Knauf üveggyapotok

Tudta, hogy az üveggyapot a leggyakrabban használt szigetelőanyag az építkezéseknél a fűtési és klímatizálási költségek lefaragásában? Ez nem a véletle műve, hisz kiváló hang és hőszigetelő anyag, ráadásul igen kedvező áron.

  • Az üveggyapot családi házakban a magastetők szarufák közötti szigetelésére, padlásfödém szigetelésre, valamint gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek hang és hőszigetelésére jól használható.
  • Tökéletes választás lesz a tető szarufák alatti kiegészítő szigetelésére is.

Népszerűségét kedvező ára is segíti. Ár/érték arányban talán a leggazdaságosabb választás családi háza hő és hangszigetelésére a tetőtérben és a válaszfalak szigetelésénél is.

  • Azzal, hogy energiát és pénzt takarít meg az épületek fűtésekor felmérések szerint 3-5 év alatt megtérül az épületszerkezetekbe való beépítése.

Olvadáspontja 1.000 fok felett van, vagyis nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású, és füstöt sem fejleszt. Ezért nemhogy nem segíti, hanem meggátolja egy esetleges lakástűznél a tűz terjedését. Emellett kiváló a páraáteresztő képessége is, ezért a nedvesedéstől és penészképződéstől sem kell tartani az épületszerkezetekbe való belépítéskor.

knauf üveggyapot

Knauf Insulation üveggyapot tetőtér, padlásfödém és gipszkarton válaszfal hő és hangszigetelésére

Ráadásul a XXI. század követelményének megfelelően a Knauf Insulation üveggyapot tekercsei az ECOSE® technológiával készültek. Mit jelent ez?

  • Azt, hogy környezetünk védelméért már 2009-től kezdve a Knauf Insulation üveggyapot tekercsek vegyi kötőanyagoktól mentesen készülnek. Kizárólag természetes anyagokból. Az addig egyedülálló gyártástechnológia lényege, hogy az üveggapot kötőanyagai nem tartalmaznak formaldehidet, kőolajszármazékokat és mesterséges szinezőanyagokat sem. Az ECOSE üveggyapotok új fejlesztésű kötőanyaga bio, természetes alapú. A gyártás során könnyen megújuló anyagokat használnak a környezetet terhelők helyett az ökológiai lábnyom mérséklésére.
  • Ez nemcsak környezetbarát gyártást, hanem a korábbinál puhább tapintást, könnyebb feldolgozhatóságot és természetes barna színt kölcsönöz a Knauf üveggyapotnak.
  • Természetes barna szín a természetellenes sárga helyett, mert nincsenek mesterséges színezőanyagok a szigetelőben.

Kiváló hő és hangszigetelő képesség, magas fokú tűzállóság puhább tapintással és környezetbarát gyártástechnológiával előállítva. Ezeket mind tudja az ECOSE alapú Knauf üveggyapot. Vagyis

  • Kedvező ár/érték aránnyal védi télen otthona melegét, nyáron pedig kellemes hűvösét.
  • Kiváló hangszigetelő gipszkarton válaszfalba.
  • Környezetbarát gyártással előállítva.
  • A rugalmas üvegszálak természetbarát kötőanyagukkal kis sűrűségű kiváló hő és hangszigetelő anyagot adnak családi háza természetbarát hő és hangszigeteléséhez.

A hagyományos üveggyapot gyártáskor használt vegyi anyagok otthona levegőjébe nemcsak a levegőt rontja, hanem a létugakat is irritálhatja, és gyulladást okozva hányingert, fejfájást, orrvérzést és köhögést is okozhat. Alattomos módon ronthatja a lakás levegőjét, ráadásul úgy, hogy még nem is sejtik a lakók, hogy mitől köhög Jancsi, és mitől fájlalja a fejét Juliska.

Vagyis a környezetbarát ECOSE technológiával gyártott Knauf Insulation üveggyapotok ugyanolyan kiváló hő és hangszigetelők, mint a hagyományos üveggyapotok, csak környezetünket nem terhelve, TERMÉSZETESEN készülnek.

  • Mit szólna hozzá, ha formaldehid, akril és egyéb kőolajszármazékok helyett, természetes, bioalapú kötőanyagú szigetelőt építene be családi házába?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük