50 év garancia a Creaton kerámia cserepeire

Megszokott már, hogy a tartós fogyasztási cikkekre, a híradástechnikai berendezésekre garanciát vállal a gyártó. Ha a berendezés rendeltetésszerű használata közben valami baj történik, akkor ezért a gyártó vállalja a felelősséget. Az építkezéskor beépített építőanyagoknál is több évtizedes élettartammal számolhat a beépítéskor.

Éppen ezért az építőanyagoknál is, mint tartós fogyasztásra szolgáló javaknál, megszokott kellene, hogy legyen a garancia. Ez azonban korántsem annyira egyértelmű, mint a már korábban említett tartós fogyasztási cikkeknél. Vajon miért van ez?

Talán azért lehet, mert a tartós fogyasztási cikkeknél egyértelműen megállapítható a felelősség kérdése. Ha elromlik a készülék, akkor ott van a gyártó, akinek a gépsoráról lekerült az adott termék. Egyértelműen megállapítható, hogy kinek a felelőssége a felmerült hiba. Ezzel szemben mi történik egy építkezésen?

Miért nehézkes az építőanyagok garanciájának kérdése?

A többféle építőanyag között gyakorlat nélküli vásárlóként jó esetben egy lelkiismeretes szakember javaslatára vagy ajánlására választ, vagy pedig, talán éppen az ára miatt. Az pedig tudvalevő, hogy amelyik építőanyag olcsóbb, az nagy valószínűséggel minőségben is gyengébb a drágább építőanyagnál. Az építőanyag márkájának, a gyártónak a kiválasztásával azonban még korántsem értünk az építkezés végére, mert a kiválasztott és megvásárolt építőanyagot be is kell építeni azt. És itt kezd el érdekessé válni a felelősség és a garancia kérdése is. Egy-egy építőanyagokkal kapcsolatos garanciális kifogásnál korántsem annyira egyértelmű a felelősség kérdése.

Egyrészt alapvető fontosságú természetesen a jó minőségű építőanyag. Ha az építőanyag dokumentációjában világosan le van írva, hogy ez az építőanyag bizony nem az az építőanyag, amit kétszeres áron megvásárolhatsz kiváló minőségben. Ezt tudva sok építkező tisztában van azzal, hogy a gyenge minőségű építőanyagok esetén bizony gyakran vagy legalábbis gyakrabban lehetnek minőségi problémák.

Az építőanyagok minősége mellett a másik kockázati tényező még a kivitelező munkájának a szakszerűsége és lelkiismeretessége.

Nincs is ezzel nagy baj addig, amíg semmi gond sincs az építkezésen, és miden a tervek szerint halad. Mi történik azonban azokban a helyzetekben, amikor valamilyen minőségi probléma merült fel. Bizony jól gondolja. Sokszor előfordul, hogy a gyártó a kivitelezőre, a kivitelező pedig a gyártóra mutogat. Természetesen mindketten azt mondják, hogy ők bizony szakszerűen végezték a munkájukat az építkezéskor, vagy pedig ha a gyártóról van szó, akkor a minőség vizsgálatának szigorú szabályait említi.

Természetesen ezek a zsigeri állítások sokszor csak reflexből jönnek, és semmi konkrét alapjuk nincs. Az a céljuk, hogy azonnal, a lehető leghatározottabban elhárítsák magukról a felelősség kérdését. Természetesen, ha a felelősség megállapítására szükség van, akkor világosan meg lehet állapítani azt, hogy a bekövetkező probléma a felhasznált építőanyag minőségi hiányosságának vagy pedig a szakszerűtlen kivitelezésnek a hibája.

Ezeknek a problémáknak azonban elé lehet menni akkor, ha a gyártó olyan minőségben gyártja az építőanyagait, amelyre hosszú távú, akár több évtizedes garanciát is tud vállalni. Ezt persze csak akkor tudja megtenni a gyártó, ha valóban olyan minőségben állítja elő az adott építőanyagot, amelyben az anyag hibájából tényleg csak a lehető legminimálisabb a minőségi probléma kialakulásának a veszélye.

Így van ezzel a Creaton is, mert olyan jó minőségben állítja elő a kerámia cserepeket, hogy azokra hosszú távon garanciát tud vállalni. Az elkövetkező időszakban például már a kerámia cserepekre be tudja vállalni az 50 év garanciát.

Miért tud a Creaton 50 év garanciát vállalni?

creaton 50 év garancia

Bármelyik Creaton cserepet választja családi házára, a Creaton 50 év garanciát vállal rá

Nagyon biztos lehet a Creaton termékei minőségében, ha 50 év garanciát vállal rá.
Az 50 év garancia a Creaton cserepeknél nem csak egy jól hangzó szlogen. A 100% színtartósság sem csak egy hatásos reklámfogás. A Creaton ezt azért meri vállalni, mert a cserepeivel felépült tetők 50 év múlva is eredeti színük szépségében fognak állni.

Miért lehet a Creaton ennyire biztos a dolgában?

  • Az alapanyag minősége meghatározó fontosságú. A Creaton cserepek természetes anyagokból agyagból készülnek víz hozzáadásával, valamint felhasználják még a levegő szárító és a tűz égető hatását is a gyártáskor. A Lentiben lévő gyárban felhasznált agyag kiváló minőségű, és mentes mindenféle mésztartalomtól. Az agyag bányászata és feldolgozása pedig a legnagyobb körültekintéssel történik.

A gyártáskor a minőségi szempontokon túl a környezetvédelemre is figyelnek. Gázt csak a kemencében, a cserepek égetéséhez használnak. A cserepek szárítására szolgáló berendezéseket ugyanis a kemence forró levegője fűti. A szárítás tehát nem kerül külön energiafelhasználásba.

Az engóbozott kerámia cserepek gyártásakor a cserép felületére felvitt földfesték olyan mértékben beleég a kerámia cserép anyagába, hogy nem pusztán egyféle mázként fedi, hanem beleég a cserép anyagába, és eggyé válik a cseréppel. Ez a cserép anyagába való beégés biztosítja az engóbozott felület kivételes színtartósságát és ellenálló képességét.
Az a cserép, amely tízszer egymás után felhevítve és hideg vízbe mártva bármiféle repedezés nélkül kibírja a hősokk tesztet, bírni fogja az időjárás viszontagságait is. Ennél bizonyítóbb erejű érv nemigen kell arra, hogy az engób réteg valóban eggyé válik a cseréppel, és beleég az anyagába.

Szeretné 50 éven keresztül garanciával hősokk tesztelni családi háza tetőjén a Creaton kerámia cserepeit?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük