Az új lakás építésen gondolkodó karácsonya

A gyerekek is biztosan izgatottan várják már az ünnepeket. Mire számíthatnak? Biztosan fúrja az oldalukat a kíváncsiság, hogy vajon mi kerül majd a karácsonyfa alá? Nekik nyilván ekörül jár most az agyuk.

Ön pedig talán alig várja már, hogy megálljon egy kicsit az év végén, és végre rohanás nélkül tudjon beszélgetni családtagjaival. A szenteste olyan meghitt hangulatú beszélgetésekre is lehetőséget ad majd, amire már talán hónapok óta vár, mert eddig valami miatt soha nem jött ki a lépés. A legtöbbször mindketten rohantak, de ha nem, akkor valamelyiküknek éppen nem volt hangulata a beszélgetéshez.

Ha új lakás építésén gondolkodnak, akkor az ünnepek alatt előbb-utóbb biztos elő fog kerülni az építkezés is.

Biztos, hogy nem először fognak nekifutni ennek a beszélgetésnek, de talán most egy kicsit több idejük lesz majd a részletekkel is foglalkozni. Ha szerencséjük van, akkor ez a néhány nap arra is elegendő lehet, hogy körvonalazódjon új otthonuk eddig meglehetősen elnagyolt tervezete.

Milyen falazóanyagot válasszanak?

Az egyik legfontosabb eldöntendő kérdés biztos, hogy ez lesz. Még a békés karácsonyi hangulatban sem könnyű a választás. Ha Önök is követik az építkezők többségét, akkor valamelyik téglát választják majd ki. Ha pedig nem, akkor a kerámia tégla helyett az Ytong pórusbetonja is lehet családi házuk falazó anyaga.

porotherm tégla

A legkeresettebb tégla

A téglák között természetesen további választási lehetőségeik is vannak. A többség választását követve választhatják a hazánkban legnépszerűbb téglát. A Wienerberger Porotherm márkája 1990 óta könnyíti meg az építkezők dolgát. A simára csiszolt Porotherm Profi technológia 2012-ben a Klíma üregszerkezettel már olyan magas szintű hőszigetelést biztosít minden egyéb szigetelés nélkül, amit már csak a Thermo téglák képesek felülmúlni az üregekbe beletöltött kőzetgyapot szigeteléssel.

Ha nem szeretnének a Porotherm márka vásárlói közé kerülni, akkor hazánk legnagyobb építőanyag gyártójának, a Leiernek a téglái közül szinte ugyanolyan jól tudnak majd választani. Vagy talán még jobb lehetőségük is van, mert a Leier Plan 44 centiméteres ISO+ téglája a jelenleg elérhető legjobb hőszigetelési értéket (0,15 W/m2K) képes biztosítani a síkracsiszolt téglák méretpontosságával.

A Mályi téglagyár 38 centiméteres Porobrick hőszigetelt téglája ugyanezt a 0,15W/m2K hőátbocsátási tényezőt képes biztosítani otthonuk falába beépítve.

Bármelyik téglát választják, abban biztosak lehetnek, hogy jelenleg a piacon elérhető legmagasabb műszaki színvonalú falazóanyagok közül kerül majd be valamelyik családi házuk falába.

Ha pedig az okostéglák helyett valamelyik hagyományos téglából szeretnének építkezni, akkor kiegészítő szigetelés beépítésével spórolhatnak majd a téli fűtésen.

Ha a tégla helyett az Ytong termékét választják, akkor nem állnak be a többség által választott falazóanyag vásárlók sorába. Az Ytong falazóelemnek is az egyik legfontosabb előnye a kiváló a hőszigetelő képessége, éppen a pórusbeton szerkezete miatt. Ebből származik azonban az a hátránya is, hogy a hőmegtartó képessége viszont a könnyű súlya miatt nem igazán jó. Viszont mivel könnyű a súlya, ezért a nagyobb méretű falazóblokkokkal gyorsabban halad majd a falazás. További előnye még a pórusbetonnak a könnyű megmunkálhatóság. A falazáskor a hulladék is minimális, mert nem kell faragni. Fűrésszel pontosan méretre vághatók az elemek, és a leeső részek más helyen beépíthetőek.

Karácsonyi ajándékként melyik tégla márka kerül majd a család karácsonyfája alá?

kellemes karácsonyi ünnepeket

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és békés, boldog új évet kívánunk Önnek és szeretteinek

Ha az ünnep békés hangulatában nem tudnak döntésre jutni a falazóanyag kiválasztásában, akkor 2016-ban is segítünk kiválasztani az Önök számára legelőnyösebb megoldást.

Ha pedig felkeres bennünket Piliscsabán, akkor az Önnel hozott tervrajz alapján ingyenesen kiszámoljuk a kiválasztott falazóanyag szükséges mennyiségét is.

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és békés, boldog új évet kívánunk Önnek és szeretteinek a Dalos Tüzép minden munkatársa nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük