Bachl Extrapor Relax homlokzati hőszigetelés

A Bachl Extrapor Relax polisztirol hőszigetelő lemezének a hőszigetelő képessége grafitos adalékanyaggal van megerősítve. Ennek a grafitos adalékanyagnak a támogatásával 20%-kal jobb hőszigetelést érhet el családi háza homlokzatának hőszigetelésekor az ugyanolyan vastag grafit nélküli polisztirollal szemben. Mit jelent ez a megnövelt hőszigetelő képesség?

Azt jelenti, hogy az Extrapor Relax hővezetési tényezője, vagyis lambdájának az értéke 0,031 W/mK.

Ez a kimagasló hőszigetelés azt jelenti, hogy a hagyományos fehér színű polisztirol szigeteléshez képest vékonyabb szigetelő lemezzel is képes elérni ugyanazt a hőszigetelést.

Ez azért fontos, mert az egyre magasabb energiaárak miatt nem lehet a végtelenségig növelni a homlokzati szigetelés vastagságát sem. Ha jobb hőszigetelést szeretne, akkor olyan szigetelőre van szükség, amelyik vékonyabb kivitelben is képes biztosítani a megfelelő hőszigetelést.

A vékonyabb kivitelnek az a kedvező következménye, hogy a vékonyabb lemezt a ragasztó stabilabban tartja a külső falon. Rövidebb dübel is elég a még stabilabb rögzítéshez, és a viharokkal szemben is jóval ellenállóbb lesz a külső szigetelés.

A vékonyabb kivitel további előnye jelentkezik akkor, ha az épület az utcafrontra vagy pedig a telekhatárra van építve. Ilyenkor a hőszigetelés vastagságát nem növelheti tetszőlegesen. Azért, mert a közterületből illetve a szomszéd telkéből nem vehetünk el bármennyit az épület megfelelő hőszigetelésének biztosításáért.

A Bachl homlokzati hőszigetelő lemeze a jól ismert expandált polisztirolból készül grafitőrleménnyel feljavítva. Amellett, hogy kiváló hőszigetelő képességével a homlokzat szigetelésére is kiválóan használható, még a szilárdsága is tökéletesen megfelelő ahhoz, hogy a homlokzatot ért kisebb sérüléseknek is ellen tudjon állni.

A súlya is alacsony, ezért könnyű a hőszigeteléskor a falra való felragasztása. Minél könnyebb a hőszigetelő tábla, annál stabilabban ragasztható, és annál pontosabban is illeszthetők egymás mellé a táblák.

bachl extrapor relax

Bachl Extrapor Relax grafitos homlokzati hőszigetelés

A grafitos hőszigetelő lemez külső oldalán táblák külső részén rácsszerűen elhelyezett feszültségmentesítő bemetszések vannak. Ezek a táblák felrakásakor megakadályozzák a tábla feszülését.

  • Még kissé egyenetlen falfelületen is tökéletesen felfekvő szigetelést tud készíteni az Extrapor Relax táblákkal.

A táblák megnövelt nyomószilárdsága (100 kPa) is a homlokzati szigetelés tartósságát javítja a környezeti hatásokkal, a felületet ért esetleges sérülésekkel szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük