakok korszerűbbre cserélésével együtt persze drágább a tetőtér utólagos szigetelése. A tetőtérben lévő ablakok cseréjével azonban nemcsak jóval egészségesebb lesz otthona levegője, hanem az új és tökéletesen záródó tetőablakok hosszú távon a fűtésre fordított kiadásait is csökkentik. A tetőablakok korszerűbbre cserélésével az ablakfronton nemcsak szebben fog kinézni tetőtéri szobája, és egészségesebb lesz otthona levegője, hanem még meg is fogja takarítani a tetőablakok cseréjére fordított pénzt a fűtési költségek csökkentésében.

Egyszerűbb esetekben tehát az ablak cserével nem kell sietnie. Megvárhatja tetőtéri szobája tervbe vett felújítását. A penészedés azonban könnyen felülírhatja előzetes elképzeléseit. Figyelje tehát az ablakcsere fokozódó jeleit!

Ebben persze az a jó, hogy tökéletesen záródó, korszerű tetőablaknál ezek a jelek, évtizedeken keresztül sem fognak megjelenni. Egy korszerű tetőablak beépítése után lakásában a felújítás szépsége kéz a kézben jár a megtakarítással.

Az ablakcsere eredménye a jóval alacsonyabb fűtési költség is lehet

És ez nem a reklám helye, vagy de igen, éppen hogy az :)

A VELUX 1986 óta van jelen a magyar piacon. Új Generációs, modern tetőtéri ablakai azonban a legújabb fejlesztések eredményét költöztetik be lakásába. Az új Velux ablakok beszerelésének az előnyeit már a beszerelés napján érezheti.

A Velux több évtizedes tapasztalata birtokában nem aprózta el a fejlesztést. Az ablakokon át ugyanis több mint 50%-kal is csökkenhet otthon hővesztesége.

 • Ez pedig azzal jár, hogy a téli hónapokban a lecserélt ablakú, felújított szobájában jóval alacsonyabb lesz a fűtés költsége.
 • Vagy pedig magasabb lesz a hőmérséklet. A két eredmény közül azt választja, amelyiket jobban szeretné.

Ezzel azonban még nem értek véget az Új Generációs előnyök. Nem ritkaság az, amikor tetőtéri szobájában az ablaka alatt találja meg a helyét ágyának vagy kanapéjának. Ilyenkor kifejezetten fontos lesz az üvegfelület hőmérséklete. Miben nyújt többet az Új Generáció? A korábbi típusokhoz képest az új VELUX tetőablakok üvegfelülete 10%-kal nagyobb, mégis melegebb marad télen a szobája. Ezzel a melegebb szobába a nagyobb üvegfelületen érezhetően több természetes fényt enged be a szobájába.

Az ablakcsere előnyei mindenkinek járnak?

Az Új Generáció ablakainak a megvásárlásával nemcsak új tetőtéri ablakait, hanem az Új Generációval járó előnyöket is megvásárolja. Ezek az előnyök kivétel nélkül járnak Önnek. Ahhoz azonban, hogy hozzá is jusson a tökéletes funkcionalitás számokban kifejezett járulékos előnyeihez (megfelelő víz-, pára- és légzárás a megnövelt üvegfelületen) egy fontos feltétele van.

Ezek az előnyök szakszerű beépítéssel lesznek évtizedeken át járulékos tartozékai tetőtéri szobájának. Sőt még az is bonyolítja a helyzetet, hogy az egyszer rosszul beépített Új Generációs ablakban később már nem lehet meg nem történtté tenni a szakszerűtlen beépítést.

Megfelelő szakértemmel az ablakcsere biztonságosan gyors munka.

Azok a felújítók, akik a korábban beépített Velux ablakaikat cserélik Új Generációs ablakokra különösen jó helyzetben vannak, mert könnyen lehetséges, hogy a cserét a belső burkolat bontása nélkül, néhány óra alatt elvégeztethetik. Miért olyan nagy dolog ez? Azért, mert ilyenkor az ablakcsere után a tetőtéri szobában még festeni sem kell majd.

Ha viszont más típusú tetőablak helyett építik be az Új Generáció legmodernebb kiválasztott darabját, akkor érdemes megfelelően kialakítani a gipszkarton burkolatot is, mert egy tökéletesen kialakított belső burkolatnál csökken a páralecsapódásnak a veszélye, még több természetes fény jut be a szobába, és könnyű lesz az ablakszárny átfordítása is, ami a külső üvegfelület könnyű megtisztítását teszi majd lehetővé. Az esztétikusabb megjelenés nagyobb megtakarítással és kényelmesebb használattal is párosul az Új Generációban. Ezekhez az előnyökhöz a kulcsot a szakszerű beépítés fordítja el a tetőablakok zárjában.

A felkészült szakember beépítőtermékekkel még tovább növeli a tetőablak beépítésének a megbízhatóságát:

 • a hőszigetelő keret a tetőszerkezet és az ablak között javítja a hőszigetelést,
 • az alátétfólia vízelvezető csatornával együtt a külső nedvesség útját állja el a tetőtér felé,
 • párafékező fólia használatával pedig a tetőtéri szobából kifelé utat kereső pára nem fog lecsapódni a szigetelésben.

Milyen segítséget kér munkatársainktól tetőtéri ablakának Új Generációs ablakra való lecseréléséhez?

 • Tetőablak cseréjének megkönnyítéséhez, és új tetőtéri ablaka kiválasztásához munkaidőben várjuk hívását a (+36-26) 375-171-es számon.