Gipszkarton korszerű technológiával

Otthona egészséges levegőjű, komfortos kialakításához érdemes választani a Rigips Activ’Air gipszkartonból készült válaszfalakat és álmennyezeteket. Milyen előnyökkel jár ez a lakás egészséges levegőjének biztosításában?

A levegő minősége a szabadban legtöbbször sokkal jobb, mint a lakásban. Miért van ilyen jelentős különbség a külső és a beltéri levegőminőség között?

Ez leginkább a lakásban viszonylag szűkös légtérben gyorsan elhasznált levegővel függ össze. A lakótérben tartózkodók légzése révén a levegőből elhasznált oxigén miatt csökken a levegő friss oxigén tartalma. Emellett pedig a kilégzés miatt emelkedik a szén-dioxid és a szén-monoxid tartalom.

A füstből és porból állandóan keletkező, a beltéri levegőben láthatatlanul jelenlévő apró szennyeződések is rontják a lakások levegőjét. Emellett a beltéri levegőben jóval nagyobb arányban van jelen az erősen allergizáló formaldehid is. Ez sem tesz jót a lakások levegőminőségének. A levegőben lévő formaldehid pedig nem tesz jót az egészségünknek.

A városokban még tovább rontja a helyzetet a levegő magas szennyezettsége. Ugyanis ez azzal jár, hogy még szellőztetéssel sem tudunk tiszta levegőt beengedni a lakásba.

A formaldehid hogyan kerülhet a lakás levegőjébe?

 • A takarításkor használt tisztítószerekből.
 • Festéskor használt festékekből, hígítókból.
 • Faforgács és furnér lemezekből, így tehát akár a hagyományos gipszkarton lapokból is.
 • Szőnyegekből, bútorokból.
 • Ragasztókból.
 • A számítógépek és nyomtatók is kibocsátanak formaldehidet.

Az Activ’Air technológia azért lehet forradalmian új, mert a lakásban csökkenti a levegő formaldehid tartalmát. Ezzel pedig jelentősen javítja a lakás levegőjének a tisztaságát.

A gipszkarton gyártásban felhasznált Activ’Air technológiával készült gipszkartonok a gyártók feltételezése szerint legalább 50 évig megőrzik levetőt tisztító hatásukat.

Hogyan tisztítja a levegő minőségét az Activ’Air?

Az Actív’Air levegőt tisztító forradalmi hatásának lényege, hogy a levegőben található formaldehidet egészségre veszélytelen anyagokká alakítja át. Tehát semlegesíti az egészségre ártalmas, erősen allergiázáló formaldehidet.

Az Actív’Air technológiával készült gipszkartont nyugodtan lehet festeni, tapétázni. Levegőt tisztító hatását nem csökkenti a felület többszöri festése sem.

rigips activ'air gipszkarton

Rigips Activ’Air gipszkarton otthona formaldehidmentes, tisztább levegőjéért. Kéri otthona tisztább levegőjét?

Fontos előnye, hogy az Activ’Air technológiával készülő gipszkarton lakásbeli beépítésével akár 70%-kal is csökkenteni tudja a levegő formaldehid szennyezettségét.

 • Mégpedig úgy, hogy 1 m2 Activ’Air gipszkarton légköbméterenként képes ilyen mértékben, tehát 70%-kal csökkenteni a levegő formaldehid tartalmát.

A technológiával előállított gipszkartonokból nemcsak válaszfalak és álmennyezetek, hanem előtétfalak és különféle belsőépítészeti takarások is készülhetnek a lakásban.

Az Actív’Air levegőtisztító gipszkarton felhasználásával formaldehid mentesebbé teheti lakása, irodája levegőjét, akár 50 éven át is. Ezt különféle számítások támasztják alá.

Mik az Activ’Air levegőtisztító gipszkarton főbb előnyei?

 • Legfőbb előnye, hogy a levegőben lévő formaldehidet semleges, egészségre ártalmatlan anyagokká alakítja át.
 • Ezzel nemcsak környezetbarát, hanem egyenesen környezet és levegőtisztító hatású, mert egészségesebb levegőt biztosít a lakásban akár 50 éven át.
 • Ezzel együttjár, hogy megelőzheti a légúti betegségek, az asztma és a légúti allergia kialakulását.
 • Azokban a családokban, amelyekben pedig asztmás is található akár még tünetmentességet is biztosíthat.
 • Emellett pedig rendelkezik a gipszkartonok minden jellemző előnyével: Esztétikus, hőfehér felületet ad, és könnyen festhető, tapétázható a felfogatás és hézagolás után.
 • Felfogatása, beépítése könnyű, hisz könnyen, kézifűrésszel méretre vágható, darabolható.

Milyen információra van még szüksége az Activ’Air gipszkartonról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük