37
éve
Építőanyag kedvező áron
Építsen velünk! Számíthat ránk...
Építőanyag kereső
Termékeink

Grafit Reflex
Minőségi lakások Ürömön

Egyéb kerámia falazó elemek

Kép
(Kattintson rá!)
Megnevezés, leírás Egység   Ajánlat kérés

B30-as tégla (30x17,5x14 cm)

Kitöltő falak, belső főfalak falazásához jó választás.

Építkezéséhez hány darab B30-as téglára van szüksége?

db Anyag szükséglet:
36 db/m2

Rakat norma:
140 db/raklap
db


A B30-as tégla fal hőszigetelése nem felel meg a szabványnak. Hőátbocsátási tényezője (1,4 W/m2K) kb. háromszor rosszabb, mint egy modern Porotherm téglából épült házé. A magas energiaárak miatt, éppen ezért külső határoló falak építésére már nem használják ezt a néhány évtizede még olyan népszerű téglát.

  • Nem jelenthetjük ki azonban, hogy a B30 tégla rossz hőszigetelő, csak vastagon kell szigetelni.  Ez természetesen jelentős plusz költségekkel jár. El kell látni pl. Austrotherm AT-H80-as szigeteléssel, vagy az ennél még jobb hőszigetelést biztosító Grafit Reflex szigeteléssel. Ekkor a falak hőszigetelése pl. egy 15 cm-es AT-H80-as szigeteléssel máris 0,35 W/m2K lesz, amely már egészen kiváló. A B30-as téglákból épült házak fűtési költségének a lefaragására az utólagos homlokzati hőszigetelés a megoldás. A fűtési költségek optimális csökkentéséhez természetesen a falak szigetelése mellett a nyílászárókat is cserélni kell, valamint a födémet és az aljzatot is szigeteléssel érdemes ellátni. A födémet mindenképp célszerű szigetelni, mert a meleg levegő felfelé áramlik, és a szigeteletlen födémen kiszökik a meleg. A legtöbb energia a szigeteletlen födémen keresztül távozik a meleg szobából. A padló utólagos szigetelése már keményebb dió, mert az aljzat szigetelésével megemelkedik a padlószint is. Emiatt a radiátorok sem biztos, hogy az ablak alatt el fognak férni, és az ajtókból is le kell vágni. A padló szigetelése utólagosan jelentős kiadással jár.
  • A hagyományos vagy a Grafit Reflex polisztirol hőszigetelés helyett ásványi gyapotos szigetelést is választhatunk a homlokzat szigetelésére.

Első ránézésre a B30-as tégla ára kétségtelenül vonzónak tűnik, de a hőszigeteléssel együtt mindjárt más a helyzet. Új építéskor a külső határoló falakat már nem érdemes B30 falazó téglákból építeni, hisz a modern Porotherm téglák kiegészítő hőszigetelés nélkül is kiváló hőszigetelést biztosítanak. A falazóanyag árát mindig a szükséges hőszigeteléssel együtt értékeljük. Nem könnyű a választás. Célszerű szakembert megkérdezni.

  • A belső főfalak és kitöltő falak építéséhez azonban ma is jó megoldás a B30-as tégla.
  • Érdemes elgondolkodni a vásárlásán.
  • Munkatársaink a (+36-26) 375-171-es számon segítenek a választásban. Hívja őket!

Vásárlás után a RAKLAPOKAT telephelyünkön teljes áron visszavásároljuk.