Árnyékoló választása ablakára

Milyen árnyékolóra van szüksége ablakára?

velux tetőablak redőny

Velux tetőablak redőny külső árnyékolásra

Az Önnek legjobb árnyékoló kiválasztásához először arra a kérdésre válaszoljon, hogy milyen célból választ ablakára vagy tetőtéri ablakára árnyékolót.

Ha ezt tudja már, akkor könnyebb lesz az Önnek legfontosabb szempont szerint kiválasztani a legjobb megoldást az árnyékolók sokasága közül.

Külső vagy belső árnyékoló legyen?

Ha a téli fűtés költségét szeretné csökkenteni az ablakra felrakott árnyékolóval is, akkor külső árnyékolókkal sokkal többet meg tud takarítani a fűtés költségéből. Külső árnyékolásnál az ablakra kívülről felszerelt redőny, az első védelmi vonalat jelenti a kinti hideg és a lakás belső melege között. A redőny megállítja a hideget még az ablaküveg előtt. A redőny és az ablaküveg közötti levegő is szigetel, ezért leeresztett redőnynél az ablaküveg nem fog lehűlni annyira, és nem fogja a hideget beengedni a szobába.

Ha az ablakra feltett árnyékolónál az a fontos, hogy ne lássanak be a szobába, akkor a külső és a belső árnyékolás jó megoldás lehet. Bármelyiket választhatja, a belátást mindkettő megakadályozza.

Ha a ház nagyobb biztonsága miatt szeretne árnyékolót az ablakokra szerelni, akkor a redőny lesz a jó megoldás, és emellett még érdemes az ablakokat biztonsági üvegezéssel is ellátni a betörésekkel szembeni nagyobb védelem érdekében.

Milyen sötétítést szeretne?

Ha teljes sötétítést, akkor a kívülre felszerelt redőny ezt tökéletesen biztosítani tudja.

A szalagfüggönyök között vannak fényzárók és fényáteresztők is. Reluxa felrakásával nem fog tudni teljes sötétítést elérni.

Mennyibe kerül az árnyékoló?

Az ár szinte minden terméknél fontos szempont a döntésnél. Nincs ez másképp az árnyékolók közötti választáskor sem.

A megfelelő árnyékoló, a külső hővédő roló vagy redőny kiválasztásával azonban a téli fűtés, illetve a nyári klimatizálás költségének csökkentésével jelentős megtakarítást érhet el. Jó választással tehát csak idő kérdése, hogy mikor fog megtérülni a rezsi csökkentésében a jól kiválasztott árnyékoló.

Például egy jó minőségű külső hővédő roló télen a fűtés költségét csökkenti. Nyáron pedig a fényt beengedi ugyan a szobába, azonban akár 5-6 fokkal is hűvösebb lesz tetőtéri szobájában a tűző kánikulában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük