37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Ytong Start hőhídmegszakító elem

Kép
(Kattintson rá!)
Megnevezés, leírás Egység   Ajánlat kérés
ytong-start-hohidmegszakito-elem

Ytong Start hőhídmegszakító elem 600x200x250 mm

Falazati indító elem a homlokzati falban, amelynek beépítésével csökkentheti a lábazat homlokzati falra gyakorolt hőhíd hatását.

Hány darab sima kialakítású hőhídmegszakító elemre van szüksége homlokzati fala első sorának megépítéséhez?

db Anyag szükséglet:
8,1 db/m2

Rakat norma:
48 db/raklap
db
ytong-start-hohidmegszakito

Ytong Start hőhídmegszakító, falazati indító elem 600x200x300 mm

Ytong Start 300-as hőhídmegszakító elem beépítésekor a fal padlóvonalánál megemelkedik a felületi hőmérséklet is. Ezzel pedig a penészedés veszélye csökken jelentősen családi házában.

Az Ytong Start tégla 300-as vagy 250-es mérete lesz a megfelelő homlokzati fala hőhidasságának megszakítására?

Kérje egyedi ajánlatát a kiválasztott méret szükséges mennyiségére, és legyen szép a napja!

db Anyag szükséglet:
8,1 db/m2

Rakat norma:
40 db/raklap
db


Hőhídmegszakító beépítésének előnyei

Hőhídmegszakító elem beépítésével egészségesebb klímájú otthonát gazdaságosabban működtetheti.

Melyek a hőhídmegszakító elem beépítésének legfőbb előnyei?

  1. A lábazat, a homlokzati fal és a padló szintjének találkozásánál keletkező hőhíd csökkentésével elkerülheti a padló szintjénél kialakuló hideg falfelület kockázatát, és ezzel csökkenti a nedvesedés és a párakicsapódás veszélyét.
  2. A homlokzati falak párakicsapódásának mérséklésével, megszüntetésével nemcsak a nedvesedésnek, hanem a penészedésnek a veszélyét is jelentősen csökkenteni tudja.
  3. A falfelületek penészedésveszélyének mérséklése pedig a különféle légúti allergiával küszködő családtagoknak jelent nagy áldást, mert gombaspóráktól mentes, egészségesebb levegőjű lesz lakás.
  4. A hőhidak megszakításának legkézzelfoghatóbb előnye azonban a hőszigetelés javulása, és a hőveszteség mérséklése lesz. A hőhídmegszakító elemek egyszeri beépítésének előnyét évtizedeken át érezni fogja az alacsonyabb összegű fűtésszámlákban. Nem lesz rossz érzés a rezsiköltségek évtizedeken keresztüli csökkentése.

A hőhidak mérséklésére beépített hőhídmegszakító elemek a fal teherbírásának biztosításával képesek mind a 4 előnyt biztosítani. A hőhíd megszakítására beépített szigetelő megfelelő kiválasztása, és vastagságának jó meghatározása mellett még a szakszerű beépítés is növeli az évtizedeken keresztüli megtakarítások összegét.

Az épületekben a hőhidak kialakulásának és az ebből származó nedvesedésnek, penészedésnek és a fűtési energia elpazarlásának a leginkább veszélyeztettebb területe az épület lábazat valamint a lábazat, a homlokzati fal és a padló találkozása, ahol az anyagváltások, az eltérő szerkezeti síkok és szerkezetek is találkoznak. Az ebbe a szerkezetbe a homlokzati falba megfelelően beépített hőmegszakító sokat tud segíteni a fűtési energia megtakarításában.

Ytong Start hőhídmegszakító elem beépítése

Az Ytong Start hőhídmegszakító elemek használatával a homlokzati fal első sorát kell kiépíteni. A tökéletes teherbírással rendelkező elemek megfelelő beépítésével csökkentheti a lábazatnak a homlokzati falra kifejtett hőhíd hatást.

A Start lábazati hőhídmegszakító elem beépítésével nemcsak a hőhíd hatást csökkenti jelentősen, hanem még a fal padlószintjénél a felületi hőmérséklet is megemelkedik. Ez azért nagy jelentőségű, mert javul a hőérzete, és emellett még jelentősen csökken a penészesedés veszélye is.

Az olyan hosszú távú hatásokat sem szabad elfelejteni, hogy évtizedeken át érezhetően csökken a fűtés költsége, és ezzel pedig javul családi háza energetikai mérlege.

  • Vagyis évtizedeken a fűtési számlák fizetésekor több pénz marad a családi kasszában.

Az Ytong Start hőhídmegszakító tégla sárga színű és sima kialakítású.

Kimagasló, 5,5 N/mm2 nyomószilárdságával stabil, hőhídmentes alapzatot biztosít homlokzati falának.

Az Ytong Start hőhídmegszakító elem két típusa

  • Ytong Start 600x200x250
  • Ytong Start 600x200x300

Melyik hőhídmegszakító elemmel csökkenti épülő családi háza homlokzati falán a hőhíd hatást?