Leier Toscana betoncserép családi házára

A Leier Toscana betoncserepek élettartamára nem lehet panasza, hisz a gyártó 50 év garanciát vállal a cserepek fagyállóságára, méretpontosságára és vízzáróságára is.

Ez azt jelenti, hogy ha szakszerű kivitelezés mellett bármilyen gond lenne a betoncserepekkel, akkor az garanciásan javításra illetve cserére kerülne. A Leier nyilván megbízik cserepei minőségében, hisz ellenkező esetben biztos nem ígérné meg ezt az 5 évtizedes garanciát.

leier toscana téglavörös tető

Leier Toscana téglavörös cseréptető családi házára

A Toscana cserép választása után a szükséges mennyiség kiszámolása sem lesz nagy feladat, hisz a 33×42 centiméteres Toscana cserepekből éppen 10 darab kell egy nézetméter fedéséhez. Ha ismeri a tető alapterületét, akkor a fedéshez szükséges mennyiség kiszámítása már nem jelent gondot.

Valójában azt tapasztaljuk, hogy nem is a 10 darabbal való szorzás, hanem a tető felületének a pontos meghatározása állítja nagyobb feladat elé a vásárlókat. A pontos négyzetméter meghatározása után a 10-zel való szorzás már mindenkinek megy. Ön sem lesz kivétel ez alól.

A tető felületének pontos ismerete sem elég azonban a tetőfedő anyag kiválasztásához. Legalább ilyen fontos kiválasztania a tetőcserepek színét.

  • A lágyan hullámzó mediterrán formavilágot képviselő, nagy hullámú Toscana jól ismert Avanti színe téglavörösben igazán vonzza a különösen kedvező árú megoldásban gondolkodókat.

    Leier Toscana cseréptető

    Leier Toscana cseréptető a közkedvelt sötétbarna, vagy másképp terra színben. Ez a színvilág tetszik Önnek is?

  • Ha a cserépfedés klasszikus színei közül szeretne választani, akkor méltán népszerű téglavörös és terra, mellett most már választhatja a mogyoró és fekete színt is. Melyik tetszik a legjobban? Vagy ezt a családi kupaktanács dönti el?
  • Ha pedig tényleg valami különlegességre vágynak a tetőn is, akkor az exkluzív capello és palazzó színek közül választhatják ki családi házuk cserepét.

Többször kérdezik tőlünk, hogy melyik színt ajánljuk a tetőre?

  • Nyilván azt, amelyik Önöknek a legjobb, de erre a kérdésre így nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlenség válaszolni. A tetőfedés színének kiválasztása ugyanis alapvetően érzelmi kérdés. A szimpátia alapján fognak választani, ezért, a milyen szín a kedvence kérdésre Önön kívül nem fogja tudni senki sem a jó választ.
  • Másrészt a családi ház megjelenése, stílusa határozza meg alapvetően a tetőre kiválasztható cserép formák és színek választékát is. Ezért ha tanácsot kér, akkor legalább néhány kép legyen Önnél a házról.
  • Harmadrészt pedig a tetőcserepek közötti választáskor sokszor a tetőcserépre szánt összeg határozza meg, hogy milyen lehetőségekben gondolkodhat.
hogyan válasszon tetőcserepet

Hogyan válasszon tetőcserepet a tetőre? Kattintson a képre a cserép választást megkönnyítő kérdőívéért!

Persze nyilván nem könnyű választani a tetőcserepek sokasága közül, amikor a család tagjai teljesen eltérő megoldásokban gondolkodnak.

Ilyenkor előbb a kiválasztott cserepek közötti bokszolás helyett inkább a kiválasztás legfontosabb szempontjait érdemes tisztázni. Ha pedig ezekben a szempontokban már dűlőre jutottak, és már megvannak a legfontosabb választási szempontok, akkor az Önöknek legfontosabb szempontok szerint a jó szakember már jól használható megoldásokat tud javasolni.

Nem kell már a bőség zavarával küszködni, és ebből a szűkített kínálatból Önöknek már sokkal könnyebb lesz választani. Azért mégiscsak könnyebbnek tűnik 3-4 lehetőség közül választani, mint 60-80 féle között.

Milyen szempontok szerint fogja kiválasztani családi háza tetőcserepét? A tetőcserép választás kérdőíve segít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük