A Velux redőnyök védelmi vonalára vágyik?

A Velux redőny pénzt megtakarító elsődleges védelmi vonala lehet tetőtéri ablakának a nyári kánikulában és a téli farkasordító hidegben is. Nemcsak ilyen szélsőséges időjárásban veszi azonban hasznát.

A Velux redőnye Önnek is napfénymentes nappali alvást biztosít, ha egész éjszaka dolgozott, és elmaradt alvásadagját a napfényes délelőtti órákban szeretné bepótolni. Pénzének megtakarításán túl tehát a kényelmét is szolgálja majd.

A Velux redőny hőséget kiszorító ereje éppen időszerű most ebben a 35 fokos hőségben. Éppen ezért nem véletlen, hogy akkor is érdemes megfontolni a redőnyök munkába állítását, ha nem szokott nappal aludni, mert a kánikulai hőséget hozó júliusi és augusztusi napokon csak annyit kell tennie, hogy a redőnyök sötétítő hatása helyett a tűző napnak útját álló védelmi vonalát használja ki. Szeretné tudni, hogy miért is jó ez Önnek?

Velux redőny

Ha leengedi Velux redőnyét, akkor ebben a rekkenő hőségben akár 5-6 fokkal is hidegebb lehet majd tetőtéri szobájában. Márpedig ezt szeretné, nem?

Leginkább azért, mert a lehúzott redőnyök védelme mögött 5-6 fokkal is hűvösebb lesz a szobájában. Jól jönne ez a rekkenő  hőségben ugye? Ez a mínusz 5-6 fok aranyat és elviselhető létet fog érni Önnek akkor, amikor odakinn bőven 30 fok felett sütkérezik majd a hőmérő higanyszála.

A redőnyök praktikus előnyeinek még korántsem járunk a végén, de a talán unalmas racionális előnyök mellett nézzük meg a kevésbé kézzelfogható egyéb előnyeit is, mint például a megjelenését.

Nemcsak tökéletesen illeszkedik a tetőablakokra, hanem a tető síkjába simuló redőny vékony és karcsú alakjával tökéletes harmóniában is van a tetőfedéssel, és belesimul abba. De persze mit számít ez a kis ráadás, amikor olyan klasszul útját állja a perzselő napsugaraknak.

A tetőablakra tökéletesen illeszkedő megjelenésükön túl a poliuretán habbal feltöltött alumínium lamellák rendkívül tartósak, és hosszú időn keresztül biztosítják az eső és jégeső elleni védelmet. Azonban nemcsak a csapadéktól védik meg az ablaküveget, hanem a nap perzselő sugaraitól is védik a szobáját. A korábban már említett 5-6 fok mínuszban a nyári kánikulában a kényelmesebb lakhatást, és/vagy az alacsonyabb klimatizálási költségeket biztosítja. Azért az sem mindegy ám, hogy mennyit fizet majd az áramért.

Ha pedig éjszaka dolgozik, és délelőtt szeretne aludni, akkor kellemes félhomályt, vagy szinte teljes sötétséget képes biztosítani zavartalan pihenéséhez. Ha nem mindegy Önnek, hogy hogyan tud aludni a nappali fények és világosság kizárásával, akkor a redőnyök nyújtotta zavartalan pihenés előnyét ki kell használnia.

Ha északi fekvésű a hálószobája, akkor szobája túlzott felmelegedésétől nem kell különösebben tartania, még nyáron sem.

Ha viszont déli vagy nyugati fekvésű, akkor a kánikulában hosszú órákon át betűző napsugarak ellen mindenképpen szüksége van a redőnyök által nyújtott fény és hővédelemre is. Ilyenkor semmi mást nem kell tennie, csak azt, hogy a kibírhatatlan hőséget hozó nappali órákban leengedi a redőnyt, és ezzel élvezi az 5-6 fokkal hűvösebb szoba kellemesebb levegőjét. Gondolja csak végig! 36-38 fok helyett csak 32-33 fok. Mások mit nem adnának ezért. Önnek pedig csak úgy van ez Velux redőnyével.

A teljesen leeresztett redőny tökéletesen képes kizárni a fényt, és ezzel nemcsak kellemesebb levegőt, hanem zavartalan pihenést is biztosít a nappali órákban.

Ön talán most azt gondolja, hogy szerencsére nappal dolgozik, és nincs szüksége a nappali pihenésre, de gondoljon csak bele a következő helyzetbe! Mi történik akkor, ha kisgyerek van a lakásban? Lesz erre esély az elkövetkező években?

Neki bizony szüksége van a déli alvásra is. Még akkor is, ha ő ezt sokszor nem így gondolja. Önnek pedig leginkább ebben az esetben van feltétlen szüksége a tökéletes félhomályt és zavartalan pihenést biztosító gyerekszobára. Az ordító gyereksírástól és sok egyéb kellemetlenségtől kímélhetik meg magukat, ha legalább a körülményeit biztosítani tudják a gyerek nappali pihenéséhez.

Leeresztett állapotban a redőny nemcsak a tűző nyári napsugarakat, és a kibírhatatlan hőséget zárja ki, hanem a téli nagy hideget is. Ha le van eresztve a redőny, akkor télen a hideg ellen véd, mert a leeresztett redőny külső burkolatot képez az ablak üvege előtt, és a redőny és az üveg között bepréselt levegő pedig szigetel.

A tökéletesen záródó redőny leeresztett állapotában jelentősen javítja a tetőablak hőszigetelését.

A redőny tehát nemcsak nyáron zárja ki a kibírhatatlan hőséget, hanem télen is segít benntartani a meleget. Egy intelligens redőny sosem lazsál, mindig talál magának valamilyen feladatot a ház körül. Ezzel pedig nemcsak nagyobb kényelmét, hanem családi kasszájuknak az egyensúlyát is segít biztosítani.

Ha tehát Önnek déli vagy nyugati fekvésű tetőtéri szobája van, akkor a nyári forróságban akár 6 fokkal is kellemesebb hőmérsékletet tud biztosítani a leeresztett redőny mögött.

Télen pedig tetőtéri szobájának fűtési költségét tudja lefaragni azzal, ha a redőnyt is bevonja a drága pénzen vett fűtési energiával való takarékoskodásba. Ehhez pedig Önnek semmiféle rábeszélő képességére nem lesz szüksége. Mindössze annyit kell tennie, hogy a leginkább kritikus órákban nyáron a déli és délutáni órákban, télen pedig éjszaka mindenképp leeresztett állapotban tartja a redőnyt tetőtéri ablakán.

Redőnyét működtetheti kézzel, hajtókarral vagy pedig távirányítással is. Távirányítású redőnye pedig működhet elektromos árammal vagy pedig napelemmel is.

Hány fokkal hűvösebbre vágyik?

  • Milyen lesz Velux redőnye tetőtéri ablakán?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük